Eşimin mesajlaştığı adam kapımıza dayandı

Eşimin biriyle mesajlaştığını fark ettim ve telefonundan o numarayı aradım. Telefonu açan adamla birbirimize bağırdık, küfür ettik. Sonra o adam kapımıza dayandı!

Haberin Devamı

Güzin Abla, 11 yıldır evliyim, iki de çocuğum var.
Yaklaşık altı-yedi ay önce, eşimde internette oyun oynama merakı başladı.
Oyun oynadığı o sitelerde erkeklerle de sohbet ediyordu. Önceleri sıkıntı yaratmak istemediğim için bir şey demedim. Sonra bir gün çöp atmak için evden dışarı çıktı. Daha önce hiç görmediğim bir cep telefonuyla birini aradığını fark ettim ve onu takip ettim. Biriyle görüştü...
Eve döndüğünde ondan telefonu istedim, vermedi. Şiddete başvurdum, yine de vermedi. Sonra “attım” dedi, bir daha böyle bir şey yapmayacağına dair söz verdi.
15 gün sonra telefonu atmadığını anladım. Ona dışarıda gezmesi için izin verdim, sonra acilen eve geri çağırdım. Çantasını istedim, vermedi ama zorla aldım. İçinde tabii ki o telefon vardı.
Telefondaki numaralara ve mesajlara baktım. Mesajlardan biri şöyleydi: “Daha gitmedi. (Galiba benden bahsediyor.) Bugün senin olamazsam, deli olurum”.
Bunun dışında onu çok sevdiğini yazdığı 18 mesaj daha vardı. Tabii eşimle çok büyük kavga ettik ama o ısrarla bir şey olmadığını söyledi.
Mesajları yolladığı adamı aradım, onunla birbirimize bağırdık, küfür ettik. Sonra adam eve geldi!
Evimizi eliyle koymuş gibi kolayca bulmuş. Adam kapıyı tekmelerken, kızım bana dışarı çıkmamam için yalvardı.
Olayın üzerine karakola gittim. Adam ertesi gün yakalandı. Ama o da bana eşimle arasında herhangi bir şey olmadığını söyledi.
Evliliğim halen devam ediyor, fakat ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.

Rumuz: Makro

Haberin Devamı

Sevgili oğlum, eşinin telefonlaştığı adam inanılmaz yüzsüz, saldırgan ve utanmaz biriymiş. Kendine ya da birilerine güveniyor olmalı.
Birlikte olduğu kadının kocasına bu kadar saldırgan davranması akıl alacak gibi değil.
Eşinin seni aldattığını düşünüyorum. Eminim sen de farkındasın ama ya onu hâlâ sevdiğinden ya da çocukları düşündüğünden boşanmayı istemiyorsun.
Peki sen bu kadar ezilmeye layık bir insan mısın? Boşanırsın, olur biter. Birkaç ay üzülürsün ama hiç değilse bu işi onurunla bitirmiş olursun. Çocuklarına da sahip çıkarsın.

Evdeki kavgalar yüzünden ders çalışamıyorum

Haberin Devamı

Güzin Abla, sana bundan yıllar önce annemi bulman için mektup yazmıştım ama bu sefer konu annem ya da babam değil. Şimdi kendim için yardım istiyorum. Ben de mutlu olmak istiyorum artık.
Annemin gitmesinin ardından, yaklaşık iki yıl önce babam başkasıyla evlendi. İlk zamanlar her şey iyi gidiyordu ama sonra sürekli kavga etmeye başladılar.
Ben lise son sınıftayım, üniversite sınavına hazırlanıyorum. Ama onların kavgaları yüzünden evde ne yemek yiyebiliyorum, ne de ders çalışabiliyorum. Hiç huzurum yok.
Kavgalarının beni ne kadar etkilediğini babama söylüyorum, hiçbir şey olmamış gibi davranıyor.
Rumuz: Eternal

İnsanların bu bencilliği beni deli ediyor. Bir annenin ve bir babanın sadece kendi yaşamına yönelip evladını görmez, işitmez olması nasıl bir şeydir?
Ama madem onlar bu kadar benciller, sen de kendini korumaya almak için öyle davranacaksın kızım. Bir an önce meslek sahibi olup bu evden ayrılmaya odaklayacaksın kendini.
Kulaklarını tıka, gözlerini kapat. Onları görme, dinleme. Odana kapanıp ders çalışırken müzik aç.

Yazarın Tüm Yazıları