Dünyayı kurtaran adam ‘Brad Pitt’

İki yıldır gösterime girmesi geciken ve sonunda 3’te 1’i yeniden çekilip kurgulanan “Dünya Savaşı Z”de ünlü oyuncu Brad Pitt dünyayı kurtarmaya soyunuyor. Korku filmi takipçilerine “Sessiz Ev” ve “Hipnozcu”, küçük izleyicilere “Sevimli Canavarlar Üniversitesi” haftanın seçenekleri arasında yer alıyor. Alternatif arayanlara da Berlin’den iki ödüllü “İnşallah” gösterimde.

Haberin Devamı

Dünya Savaşı Z
World War Z
Yönetmen: Marc Forster
2013/ABD-Malta/116’

“Monster’s Ball/Kesişen Yollar”, “Finding Neverland/Düşler Ülkesi”, “Quantum of Solace” filmleriyle tanıdığımız Marc Forster’ın yönettiği “Dünya Savaşı Z”, problemli yapım süreciyle iki yıldır sinema gündemini meşgul ediyordu. Yapımcıların ısrarıyla 3’te 1’i yeniden çekilen ve sonu değiştirilen film nihayet gösterime giriyor. Orduları ve hükümetleri deviren ve insanlığı yok etmekle tehdit eden bir hastalığı durdurma yarışında dünyayı dolaşan Birleşmiş Milletler çalışanı Gerry Lane’in hikayesini konu alan filmde Brad Pitt ve “The Killing” dizisinin dedektif Sarah Linden’ı Mireille Enos başrolde.

BU DÜŞMANLIK NİYE?

İnşallah
Inch’allah
Yönetmen: Anaïs Barbeau-Lavalette
2012/Kanada-Fransa/102’

Haberin Devamı

Doktor olan Chloe, yaşamını Ramallah’taki Türkiyeli doktorlara yardım etmekle ve Kudüs’te yaşayan İsrailli bir asker olan kapı komşusu Ava ile geçirmektedir. Her gün uçurumun iki farklı yanını gören Chloe, birbirlerine düşman arkadaşları arasında köprü kurmaya çalışsa da her iki tarafa da aslında yabancı olduğunu fark edecektir. Berlin Film Festivali’nin Panorama bölümünde FIPRESCI ve Ekümenik Jürisi ödüllerini kazanan “İnşallah”, Kanadalı Anaïs Barbeau-Lavalette’nin ikinci uzun metraj filmi.

BİR KATİLİN BİLİNÇALTINA YOLCULUK

Hipnozcu
The Hypnotist
Yönetmen: Lasse Hallström
2012/İsveç/122’

Acımasız bir katil bütün bir aileyi katleder. Kurtulan sadece biri vardır: Evin küçük oğlu. Fakat o da komadadır. Dedektifler polisin sorguya başlayabilmesi için çocukla hipnoz aracılığıyla iletişim kurmaya çalışır ve psikiyatrist Erik Maria Bark’ı çağırır. Böylece hala kayıp olan kız kardeşe katilden önce ulaşabileceklerdir. Ancak bir sorun vardır. Erik on yıldır bir daha hipnoz yapmamaya yeminlidir ama şimdi bir hayatı kurtarması gerekmektedir. Erik çocukla hipnoz aracılığıyla iletişim kurar fakat öğrendikleri kanını donduracaktır. Film, İsveçli evli çift Alexandra ve Alexander Ahndoril’in Lars Kepler takma adıyla yazdıkları aynı adlı romanın merakla beklenen uyarlaması. 30’dan fazla ülkede yayımlanan ve çok satanlar listesinde uzun süre üst sıralarda kalan kitap “Ejderha Dövmeli Kız”la karşılaştırılmıştı. Polisiye-gerilim türünden hoşlananların ilgisini çekecek olan “Hipnozcu”nun İsveç’in Oscar adayı olduğunu hatırlatalım.

Haberin Devamı

GEÇMİŞ BU EVDE SAKLI

Sessiz Ev
Silent House
Yönetmen: Chris Kentis, Laura Lau
2011/ABD/86’

2003’te “Open Water/Açık Deniz”le dikkat çeken sinemacı ikili Chris Kentis ve Laura Lau’nun yeni filmleri “Sessiz Ev”, gecikmeli de olsa gösterimde. Film, babası ve amcasıyla birlikte kış boyu boş kalan ve saldırganlar tarafından zarar gören göl evlerini düzenlemeye gelen Sarah’nın bu evde yaşadığı korkunç olayları anlatıyor. Filmin başrolünde kuşağının en yetenekli isimlerinden Elizabeth Olsen’i izliyoruz.

CANAVARLAR KAMPÜSTE

Sevimli Canavarlar Üniversitesi
Monsters University
Yönetmen: Dan Scanlon
2013/ABD/110’

Disney yeni fikirlerden çok klasikleşmiş filmlerine yatırım yapmaya devam ediyor. Bunlardan en sonuncusu da, 2001’de gösterime giren ve gişede Disney’in yüzünü epey güldüren “Sevimli Canavarlar”. Bu kez ilk filmin öncesine, kahramanlarımızın arkadaşlıklarının başladığı üniversite yıllarına gidiyor, ayrılmaz bir ikili olarak gördüğümüz Mike Wazowski ve James P. Sullivan’ın ilk tanıştıklarında aslında birbirlerinden pek de hoşlanmadıklarını öğreniyoruz. İlk filmin başarısına erişemese de küçük izleyicilerin eğlenecekleri muhakkak.

Yazarın Tüm Yazıları