Dokuz kat dokuz konsept

Geçtiğimiz günlerde yolum Harbiye’deki Bentley Hotel’e düştü, şöyle bir dolaştım.

Otelin dekorasyonu dünyaca ünlü Milanolu mimar Piero Lissoni ve Nicoletta Canesi imzası taşıyor. İstanbul’un ilk hip ve tek Design Hotels üyesi oteli olma ayrıcalığını taşıyan Bentley’in tasarımında, anahtar kelime "sadelik"... Otelin en büyük sürprizine gelince; o, kat aralarında gizli... Her katta farklı bir konsept karşılıyor Bentley konuklarını... Hepsi farklı olarak düzenlenen dokuz katta, kimi zaman bir hat sunumuna, kimi zaman da orijinal bir kaftana rastlamak mümkün.

Afife Tiyatro adayları açıklandı

Bu yıl 12’ncisi düzenlenecek olan Afife Tiyatro ödüllerinin 2008 yılı adayları önceki gün Yapı Kredi Plaza’da açıklandı. Ödül adaylarını Afife Tiyatro Ödülleri Genel Yönetmeni Göksel Kortay’ın açıkladığı toplantıya, tiyatro dünyası büyük ilgi gösterdi. 2008 yılı özel ödüllerinin sahiplerinin ve 21 Nisan’da Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenecek Afife Tiyatro Ödülleri’ne aday oyun ve tiyatrocuların açıklandığı toplantıya katılan Haldun Dormen, gözündeki bandajla dikkat çekti. Bu arada "Yılın En Başarılı Giysi Tasarımcısı" kategorisinde kimlerin aday gösterildiğini de söyleyeyim: Güler Yiğit "Hisseli Harikalar Kumpanyası", Canan Göknil "Bayazıt" ve Gülhan Kırçova "Bir Şehnaz Oyun" adlı oyunların kostümleriyle bu ödüle aday...

Yalın’a yakışır parti

Yalın, 28’inci yaşını geçtiğimiz hafta sonu Antalya’daki Hillside Su’da kutladı. Hillside Su’nun partileriyle ünlü özel süiti 9,5 Hafta’da verilen partide, Yalın’ı arkadaşları Tülin Şahin-Mehmet Özer, Aslı Ekşioğlu, Nihat Odabaşı, Sibel Arna-Selim Yalın, Merve Hasman gibi tanınmış isimler de yalnız bırakmadı. O gece için özel olarak hazırlanan ve süslenen süitte, müzikleri otelin DJ’i Engin çaldı.

12’nci yılı kutladılar

Dünya Sanatı Dergisi’nin sahibi Rafi Portakal, önceki akşam derginin kuruluşunun 12’nci yılı şerefine Park Şamdan’da bir davet verdi. Rafi Bey’in kızı Maya ile birlikte ev sahipliği yaptığı geceye çok sayıda davetli katıldı. Konuklar arasında Rafi Portakal’ın yakın dostu Güler Sabancı’nın yanı sıra Betül Mardin, Adnan Polat, Mehmet Yılmaz ve Güneri Cıvaoğlu da vardı.

Hazır giyime el attı

1991’den bu yana haute couture tasarımlarıyla moda dünyasında olan Dilek Hanif, City’s Alışveriş Merkezi’nde sınırlı sayıda üretilen hazır giyim koleksiyonunun satılacağı bir butik açtı. Markasının özenli ve zarif çizgisinin öne çıktığı bir koleksiyon hazırladığını belirten Hanif, koleksiyonunu mevsimsiz ve zamansız olarak tanımlıyor. Amacının tek sezonda tüketilen ve modası geçen giysiler yerine, her daim bir kadının gardırobunda bulunması gereken parçalar tasarlamak olduğunun altını çizen modacı, "Ürettiklerimle çağdaş ve modern kadının hayatında bir klasik olmak en büyük hedefim" diyor.

Yeni moda çikolata çeşmesi

Sosyete davetlerinde yeni bir akım başladı: Geceyi Chisiel çikolata şelalesi ve çikolata sunum sistemlerinin sunduğu baştan çıkarıcı lezzet ve görsel ziyafet ile tamamlamak... Konuklar ortamın odak noktası haline gelen çeşmenin başından ayrılamıyorlar. Açılış, doğum günü, düğün, nişan, kutlama gibi her türlü organizasyonda kullanılabilen bu yeni ve leziz moda için Chisiel’in web adresi www.chisiel.com’dan detaylı bilgi alabilirsiniz.
Yazarın Tüm Yazıları