Eymir, Mogan’laşmasın

BİRKAÇ gündür köşenizde yer alan Eymir Gölü ile ilgili yazılardan bazı çıkarımlar kaçınılmaz.

Haberin Devamı

Süregelen bir kıyaslama ve baskı ile Eymir Gölü’nün aynen Mogan gibi ‘yapay’ betonlaştırılması, doğal hayatı, ‘plastik’ ‘hayvan’ figürleri ile bezenmiş bir yer haline getirilmesi an meselesi. Eymir hala doğallığını muhafaza etmek için direniyor. Hala ormanlık alanda kaplumbağalar gezinebiliyor, hala muhtelif kuşlar gölden beslenebiliyor. Hala insanlar, bunlara yabancı misyon da dahil, bisikletleri ile çoluk çocuk göl turu yapabiliyor. Hala insanlar doğa fotoğrafları çekebiliyor Eymir’de.
Bırakalım öylece kalsın.
ODTÜ’de üstüne düşeni yapsın; denetim ve temizlik konusunda daha titiz davransın, buna itiraz yok.               Â
F. ÖNEN

Akay Kavşağında ilginç eylem

350 ANKARA girişimi, 5 Mayıs Cumartesi günü 12.00’de Akay Kavşağı önünde havuzlu meydanda toplanarak; 1 yıl önce su baskınına maruz kalan alt geçidin üstündeki alanda yatarak Meclis’e fosil yakıtların yarattığı iklim değişikliği ile bağlantı kurmaları mesajını iletecekler.
Aktivistlerin dikkat çekmek istedikleri sorular şöyle:
m Geçen sene yaşanan aşırı yağışlarla Ankara’da yaşadığımız su baskınları, bu kış yaşadığımız aşırı kar yağışı ve ardından gelen hızlı sıcaklık artışı ile taşan göller, dereler, Elazığ ve Taşucu’nda yaşanan hortumlar iklim değişikliğinin artık hayatımızda olduğunu göstermiyor mu?
m 2010 yılının Türkiye tarihinde yaşanan en sıcak yıl olduğunu bilmek, yakılan fosil yakıtların sonuçlarını yeterince göstermiyor mu?
350 Ankara, 2009 yılından bu yana iklim değişikliğine karşı mücedele eden ve Tüketici Koruma Derneği Ankara Şubesi, ODTÜ Mezunlar Derneği, Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği, Tüketici Dernekleri Federasyonu ve Perşembe Akşamı Bisikletçileri (Ankara) tarafından desteklenen bir aktivist grubu.
350, rakamı bugün atmosferde olması gereken güvenli karbondiksit miktarını milyonda parçacık olarak ifade ediyor. Bugün bu rakam milyonda 393 parçacık. (350Ankara@gmail.com)

Haberin Devamı

Kaç cami yıkıldı

CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’e Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi’nin yapımı esnasında yıkılan camileri sordu.
Özgündüz’ün önergesindeki sorular şöyle:
Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi olarak adlandırılan projenin yapımı esnasında yıkılan camiler tartışma konusu olmuştur. Bu bağlamda:
1- Bahsi geçen proje hangi tarihte başlamış ve hangi aşamadadır? Ne zaman bitirilmesi söz konusudur?
2- Bahsi geçen proje kapsamında nerelerde ve hangi tarihlerde, kaç tane cami yıkılmıştır?
3- Yıkılan camilerin arsaları, nasıl değerlendirilmiştir?

Yazarın Tüm Yazıları