Dudak estetiğinde kalıcı trend: Permalip

İnce dudaklarınızı şekillendirmek, dudak çevresindeki kırışıklıklardan kurtulmak istiyorsunuz...

Haberin Devamı

Dudaklara kalıcı dolgunluk kazandıran “permalip” uygulaması işte bu imkanı sunuyor. Eğitim için Türkiye’ye gelen tekniğin
mucidi Op. Dr. Scott Harris sorularımızı yanıtladı.

Permalip uygulaması nedir?
- Daha dolgun dudaklar isteyenlerin tercih edebileceği bir yöntem diyebilirim. Etkilerine gelince; dudakları büyütüyor, şekillendiriyor. Yaptığımız uygulamaların sonunda gördüğümüz bir şey daha var; o da bu uygulamanın dudak çevresindeki ince kırışıklıkları yok ettiği...
malzeme kullanıyoruz.
Kimler böyle bir uygulama için size başvuruyor?
- Birçok kadın dudaklarını büyütmek için değil, gençliklerindeki eski dudak formlarına kavuşmak için geliyor bize. Tabii bu sırada kırışıklıklarından kurtulmaları da tekniğin bir başka avantajı... Yaşlılıkla birlikte dudak ile burun arasındaki bölge düzleşir, dudaklardaki dokular azaldığı için dudak eskisinden daha ince bir görünüm alır. Bu değişim özellikle fotoğraflarda belirgin bir şekilde kendini gösterir. Dokuz yıl boyunca -araştırma amaçlı olarak da- yüzlerce kadına Permalip uyguladık, onları takip ettik. Gördük ki şu anda bile gençlikteki dolgun dudaklarına sahipler...
Kullandığınız malzemeden bahseder misiniz?
- Permalip uygulamasında kullanmak üzere geliştirdiğimiz malzemenin vücuda kesinlikle bir yan etkisi yok. Silikon elastomerden üretiliyor. Pürüzsüz ve porsuz, doğal dudak şeklinde bir forma sahip. Ayrıca hiçbir şekilde yırtılmıyor, kopmuyor ve sönmüyor. Kullanılan diğer implant, göğüs implantlarından oldukça farklı. Diğerlerinin içlerinde silikon jeli bulunuyor. Likitin vücut dokularına dağılma olasılığı var. Üstelik onları 15 yıl içinde yenilemek gerekebiliyor. Bizim dudağa uyguladığımız silikon implantında ise böyle bir olasılık da bulunmuyor. Boyutunu değiştirmek istemediğiniz sürece dudağınızda kalmasının kesinlikle bir riski yok.

Haberin Devamı

NASIL UYGULANIYOR?
Uygulama dudaklarda kullanılacak im-plantların ebadının tespit edilmesiyle başlıyor.
Lokal anestezi ile dudak çevresi uyuşturulduktan sonra cerrahi işlemle üst ve alt dudağa implantlar yerleştiriliyor.
Normalde iki gün süren ödem oluşuyor.
Genellikle iki dudağa da implant yerleştirilebiliyor. Ama alt dudak daha kalın ise sadece üst dudağa implant yerleştirilmesi yetiyor.

roll-on

Haberin Devamı

Yorgun gözlere eski ışıltısını kazandıran göz roll-on’ları artık çok popüler...

Bildiğiniz gibi, göz çevresindeki cilt diğer bölgelere oranla son derece hassastır. Dolayısıyla her zaman özel bir bakım ister. Kandaki mikro sirkülasyonun zamanla yavaşlaması sonucu göz altı torbaları giderek belirginleşir ve göz çevresinde halkalar oluşur.
Yeni roll-on’lar bu konuda kadınların en büyük yardımcıları olmaya aday. Çünkü bakım yaparken aynı zamanda serinletiyor, tazelik veriyor, pürüzsüz kılıyor ve şişlikleri azaltıyor. Üstelik boyutlarıyla makyaj çantalarında da fazla yer kaplamıyorlar.

EDİTÖRDEN...

Taze ve seksi

Costume National markasının yaratıcısı Ennio Capasa’nın yarattığı parfümü “Scent” yeni konseptle parfüm dünyasında. Bulgar gülü ve diğer olağanüstü güllerle miskin karışımı olan “Scent Cool Gloss”, üzerinizdeki hafif bir giysi hissi veren seksi kokusuyla dikkat çekici.

