Evli, çocuklu bir kadındı boşanıp benimle evlenmedi

Ben yeni evli bir gencim. Yıllardır evlenmek için acele etmedim, doğru insanı bulabilmek için bekledim, çabaladım.

Aşık olacağım kişiyle evlenmek, evlendiğim insana değer vermek, onu ve kendimi mutlu etmek istedim hep...

Aslında yaşam tarzı ve karakteri ile de çevresinde dürüst olarak tanınan ve sevilen biriyim. Ama yaklaşık 2 sene önce evli ve çocuklu bir hanımla tanıştım. Birbirimizi tanıdık, yakınlaştık. Gerçek sevgiyi buldum, tutuldum ona... O da aynı şekilde bende aradığı aşkı ve mutluluğu buldu. Birbirimize çok değer verdik. Gerçek mi, değil mi diye sevgimizin analizini yaptık. Her seferinde de daha çok bağlandık birbirimize.

O, eşiyle sadece aynı evde yaşıyordu ve başka hiçbir bağı yoktu. Çocukları olduğu için boşanamadı, onların psikolojisini bozmak, onları üzmek istemedi. Ben de saygı duydum.

Benim de çocuk sahibi olmak için hep çok büyük bir istek vardı içimde. Ailemin sosyal, kültürel yapısı düşük olduğu için de bana baskı yaptılar ve biraz zoraki olarak, görücü usulüyle evlendim. Şimdi çok acı çekiyorum. Ama dışarıdan durumumuz yanlış anlaşılabilir.

Ben evlendikten sonra da bir süre görüştük, ama artık ayrıldık. Evlenmeme çok kızdı, dayanamadı. Ben onu hálá seviyorum. Diyebilirsiniz ki; "Seviyordun, neden evlendin?" İnanın bunu kaderin bir oyunu olarak görüyorum. Onu hiç tükenmeyecek bir sevgiyle seviyorum. Kopamıyorum. Bunalımdayım şimdi. Bu gerçek aşk, başka bir şey değil. İleride onunla mutlaka evlenmek, evlenemesem dahi onunla yaşamak istiyorum.

Biliyorum o da çok zor durumda. Ama işte sonunda kopma noktasındayız. Ne olur, onun ve benim ne yapmam gerektiğini söyleyin...

RUMUZ: NİAGARA

İnsan, ne yazık ki hayatında bazen böyle talihsiz yakınlaşmalar yaşayabiliyor. Elbette ki sonu olmayan bir aşk öyküsü bu... Ama belki de evlenmen iyi olmuştur. Evlendiğin hanımın hiçbir günahı olmadığını, onu mutlu etmenin boynunun borcu olduğunu düşünürsen, belki yüreğindeki o çılgın sevgi giderek önemini kaybeder.

Bu tür tutkular, biraz da ulaşamamaktan, imkansızlıktan, kavuşamamaktan dolayı insana dünyanın en büyük, en eşsiz aşkı olarak görünür. Kavuştuğun anda ise sorunlar başlar, "Bana dünyaları unutturan aşk bu muymuş?" dersin...

Daha ilk andan bir yakınlaşma olmamalıydı tabii aranızda. Diyelim ki sen en iyi niyetinle, evli ve çocuklu bir kadınla her şeyi kabullenerek evlenmeye hazırdın... Ama o istemiyor işte! Çocukların psikolojisi bahanesini bir kenara at; asıl mesele eminim onun eşinin mali durumunun senden iyi olmasıdır! O, eşiyle yaşadığı rahat hayatı terk edememiştir. Seninle ise bir maceraya atılacağının farkındadır. Bence yaptığı bencillik, bunu çok iyi gösteriyor.

O, evli barklı, çocuğuyla çoluğuyla yaşayacak, ara sıra sana gelerek heyecanlı anlar yaşayıp, evde bulamadığı mutluluğu tadacak. Buna karşın sen asla evlenmeyeceksin, ne kadar seversen sev bir çocuğun olmayacak... Ve tabii bir geleceğin de! Sadece onun kölesi olarak kalacaksın özetle, öyle mi? Bu haksızlık değil mi?

