Elektrik kesintileri bıktırdı

GÖLBAŞIMIZ, Türkiye’nin elektrik tevzi dağıtım merkezi olmasına, ülke genelinde elektriği, onun yatırımını, planlamasını, finansmanını idare eden bürokrasinin tamamının da ilçe sınırlarımızdaki lojmanlarda oturmasına rağmen Türkiye’de en fazla plansız elektrik kesintisi daha doğrusu arızası Gölbaşı’nda yaşanmaktadır.

Bu kesintiler bütün sektörleri yakından ilgilendirmekte, gece gündüz demeden oluşan arızalarda başta bilgisayarlar ve bilgisayar programları, elektronik aletler tartı ve teraziler, buzdolapları, bunlarda saklanan ürünler, bozulan gıdalar, bozulan araç ve gereçler, bu bozulmalardan kaynaklanan diğer olumsuz gelişmeler hem ekonomik kayıplara hem de müşteri esnaf ilişkilerine yansımakta, milli ekonomiye de zarar vermektedir.

Haftada kaç kez elektrikler kesintiye uğruyor, Belediye Başkanımız bunun sıkıntısını çekiyor.

Üstelik Enerji Bakanımız da Gölbaşı’nda ikamet ediyor.

Elektrik sorununu geçen yıl bu şekilde dile getirmiştik. Geçen süre içinde hiçbir iyileşme olmadığı gibi artık daha da kötü durumdayız. Yerel basın işin vahameti nedeniyle olayın üzerinde ısrarla duruyor ve sorguluyor.

Sonuç olarak bu gelişmelerin tek sorumlusu Gölbaşı Belediyesi’dir. Kendi cazibesiyle çok hızlı gelişen şehrimizin altyapısından herhalde odalar, dernekler, kulüpler, siyasi parti yöneticileri, folklor ekipleri sorumlu değiller. Bu saydığım STK’lardan yardım ve destek istendi de verilmedi mi?

Hulusi GÜRPINAR-Gölbaşı Esnaf ve Sanatkarlar Oda Başkanı

Litvanyalı turistlere muamelenin hıncı

BEN, ERASMUS (öğrenci değişim programı) öğrencisi olarak yurtdışına çıkma hakkı kazanan bir üniversite öğrencisiyim. Aslında pazartesi günü başlayacak eğitimim için bu gün Kaunas Teknoloji Üniversitesi’ne ulaşmam gerekiyordu. Ancak bu sabah havaalanında beraber gideceğimiz arkadaşımla birlikte büyük bir sürpriz ile karşılaştık. Vizemizi inceleyen yetkili uçamayacağımızı belirtti. Konsolosluğa haftalar öncesinden uçak biletimizi ulaştırmamıza rağmen onlar vize tarihini, uçak bileti tarihinden bir gün sonraya verip vizeyi o şekilde bize kargo ile ulaştırmışlardı.

Bizde bu acı sürprizle havaalanında karşılaştık.

Konsoloslukların kamu kurumlarına göre farklı imtiyazlara sahip olduğunu biliyoruz. Peki Türkiye Cumhuriyeti topraklarında beni İngilizce konuşmaya zorlayan, bizi içeri bile almayarak merdivenlerde formlar doldurtturan, eğitim için ülkelerine gidecek olmamıza rağmen bize ikinci sınıf insan muamelesi yapan ve sonuç olarak vize tarihimizi çok yanlış bir şekilde uygulayarak bizi maddi, manevi mağdur eden eğitimimizi aksatan Litvanya Konsolosluğu’na gerekli uyarıyı yapacak bir Türkiye Cumhuriyeti kurumu yok mu?

Yoksa yılbaşında tacize uğrayan Litvanyalı turistlerin cezasını biz mi çekiyoruz?

Ümit LOK

Gazi Rektörü neden ortada gözükmüyor

ESKİ Cumhurbaşkanı A. Necdet Sezer beyin haketmediği halde Gazi Üniversitesi’nin başına getirdiği, kendini demokrat ve Atatürkçü olarak her defasında vurgulayan bir kişinin üniversitelere kızların türban ile girmesine izin vereme girişimlerine karşı duruşlarda her nedense en gerilerde kalması veya hiç ortada gözükmemesi acaba neye hizmet ediyor, sorusunu akla getiriyor. Şu sıralar Melih Gökçek ve bazı AKP’lilerle dirsek temasında olduğunu bilmeyen kalmadı. Haziran ayında yapılacak rektörlük seçimlerinde kaybedeceğini anladıktan sonra AKP’ye yaranmak için mi sessiz kalıyor ve ortada görünmüyor acaba!

H.I.

Yüzde 47’lik Aslan

"BURALARIN kralı benim" diyerek, türban için aslan kesilenlere ithaf olunur.

Hayvanlar aleminde hayvanlarca avlanamayan tek hayvan aslandır.

Ancak, o da insanlar tarafından avlanır.

Süleyman YURDAKUL-ANKARA

’Kitap okuma cezası’

TÜRBANIN savunan MHP’yi protesto etmek isteyen emekli askerler... Ve onlara eşlik eden yaşlı laik kadınlar... Ülkücüler tarafından kovalanmıştı. Hem de nasıl?

"Tekbiiir ya Allah bismillah Allah-ü ekber!"

Sanki meydan savaşındalar, karşıdakiler de Bizans Ordusu!

Oysa MHP laik oylarla Meclis’e girebilmişti.

Kimlik kargaşası tehlikenin önünü açar.

Ülkenin emekli askerlerine saldıran gençler cezalandırılmalı.

Ama nasıl ceza? ’Kitap okuma cezası’ verilmeli.

Bir ülkücüye verilecek en büyük ceza ona kitap okutmaktır.

Hem de Atsız’ın kitaplarını okusunlar; ülkücülere bundan büyük zulüm olmaz. Anası babası yaşındaki insanlara saldırandan ülkücü olur mu?

Olsa olsa ’türkücü’ olur.

tuncer.bahcivan@gmail.com

Biliyormusunuz

KEÇİÖREN
Belediye Başkanı Turgut Altınok’u ziyaret eden Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Azis, Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi olarak 264 belediyeden 41’ini kazandıklarını, Kırcaali’nin de Bulgaristan’da 7. büyük belediye olduğunu söylediğini...
Yazarın Tüm Yazıları