Duman’ın hali albüm çıkmadan duman

Şu kopyacılık, korsancılık halleri müzisyenleri perişan etmeye devam ediyor. Zaten albüm satışlarından iki kuruş kazanıyor değillerdi, artık albüm satmak için üstüne para verecekler neredeyse!

Haberin Devamı

Tabii Duman gibi grupları tenzih etmek lazım. Çok açık ki yeni şarkılarıyla ortalığın dumanını yine atacaklar.

Albüm çıkış tarihi olarak verdikleri gün, 18 Mart idi. Heyecan yaptım, önce dinleyip iki satır bir şeyler yazabilmek için Sony’i aradım. Fakat şirket, basın mensuplarına dahi albüm çıkmadan bir kopyasını göndermiyor. “Eğer şarkıları dinlemek isterseniz buyurun sizi ağırlayalım, burada dinletelim” diyorlar. “Eh, peki madem öyle Sony yolları taşlı, geliyor sarı saçlı” dedim.

Ofisten çıkmaya hazırlanıyorken ne oldu dersiniz? Duman’ı adeta bir 18’lik ergen bağlılığıyla seven arkadaşım Zeynep aradı ve heyecanla “Melike, Duman’ın yeni şarkılarını dinlemen lazım, nefis” dedi. Ben de “Saçmalama vahiy mi indi, nereden bileceksin?” diye coştum otomatik olarak tabii. Baktım harıl harıl bir takım web adresleri gönderiyor. Duman’ın henüz basın mensuplarına bile gönderilmeyen şarkıları link olmuş yağıyor bilgisayarıma!

O sinirle Sony’e “Siz göndermiyorsunuz ama ben dinliyorum, muccuk, naber?” demeye hazırlanırken sağ omzumdaki iyi huylu melek “Fakat etik? Fakat emeğe saygı? Fakat telif hakları?” diye fısıldadı. Hemen menajeri ve Sony’i arayarak “Kimseciklere göndermediğiniz şarkılar internette dolaşıyor canlarım, nedir bu olay?” diye sordum. Sessizlik. Kimse bilmiyor şarkıları kimin sızdırdığını. şimdi işin altından kim çıkacak, onun peşindeler.

Haberin Devamı

Öte yandan, Duman’ın resmi sitesinde yeni şarkılardan Senden Daha Güzel ve Dibine Kadar var, oradan dinleyebiliyorsunuz.
Albüme gelecek olursak, şarkılarda Kaan Tangöze’nin alametifarikası “niieeaaeeööğğ” naraları biraz azalmış görünüyor. “Senden Daha Güzel” şarkısını da “Seçkin Piriler’e mi yazdı acaba?” demedim değil hani. (Kimseleri görmedim ben, senden daha güzel, kimseyi tanımadım ben, senden daha özel, kimselere de bakmadım, aklımdan geçen...)

Zaten bence artık evlensinler. Bir arkadaşımın nikahında görmüştüm en son Seçkin’i. Çiçek atma faslında buketi iki kız yakaladı. Kızlardan biri de tahmin edeceğiniz üzere Seçkin. Biz de kenardan “ehehehe” diye seyrediyoruz. ıkisi de bırakmadı çiçeği. Görmeliydiniz, tam bir romantik komedi filmi sahnesiydi. Hatta bu sahne o kadar uzadı ki, nikahtaki herkes onların çiçek kavgasını izlemeye koyuldu. Bir o çekiyor, bir öteki, yerlerde yuvarlanacaklardı neredeyse!

Seçkin zafer kazanmak konusunda çok kararlıydı; yaklaşık beş dakikalık bir kavganın sonunda sapından çektiği gibi kaptı koca demeti. ıki kızın da saç-baş darmadağın olmuştu tabii. Zaten Seçkin ara ara beyan ediyor, Kaan’la ne kadar evlenmek istediğini. Biz de bu arzusunu bir catfight vesilesiyle çok net olarak öğrenmiş bulunduk.

Fakat merak edilen bir durum var. Kaan niçin hiçbir zaman Seçkin’le görünmüyor? Onunla asla dışarı çıkmıyor, arkadaşlarının arasına karışmıyor. Sorarım sana Kaan Hoca, nieeöööğğ!!

Haberin Devamı

Çağan Irmak yeni filmine başlıyor!

Henüz Issız Adam’ın fırtınası dinmiş değil. Avrupa’da yaşayan Türkler Issız Adam gösterime girdi diye delirmiş durumdalar. Gazetelerin Avrupa baskılarında boy boy afişleri var. Uzaklarda da Türkiye’de yarattığı infiali yaratacağına bir şüphe yok.

Bu da demek oluyor ki birkaç ay daha Issız Adam’ı konuşmaya devam edeceğiz. Biz konuşmaya devam edelim, Çağan Irmak yeni filminin hazırlıklarına başladı bile. Aldığım duyumlara göre bu haziranda çekimlere başlayacak. Bu defa Irmak, anne ve oğul ilişkisi üzerine eğilecekmiş, hayli karanlık bir film olacakmış. şimdi harıl harıl hikayesi üzerinde çalışıyor...

Yazarın Tüm Yazıları