Diyaliz makinalarının halini görmüyor musunuz

BEN üç yıldan beri Ankara Etlik İhtisas Hastanesi hemadiyaliz merkezinde diyalize girmekteyim.

Diyaliz merkezindeki makinalar yıllardan beri kullanılmakta ve artık kullanılmaz duruma gelmiş durumda. Sürekli bu cihazlar bozulup, yeteri derecede diyaliz yapmamakta ve diyaliz sırasında da arızalanmaktadır.
Defalarca biz hastalar ve diyaliz merkezindeki çalışanları taleplerine rağmen hastahane yönetimi tarafından ilgisiz kalınmakta ve hastalar mağdur edilmektedir.
Milyonlarca lirayı masa, sandalye ve diğer fuzuli işlere yatırım yapan hastahene yönetimi bizim taleplerimizde duyarsız kalmaktadır.
Biz hastalar bunu ve bu yapılanların sebebini hastahanede çalışan bir çok uzmanın özel diyaliz merkezlerinin bulunması ve bir çoğunun bu diyaliz merkezlerinde çalışması sebebiyle hastahanedeki hastaları bu özel diyaliz merkezlerine yönlendirme çabası olarak yorumluyoruz.
Buradan Sayın Sağlık Bakanı ve Sağlık Bakanlığı yetkililerine sesleniyorum. Milyonlarca doları aşıya verenlere sesleniyorum. Bu duruma el koymalarını istiyorum. Yeni diyaliz makinaları talep ediyorum. Orhan YILDIRIM

Teşekkür!

SAYIN Ankara Emniyet Müdürü’ne...
Altındağ ilçesi Hacılar Mahallesi sakinleri olarak semt karakolumuz Selahattin Doğan Polis Karakolu’nu kaldırdığı için... Bunca yıl iyi kötü huzurlu yaşadığımız semtimiz de artık yediden yetmiş herkesin spora başlattığı için (kovalamaca, gece nöbetleri soğukta ısınma hareketleri, elde beyzbol sopası vuruş tekniklerini öğrenme)... Kendimizi nasıl koruyacağımızı eşden dostan birbirine pratik ve uygulamalı olarak öğretmesine neden olunduğu için... Hatta gelen memur arkadaşların engin bilgilerinden ‘diz altı çalışın hallederiz’ gibi öğütlerinden yaralandığımız için...
Harun ÇEVİK

KOĞUŞ


APO’nun koğuşunu gördüm.
İnanın benim oturduğum evden daha geniş ve konforlu.
Üstelik benim gibi kira da ödemiyor.
Ozan ŞENTÜRK

KISA... KISA...


ELEKTRİK Mühendisleri Odası Ankara Şubesi’nin düzenlediği “13. Elektrik, Elektronik, Bilgisayar, Biyomedikal Mühendisliği Ulusal Kongresi” ‘Teknolojide Buluşuyoruz’ teması ile ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde 23-26 Aralık tarihlerinde yapılacak.

TÜRK Dünyası İnsan Hakları Derneği ve Azerbaycan Kültür Derneği’nin düzenlediği “Tarihi 21 Azer Günü’nün 64. Yıldönümü ve Güney Azerbaycan’da İnsan Hakları İhlalleri” konulu konferans 12 Aralık Cumartesi 13.30’da Azerbaycan Kültür Derneği toplantı salonunda yapılacak. (Bayındır Sokak 37/6-Kızılay)
Yazarın Tüm Yazıları