Eski sevgilisini unutsa beni sevecek

Sevdiğim kızın aklını eski sevgilisi sürekli karıştırıyor. Ondan kendini bir kurtarsa biliyorum ki beni sevecek.

Haberin Devamı

Güzin Abla, ben ağabeyimin baldızına aşık oldum. Ben yengeç burcuyum, sevdiğim de terazi burcu. Ağabeyim “aranızı yaparım” dedi. Önce “doğru olmaz” dedim, fakat sonra kabul ettim. Gerçekten ayarladı, buluştuk görüştük, çıkmaya başladık, ama adı yoktu. Fazla yanaşmıyordu, “hep sırası var”, diyordu...
Sonradan öğrendim ki lise çağından beri bir sevgilisi, varmış. Yeni ayrılmışlar. Benimle tanıştığında, ayrıydı ama çocuk sürekli onu rahatsız ediyordu, “seni özledim”, “sesini duymak istiyorum” diye...
Kafası karışıyordu kızın. Bana net ve açık olamıyordu. Derken, Eskişehir Üniversitesi’ni kazandı ve okumaya gitti. Tesadüf ya, lisedeki aşkı da oradaymış, yeniden görüşmeye başlamışlar. Haberim yoktu. Ben de Eskişehir’e onun yanına gittim.
Gece bir ara telefonunu ele geçirdim. O çocukla mesajlaşıyordu, ona “aşkım”, diyordu. O da “canım” diye cevap veriyordu. O mekandan çıktığımızda, sordum, “Seviyorum, ne yapayım?” dedi. Ben de “Bu çocuk benim sevdiğimin onda biri kadar sevmiyor seni, bu ilişki fazla sürmez” dedim. Gerçekten de o çocuk çok kaypak biri, âlemci...
Sevdiğim kız da çok saf. Bir kendini kurtarabilse, beni sevecek, biliyorum. Bu arada yine ayrıldılar, zaten o kadar ayrılık yaşamışlar ki sayısı belli değil. Hep sevdiğim kız terk etmiş.
Bu sefer ilk defa çocuk terk etmiş ve “biz aslında seninle iki yabancı gibiyiz, ben seni sevmiyorum, yemin ederim. Seninle hep huzursuzum” gibi şeyler yazmış.
Kızla yazışıyorum, “Artık bitti” dedi. Ama Güzin ablacığım unutması uzun zaman alacak gibi gözüküyor. Şimdi siz bana benim izlemem gereken yolu söyleyin; yardımcı olun. Yemeden içmeden kesildim, bir an aklımdan çıkmıyor. O kızı kazanabilir miyim, yoksa imkânsız mı sizce? Ne yapmam lazım?
Rumuz: Kaş

Haberin Devamı

Canım oğlum, senin hatan anlamadan, dinlemeden, bu kız hakkında bilgin olmadan bu işe kalkışmış, onunla yakınlaşmak istemişsin. Keşke ağabeyin onunla tanışmanı sağlamadan önce hakkında bir araştırma yaptırsaymış, açık açık sorsaymış karısına; kardeşiyle ilgili elbette bir şeyler biliyordur, değil mi?
Şimdi artık o genç kıza bağlanmışsın. O halde beklemekten ve o genç adamdan uzaklaşması için dua etmekten başka çaren yok. Ama bu arada sevdiğin kızla arkadaşlığını bozma, onunla çıkıp gezebilirsin, ama asla o çocuktan, ona aşkından söz etmemelisin. Aksine senin gerçek bir dost olduğunu, yanında ve yardıma hazır olduğunu bilmeli, sana güvenmeli.
Kızlar ilişkilerinde en çok güven duymak isterler, bunu unutma. Ayrıca sen yengeç, o ise teraziyse, anlaşmanız da çok zor, bunu bilmelisin. En azından o, dışarıya çıkmak insan tanımak isterken, sen evde oturup, fazla kişiyle olmak istemeyeceksindir.

Haberin Devamı

Annem sayesinde genç yaşta hayata küstüm

Sevgili Güzin Abla, ben 18 yaşında yurtdışında yaşayan genç bir kızım. Ama maalesef daha 18 olmama rağmen hayata küstüm. Hem de öz annem sayesinde.
Hep benimle alay ediyor, beni küçümsüyor. Her şeyi yüzüme vuruyor. Ona artık hiçbir şey söyleyemiyorum. Okulda da hiç arkadaşım yok. Çok yalnızım ve böyle olduğum için de anneme teşekkür etmeliyim.
Rumuz: Küskün

Annen acaba neden böyle davranıyor sana, hiç düşündün mü? Ona karşı saygısız mısın? Ters misin? Çünkü bir annenin kızına, hiç nedensiz böyle davranabileceğini, aklım almıyor benim. Burada bir nokta daha dikkatimi çekti kızım, neden bu yaşına rağmen hiç arkadaşın yok, senin?
En güzel çağındasın, mutlaka arkadaşların, dostların olmalı, hiç düşündün mü, yoksa biraz da sende mi kabahat?

Yazarın Tüm Yazıları