Ey hamile!

Geçecek...

Haberin Devamı

Hamileyken zaman geçmez bilirim. Günleri sayarsın, hafta hesabını bitirip artırmak için kırk takla atar, önden önden hesap yaparsın.
“Zaman geçmez, bu şişkinlik bitmez” diye düşünür sızlanırsın. Ah eder, vah eder, ağlar durur, sabırsızlığın en üst limitlerinde gezinirsin.
Ama gün gelir...
Bitiverir!
O şikayet ettiğin günler geçiverir.
Son günlere gelince “Keşke içimde daha çok kalsaydı” diye düşünmeye başlarsın bu kez. Bir gece önce ise daha geçen hafta “Offf zaman geçmiyor” diye ağlayan sen, utanmadan “Ne çabuk geçti aslında yaaa” dersin.
Bu cümleyi duyan kocanın “Fesuphanallah, töbeee töbeee...” bakışları altında ezilmez, aksine duygu fırtınası yaşarsın.
Ama biter.
Kucağına o minik kelebek gelince değişir her şey. Ne sen bir saat önceki sensindir artık ne de yaşantın eskisi gibidir. Ruhun olduğu gibi değişiverir. Ne hamileliği hatırlarsın, ne doğum acılarını...
Her şey bir anda...
Bitiverir!
Bu minik ayaklar her şeye değiverir...
Kalbini alır eline bir güç, limon gibi sıkıverir...
Anne olmuşsundur artık, aramızda hoş gelmişsindir.
ışte anne olunca, insan kim olduğunu bir anda anlayıverir...
Ve eşin sana bir kez daha aşık oluverir...

Haberin Devamı

Anaokuluna başlayan çocuğun odası nasıl olmalı

Anaokuluna başlama yaşı son yıllarda bir hayli düştü. Çocuklar tam bilinçlendikten sonra, yani 2,5-3 yaş civarında anaokuluna başlıyor. Peki bu çocukların odalarında yapılması gereken değişikliklerin neler olduğunu biliyor musunuz? Mimar Selim Yuhay, anaokuluna başlayan çocuklar için oda dekorasyonunu anlattı.

Çocuğunuz anaokuluna ilk defa gidecekse, onu okuluna hazırlamak için beraberce oda düzenleme alışverişine çıkabilirsiniz. Bu durumda odasına bir küçük masa ile çalışma sandalyesi ve çalışma sistemi kurulabilir. Tabii burada amacımız ders çalışmak değil, yalnızca boyama veya hamur bile oynasa bunu masa üzerinde kurulu bir düzende yapmayı gösterebilmek.
Bu yaş grubu için, odaya uygun bir oyuncak dolabı ve oyuncak köşesi hazırlamak uygun olabilir. Yine aynı şekilde çocuklar artık kendi başlarına giyinebildikleri için kolay giyilebilen kıyafetlerden oluşan yeni bir dolap düzeni hazırlamak gerekebilir.
ılgi alanlarına göre
düzenleme yapılmalı
Çocuğunuz 4 yaş ve üzerindeyse onun için okul kavramı artık daha da anlaşılır hale gelmiştir. Bu yaş çocuklarda çalışma masasında kalemler, boyalar, hamurlar ve benzeri faaliyet eşyaları için yerler, özel küçük çekmeceler veya plastik kutular bulunabilir. Yine bu yaş için bir kitap dolabı büyük resimli veya sesli kitaplardan oluşan bir okuma köşesi, anaokuluna giden çocuğunuz için alternatif bir oda düzenlemesi olacaktır.
Eğer çocuğunuz 5 yaşındaysa, artık ilkokul hazırlık sınıfına gidiyor demektir. Ki, bu da en az ilkokul kadar önemlidir. Bu sınıfa giden çocuğunuzun oda düzenlemesinde okuldaki öğretmenin de fikirleri büyük önem taşımaktadır.
Artık çalışma masası daha çok kalemle dolu olacağı için bir kalem köşesi ve belki de bir bilgisayar köşesine gerek duyabilir. Olmazsa olmazlardan bir kitaplık, okumayı sevmesi için resimli, büyük yazılı kitaplar ve rahat puflardan oluşan bir kitap köşesi çok yararlı olacaktır.
Tabii ki her çocuğun kendi özel ilgi alanları da vardır. Bence tüm aileler çocukların bu özel ilgi alanlarını keşfedip çocuk odalarında buna da gerekli düzeni ve yeri ayırmalı. Tüm öğrencilere yeni eğitim yılında sağlık ve başarı dileklerimle...

