Eşim, çocuklarımızı tehdit ediyormuş

Eşim, çocuklarımıza kötü davranıyor. Kızım, onun her türlü kötülüğü yaptığını, hatta onları “Bunu annenize söylemeyin, yoksa sizi öldürürüm” diye tehdit ettiğini söylüyor.

Sevgili Güzin Abla, çok çaresizim, lütfen bana yardımcı olun.
Ben evli bir kadınım, tabi benimkine ‘evlilik’ denirse...
Eşim küçükken çok ciddi bir hastalık geçirmiş. Üstelik sürekli anne-baba dayağı yiyip aşağılandığı bir ortamda büyümüş.
Benimle evlendiğinde 26 yaşındaydı. Ben de 20 yaşındaydım. 15 yıllık evliyiz.
Nişanlandığımızdan beri sürekli benimle kavga ediyor. İki çocuğumuz oldu, çocuklarla bile her gün kavga ediyor.
Eve gelir gelmez ilk işi önce kavga etmek, ardından “Çocukları yatır” diyor. Onları görmek istemiyor.
Yıllar önce yatak odalarımızı ayırdı. Kendisi kızımla aynı odada yatıyor. Cinsellikten nefret ettiğini söylüyor. Eğer ilişki istiyorsa da bana uygunsuz tekliflerde bulunuyor. Çocukların önünde uygunsuz, kötü sözler söylüyor.
Geçenlerde işim gereği evde yoktum. Geldiğimde çocukları dövdüğünü fark ettim. Kızım bana babasının her zaman yalan söylediğini, her türlü kötülüğü yaptığını, onları “Bunu annenize söylemeyin, yoksa sizi öldürürüm” diye tehdit ettiğini anlattı.
Bunu eşime sorduğumda çok sinirlendi, kızımın üstüne yürüdü. Kızıma “Sana tecavüz mü ettim, söyle” dedi ama çok korkak davrandı. Suçlu değilse niye böyle korkak davrandı?
Ailem onun kötü olduğunu anlıyor ve beni sürekli ona çocuk doğurduğum için suçluyor. Bunları size yazarken bile keşke gerçek olmasa diyorum, kendimi hiç affetmiyorum, hatta kendimden nefret ediyorum.
Böyle bir insanla yaşadığım ve iki masum çocuğun günahına girdiğim için çok üzgünüm. Bu yüzden çocuklarıma da iyi davranamıyorum.
Hep “kötü anne, suçlu anne” duygusuyla yaşamaktan bıktım. Benim için hiçbir şeyin anlamı yok. Bu yüzden çocuklarımı iyi yetiştiremiyorum.
Rumuz: Çıkmazdayım

Kızım, burada senin sorunundan çok kocanın çocuklarına karşı tutumu önemli. Bu adamın bir psikopat olma ihtimali çok fazla. Çocukluğunda yaşadıkları, onun hasta bir insan olmasına yol açmış besbelli.
Hasta ya da değil, önemli olan onun çocuklarına, özellikle de kızına karşı davranışları. Ona tecavüz edip etmediğini mutlaka araştırmalısın.
Kızını konuşturmalı ya da en azından bir psikoloğa götürmelisin. Yaşadıklarını ona anlatır belki.
Tabii bu arada kızının bir jinekolog tarafından muayene edilmesi olasılığı da var ama bu onda bir travma daha yaratacaktır.
Eğer böyle bir şey varsa, bunun ne kadar korkunç bir durum olduğunu anlayamaman beni şaşırttı.
Sana söyleyeceğim tek şey, bu adamdan bir an önce ayrılman.
Bütün bunlara rağmen hâlâ onunla nasıl evli kalabiliyorsun, anlayabilmiş değilim. Aklını başına topla ve çocuklarına sahip çık.

Saç dökülmesine karşı ısırgan otu

Sevgili Güzin Abla, genelde saç dökülmesiyle ilgili mektuplar alıyorsun, o yüzden sana ısırgan otunun yararlarını yazmak istedim.
Benim de yedi yıl önce saçlarım birden bire inanılmaz şekilde dökülmeye başladı. Çok korktum. O dönemde bazı sıkıntılarım da vardı.
Daha sonra annem köydeki bahçemizden ısırgan otları toplayıp getirdi. Onları kaynatıp bir kaba koydum ve her gün o suyla saç diplerime masaj yaptım. Uzun süre devam ettim buna.
O günden sonra saçlarımın dökülmesi durdu. Şimdi ise gayet dolgun ve gür.
Rumuz: Yardımcı olmak istedim

Sevgili kızım, tavsiyen için gerçekten teşekkürler. Isırgan otunun yararlarını ben de biliyorum. Zaman zaman da okurlarıma ısırgan otu içeren şampuanlar kullanmalarını öğütlüyorum.
Isırgan otu suyunu böyle doğrudan saç diplerine masajla yedirmek gerçekten çok iyi bir çözüm. Saçlarının dökülmesinden yakınan okurlarım adına teşekkür ederim sana.
Yazarın Tüm Yazıları