Cildiniz sağlıkla ışıldasın

Haberin Devamı

Dr. Sebagh’ın “Foaming Clean-ser”ı, hepsi bir arada formülüyle kiri, kalıntıları, makyajı, rimeli nazik ama etkili biçimde temizliyor. Cildin PH dengesine zarar vermeyen ürün, içeriğindeki “oat amino asitleri” sayesinde cildi yu-muşatıyor da.

Yenilenin, aydınlanın

La Colline’in yenileyici ve aydınlatıcı maskesi “White&Regenerating Collagen Mask”, cildin yaşlanmasına sebep olan etkenlerle savaşmak için yaratılmış CMA Kompleks’li içeriği sayesinde cilde canlılık, nem ve ışıltı veriyor. Maske, zamanla kırışıklıkların azalmasına yardımcı oluyor.

Gözlerdeki beyaz büyü

Bu yaz, masumiyetin, erişilmezliğin, hafifliğin ve asaletin rengi olarak bilinen beyazı baş tacı edenler sadece tasarımcılar değil. Yaz makyajında da beyazın sıra dışılığına tanık olmaya hazırlanın!

Haberin Devamı

2011 makyaj sezonunda, Fransa kraliçesi Marie Antoinette’ten ilham alınarak uygulama yapılan beyaz kirpikler ön planda... “Geleceği görebilmek için geçmişten yola çıktım” diyen modacı Giambattista Valli, işte bu trendin öncülüğünü yapıyor.
Defilelerin bu sıra dışı makyaj stili, coşkulu, normların dışına çıkan ve koket havasının yanı sıra sade görünümüyle de kadınların ilgisini çekecek gibi görünüyor.
Peki, bu makyaj tarzı en çok hangi kıyafetlere yakışıyor? Tasarımcıların buna cevabı tabii ki “renkli yaz elbiseleri”...

UYGULAMA NASIL YAPILMALI?

Beyaz göz kaleminin ucunu kapatıcılığını artırmak için hafifçe nemlendirin.
Alt göz kapağının içini beyaz kalemle boyayın. Kalemi parmak uçlarınızla
yukarıya doğru dağıtın.
Alt kirpiklere birkaç kez beyaz maskara uygulayın. (Her seferde kurumasını beklemelisiniz.)
Yapışan kirpikleri, kirpik tarağıyla ayırın.

Haberin Devamı

Pürüzsüz ve genç bir cildin sırrı: Mukurossi

Shiseido uzmanları, cildi nelerin yaşlandırdığını bulmak için yürüttükleri 10 yıllık araştırmanın sonunda önemli bir şey keşfetti: UV ışınları, alt deri kan damarlarında kısa süreli kırışık tetikleyici oluşumlar yaratarak cilde ciddi biçimde zarar veriyor.
Bu keşfin ardından araştırmalara hız veren bilim adamları, çok geçmeden kırışık tetikleyici kan damarlarını oluşturan asıl nedeni de buldu. Bu gelişmiş bulgular, markanın bu ay piyasaya çıkan “Benefiance WrinkleResist24” serisinin de başlangıç noktası oldu.
Araştırmalar sırasında toplam 22 bin 300 madde incelendi ve Mukurossi adı verilen bir Asya bitkisinin gücü keşfedildi. Mukurossi özü, kırışık oluşmasına sebep olan enzimin etkisini azaltıyor. Shiseido’nun daha pürüzsüz ve genç görünümlü cilde sahip olmaya yardımcı ürünleri, işte bu önemli özü içeriyor.

“Kırışık oluşmasını daha başlangıç aşamasında cildin içerisinde engelleyen bitki özünün adı nedir?” sorusunun cevabı ile birlikte www.tekinacar.com.tr adresine ad, soyad, adres vs. bırakan her 50. kişiye Shisedio Benefiance özel set hediye edilecek. Bu uygulama web sitesinde 1-3 Nisan tarihleri arasında aktif olacak. Hediyeler 10 adetle sınırlı.

GEÇEN HAFTANIN C. HERRERA KAZANANLARI

Büşra Karakan Halit Çağlar Karataş Mustafa Sürün Arda Topaloğlu Ceyda Tabakçı Okan Ocak Mert Gülaçtı Tülay Çam Özcan Ulutürk Caner Özdemir

Yazarın Tüm Yazıları