Haberin Devamı

Ebeveynlere rehber gibi bir kitap

Bu kitap, anne karnında başlayan büyük yolculuğun her evresinde ebeveynlere rehberlik ediyor. Çocuk sahibi olmaya karar verme aşamasından çocuğun ergenlik çağına ulaşıncaya kadar geçirdiği tüm dönemleri ele alan kitap, değerli bilgiler sunuyor.
Hiperaktif çocuğa yaklaşım, anaokulu seçme, çocukla etkili iletişim kurma, cinsellikle ilgili sorularını yanıtlama gibi konuların yanı sıra çocukta yüksek ateş, ek gıdaya başlama, fiziksel gelişimini izleme ve ev kazalarından koruma konularına da açıklık getiriyor.
Yazar: Prof. Dr. Aylanur Ataklı,
Öğr. Gör. Sebahat Ekinci
Arkadaş Yayınları

şeker Bayramı’nda sıra dışı şovlar

Haberin Devamı

NeoPlus Outlet, şeker Bayramı’nda çok özel bir illüzyon gösterisini ziyaretçilerle buluşturmaya hazırlanıyor. Bayramın ikinci günü, 16:00-18:00 saatleri arasında Balkan şampiyonu illüzyonist tarafından yapılacak gösteride ziyaretçiler çok farklı şovlarla eğlenceli ve heyecanlı dakikalar yaşayacak. Ayrıca 22 Eylül Salı günü 17:00-18:00 saatleri arasında NeoPlus Outlet’te ziyaretçilerle buluşacak olan Tannura Show, birbirinden renkli sıra dışı kostümleriyle izleyenlere görsel şölen sunacak.

Çocuğunuza bayramda albüm hediye edin

Bu bayram çocuğunuza mendil yerine bu albümü hediye edebilirsiniz. Birbirinden farklı ve güzel çocuk şarkılarını yine çocuklar seslendiriyor. Bu albümü dinleyen çocuklar, hem çok eğleniyor hem de müzik kulakları gelişiyor. “Bizim Çocuklardan Çocuk şarkıları” albümünü bütün müzik marketlerden alabilirsiniz.
Yavuz-Burç Plakçılık

Görev dünyayı kurtarmak

Haberin Devamı

“Walt Disney Pictures” yine bir animasyon filmle karşımıza çıkıyor. 3D uygulamalarının animasyon filmlerde ön plana çıktığı dönemde, bu defa bizi çok özel bir ajan birimi karşılayacak; “G-Force”.
Dövüş sanatlarından yüksek teknolojik aletlere kadar birçok alanda eğitim alan bu birimin görevi, dünyayı ele geçirmeye çalışan bir milyarderi durdurmak. ışin en eğlenceli yanı, bu birimin insanlardan oluşmuyor olması!
Yönetmen: Hoyt Yeatman

Serdar Ortaç Kıbrıs’ta

Serdar Ortaç, 21 Eylül Pazartesi günü
saat 22.00’de Kıbrıs’taki Kaya Artemis Otel’de sevenleriyle buluşuyor. Tatil için Kıbrıs’ı seçenlere ve Kıbrıslılara hareketli şarkıları, güçlü sesi ve sahne
performansıyla büyülü bir gece yaşatacak olan Serdar Ortaç’ı kaçırmayın.

Yazarın Tüm Yazıları