Dolandırıcılara dikkat edin...

GEÇTİĞİMİZ Pazartesi günü 10.50’de; telefonum çaldı, telefonu oğlum açtı. Sonra bana uzattı; telefondaki ses ”Ben Mamak İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden arıyorum. Sizinle amirim konuşacak” dedi.

Bu arada fonda polis telsizi sesleri gürültüler efekt olarak telefona yansımakta. “Ben Mamak Karakolundan arıyorum. Gürbüz Beysiniz değil mi? “, “Evet buyurun”, “Efendim ben Organize Suçlar ve Terörle Mücadele Şubesi’nden arıyorum. Yanınızda kimse var mı? Konuşacaklarımız çok gizli ve önemli, aracınızı sağa çekin”, “Trafikte aracımı sağa çekemem”, “O halde dinleyin, hüviyetinizi kaybettiniz mi, yahut birine verdiniz mi?”, ”Vermedim”, “Cep telefonunu kaç yıldan beri kullanıyorsunuz?”, “Bilmiyorum, 20 yıl olmuştur”, “Biz bazı banka çalışanlarının ortaklaşa çalışarak müşterilerinin hesaplarını boşalttıkları bir çete üzerinde araştırma yapıyoruz. Bunlar sizin de hesabınıza girmişler. Şekerbank’tan sizin hüviyetinizi kullanarak kredi çekmişler. Kredi kartı kullanıyor musunuz?”, “Evet”, “Limiti ne kadar?”, “Bilmiyorum. Devamlı değişiyor.”, “İnsan kullandığı kredi kartının limitini bilmez mi?”, “Herhalde 30-40 milyar vardır!”, “Şimdi cep telefonunuzu kapatmadan doğrudan en yakın İş Bankası’na gidin, sakın kapatmayın!”
Ben cep telefonumu kapattım bu sefer yine 0531 901 60 64 numaralı telefondan aynı ses. “Neden kapattınız telefonunuzu?”, “Siz dolandırıcısınız, benim gibi emekli kişileri dahi dolandırmaya utanmıyorsunuz”, “Siz nasıl Türkiye Cumhuriyeti’nin şerefli polisine dolandırıacı diye hakaret edersiniz?”, “Tamam O halde ben şu anda İş Bankası yerine Polatlı Emniyet Müdürlüğü’ne gidiyorum, gerçekten dolandırıcı değilseniz bu konuda onları bilgilendirirsiniz.”
Telefonu kapattıktan sonra tam 11.00’de Polatlı İstiklal gazetemizin patronu Sevim Işık Hanımı aradım. Olayı kendisine aktarıp, konuyu İlçe Emniyetine bildirmesini rica ettim. O da sağ olsun bu konuda gazeteye çeşitli dolandırıcılık şekilleri hakkında uyarı geldiğini, bunun da onlardan biri olduğunu söyledi.
Beni nereden öğrendi bu adamlar? Benim yolda olduğum sırada evin telefonu çalıyor. Arayan 0531-868 78 20 numaralı telefon yine polis sirenleri, telsiz sesleri efekti eşliğinde oldukça zor anlaşılır bir şekilde... Hayatında Karakol yüzü görmemiş hanımımdan ‘sahte polisler’ benim cep telefonumun numarası ile adımı öğreniyorlar.

O KADAR ÇOK Kİ...

Bozuk hava şartlarında yolda kaza geçirdik endişesi ile hanım da sahte polise bu bilgileri veriyor, onlar da hanımdan aldıkları bilgilerle beni dolandırmaya kalktılar. Saat 15.30 civarında eve döndüğümde bu bilgileri öğrenince bu defa Mamak İlçe Emniyet Müdürlüğü’nü arayarak “Kendi adlarını kullanarak bazı şahısların kendilerini polis ve amir olarak tanıtarak vatandaşı tedirgin ettiklerini” bildirdim. Onlar da bu konuda kendilerine intikal etmiş bir çok olayın olduğunu belirttiler. Bu durumda en hassas dinleme tekniklerine sahip Sayın Emniyetin dolandırıcılara ait 0531-901 60 64 ve 0531-868 78 20 numaralı telefonlara kolaylıkla ulaşabileceğini ve vatandaşı gayri ahlâki yoldan dolandırmaya kalkanları en kısa sürede adalete teslim edeceğine inancımın sonsuz olduğunu belirtiyorum.
Nejdet GÜRBÜZ- Polatlı İstiklal Gazetesi

Ziraatçıların bayramı

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO), tarımsal öğretimin başlangıcının 166’ncı yıldönümü nedeniyle bugün “Küresel Krizin Eşiğinde Tarım” konulu bir sempozyum düzenleyecek. Çağdaş Sanatlar Merkezi’ndeki sempozyumun açılışında ZMO Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödülleri ile Meslekte 50. yılını dolduran mühendislerin ödülleri sahiplerine sunulacak. ZMO bu yıl TRT Anadolu`da yayınlanan “Asiye Yıldırım ile Türkiye`de Tarım Programı” ile Erdal Kumbasar`ın yapım ve yönetmenliğinde Kanal B`de yayınlanan “Bizim Topraklar Programı”na da basın ödülü verilecek.
Yazarın Tüm Yazıları