İstanbul’da ortak sınavlar sona erdi

Güncelleme Tarihi:

İstanbul’da ortak sınavlar sona erdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2023 10:55

Millî Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) ilk kez uygulamaya başladığı ‘ortak sınav’ maratonu İstanbul’da tamamlandı. İl genelinde ortak sınavlar, 1 Kasım’da 7’nci sınıf öğrencileri için matematik, 2 Kasım’da ise 10’uncu sınıflara coğrafya dersinden yapıldı.

Haberin Devamı

MEB, okullarda 30 Ekim -10 Kasım tarihlerini yazılı sınav haftası olarak açıkladı. Her il müdürlüğü ortak yapılacak sınavları ve tarihleri kendi belirledi. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün açıkladığı takvime göre 7’nci sınıf matematik ve 10’uncu sınıf coğrafya derslerinde birinci dönemin ilk yazılıları okullarda aynı anda, aynı sorularla yapıldı. Öğrencilere, İstanbul Ölçme ve Değerlendirme Merkezi tarafından hazırlanan 20 soru soruldu ve yanıtlamaları için 40 dakika verildi. Uygulanan ortak sınavlar yaklaşık 3 bin okulda gerçekleştirildi. 200 bini 7’nci sınıf, 170 bini ise 10’uncu sınıf olmak üzere yaklaşık 370 bin öğrenci 40 dakika süren matematik ve coğrafya ortak sınavlarında tek döktü. Yeni ortak sınav uygulamasını okullarda takip ettik, öğrenci ve idarecilerin görüşlerini aldık.

Haberin Devamı

İstanbul’da ortak sınavlar sona erdi
ORTAK SINAV DERSE İLGİYİ ARTIRDI
Veli Kozak (Arif Nihat Asya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü): Yeni ortak sınav sistemini 10’uncu sınıflardaki 140 öğrencimiz için başarıyla uyguladık. Bu sınav yöntemiyle çocukların derse karşı ilgi ve motivasyonlarının arttığını gözlemledik. Sonuçlarını da ilerleyen dönemlerde göreceğiz. Herhangi bir aksilik yaşanmadan il geneli sınavları tamamladık. 

BÜYÜK SINAVLARIN PROVASI
Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav ile Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ülke genelinde ortak yapılıyor.  Çocuklar aslında böylece merkezi sınavlara da hazırlanmış, endişe kontrolünü öğrenmiş oluyorlar. Çünkü maç öncesi ne kadar idman yapılırsa sporcu o kadar hazır olur.

İstanbul’da ortak sınavlar sona erdi
‘ORTAK’ OLUNCA ZORLANIRIZ SANDIK
Yunus Emre Topkaya (10’uncu sınıf): Sınav gayet iyi geçti ve kolaydı. Bazı soruları heyecandan yapamadım. 40 dakika yetmedi birkaç boş bıraktım. Coğrafya kitabındakilerle benzer sorular çıktı. İyi ki o soruları çözmüşüm.

Haberin Devamı

İstanbul’da ortak sınavlar sona erdi
Salih Esat Polat (10’uncu sınıf): Süre konusunda ben de sıkıntı yaşadım. Sınavın ortak uygulanacağını ilk duyduğumda zor olmasından endişelendim. Beklediğimden kolaydı. Çok çalışarak üstesinden geldiğimi düşünüyorum. Sadece volkanizmadaki derinlikle ilgili bir soruda zorlandım.

SONUÇLAR 10 GÜN İÇİNDE AÇIKLANACAK
Uygulanan sınavlara ait evraklar gerekli güvenlik önlemleri alınarak sınav güvenlik kutuları ile birlikte İlçe millî eğitim müdürlükleri tarafından İstanbul Ölçme Değerlendirme Merkezi ofislerine iletildi. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre; Ölçme Değerlendirme Merkezi tarafından yapılacak değerlendirmelerinin ardından sınav sonuçları 10 gün içinde açıklanacak. Ancak değerlendirmeler kapsamında öğrenci notları kıyaslanmayacak.

Haberin Devamı

MAZERET SINAVLARI 8-9 KASIM’DA
Sınavlara giremeyen öğrenciler için 8- 9 Kasım tarihlerinde mazeret sınavları düzenlenecek. Bu sınavların değerlendirmeleri okulda yapılan ortak sınavların yerine geçecek. Okul tarafından öğrencilere ayrıca açık uçlu sınav yapılmayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!