Hem ben onun zor durumda olduğunu da düşünmüyorum. Bence sen kendi eşine bağlanmaya çalış, onu da bir an önce unutmaya bak. Bir çocuğun olsun, bak nasıl yuvanı da eşini de bir başka seversin.

İlişki sırasında beni çok rahatsız eden bir sorunum var

Sevgili Güzin Abla, ben 33 yaşında ve evli bir genç kadınım. İki çocuğum var, ancak bir süreden beri bende akıntıya benzer bir salgı başladı. Bu akıntı kokulu... Bunun için zaman zaman cinsel organımı su ve sabunla yıkıyorum, ancak bu akıntı geçmiyor. Kadında bu tür akıntı ne derecede normaldir? Bu bir hastalık olabilir mi? Üstelik eşimle ilişki sırasında acı da duyuyorum. Ne yapmam gerektiğini bana söyler misiniz?

RUMUZ: VAJİNA TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR?

Sevgili kızım, cinsel organların temizliği bir kadın için çok önemlidir. Bu nedenle uzmanlar vajinanın zaman zaman ılık suyla yıkanmasını önerirler. Ancak asla sabun ya da doktor önermedikçe antiseptik ilaç kullanılmamalıdır. Çünkü vajina duvarlarının, kendine özgü bir koruyucu bakteri tabakasından oluşan ortamı vardır. Bu ortam, dıştan gelen mikroplara karşı cinsel organları korur. Antiseptik ilaçlar ya da sabun ise bu doğal ortamı bozup tahriş eder, iltihaplanmaya yol açabilir.

Cinsel organları dıştan yıkamak yeterlidir. Kadının kokulu akıntısı, her iki tarafa da itici gelir. Ve tabii tüm cinsel isteği yok eder. Bu akıntı ve şişkinlik, kadının cinsel ilişki sırasında acı duymasına, eşine karşı isteksiz davranmasına yol açabilir. Sendeki sorun vajinal mantar enfeksiyonu ya da bir başka rahatsızlık olabilir. Bu nedenle mutlaka bir kadın doğum uzmanına görünerek, hemen tedaviye başlamalısın.

İlkokul talebesinden küresel ısınmaya karşı bir öneri

Sevgili Güzin Abla; ben sana herkes gibi özel hayatımı yazmayacağım. Ama mektubumu alır ve köşende yayınlarsan, çok mutlu olacağım. Ben Adana’da ilkokulda okuyan bir kızım. Benim de sorunlarım var, ama ben daha çok doğayla ilgileniyor, bu konuda endişe duyuyorum.

Nedir bu küresel ısınma? Bu konu ilk çıktığında çok şey yazılıp çizildi, ama daha sonra kimse bu konuda bir şey söylememeye başladı... İnsanları duyarlı olmaya davet ediyorum. Çünkü biz insanlar, rahat yaşayacağız diye her geçen gün bu yaşlı dünyamızı katlediyoruz. Herkes kendi çapında küresel ısınmayı engelleyecek bir şeyler yapsa, inanın bu felaket engellenebilir. Büyük kuruluşlar da bazı kampanyalar düzenlese diyorum... Çok mu zor bunları yapmak?

Ben bu yaşta bu duyarlılığı gösteriyorsam, lütfen ablalarım, ağabeylerim yazımı okuyun, biraz daha duyarlı olun. Biz bu dünya için varız ve bizim ona ihtiyacımız var, onun bize değil!

RUMUZ: KÜRESELCİ KIZ

Doğrusu ya, senin yaşındaki bir küçük kızdan böyle bir mektup beklemiyordum. Genellikle yaşıtlarının henüz ciddi konulara zaman ayıramadığını bildiğimden, seni gerçekten kutluyorum... Dediğin gibi, bu konu bir süredir unutuldu, her şey gibi bir kenara atılıverdi. Oysa yaşlı dünyamız bizden duyarlılık bekliyor. Seni bir de güzel ifade tarzın için kutlamak isterim.
Yazarın Tüm Yazıları