Devlet hayvanlar için gezici klinikler kursun

Anadolu’da kısırlaştırılmayan köpeklerin yavruları vahşice öldürülüyor.

Haberin Devamı

Devlet belirli yerlere gezici klinikler kurup köylerdeki tüm hayvanları sırayla kısırlaştırırsa köpekler doğurmaz, bebekleri de vahşice öldürülmez.

Feyza Hanım, size inanılmaz güveniyorum. Geçenlerde gazetede gördüm, CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran ve Sayın Melda Onur Hayvan Hakları diye bir liste çıkarmışlar. Yetmez ama, yine de sevindirici umarım sizler, hayvansevenler bu listeye bazı ilaveler yapılmasını sağlarsınız.

Karadeniz, Doğu Anadolu, Güney Anadolu bölgesinde atlara, katırlara, eşeklere az bir yem verilip kaldıramayacağı yükten fazlasını yüklüyorlar ki, işleri çabuk bitsin diye. Onları taşıyanın bir canı olduğunu asla düşünmüyorlar.

Geçen gün balkondan bakarken tek atlı bir arabaya 5-6 kişinin bindiğini gördüm. Atın ön ayaklarından biri acıyordu ki topallayarak da olsa gitmeye çalışıyordu, arabadakiler ise onu kırbaçlıyorlardı koşsun diye... Balkondan kendimi atacaktım neredeyse, bağırdım ama sesimi duyuramadım. O kadar içim acıdı ki, zabıtayı aradım ancak aldığım cevap şu oldu: “Sahipli hayvanlara biz bir şey yapamıyoruz.” Ölür müsün, öldürür müsün?

Koyunlar için köpek alıyorlar, çoğu en az altı tane yavruluyormuş. Sahipli hayvanları barınak kısırlaştırmıyor, veterinerler hayvan başına 200 lira istiyor. Bu kadar parayı hangi emekli, hangi asgari ücretli, hangi çoban verip köpeğini kısırlaştırır? Bu kadarına bakamayız diye doğan bebekleri toprağa gömüp üstünü çiğniyorlarmış. Bu vahşet karşısında aklımı kaçıracağım...

Bu dilsiz hayvanların sorununu kulak ardı edersek, bu günaha hepimiz dahil oluruz. Devlet belirli yerlere gezici klinik kurulmasını sağlarsa, bunu da köylerde gerek cami hoparlörü, gerek megafonla köylere duyurup sıra ile tüm hayvanları kısırlaştırırsa köpekler doğurmaz, bebekleri de vahşice öldürülmez.
Ben Eskişehir’in Alpu ilçesinde yaşıyorum. Burada yer gök kedi-köpek. Kimi kör, kimi topal... Köy çocukları elinde oyuncak olmuşlar, bir deri bir kemik, aş yok su yok.

Ben bu durumu defalarca telefonla belediye başkanı Rafet Demirbaş’a ilettim fakat bir sonuç alamadım. Şimdi sizden bu konuyu kimden nasıl en iyi sonuç alınırsa, sanatçılar mı, mankenler mi, vekiller mi, hayvan sevenler mi, onlara iletmenizi rica ediyorum?

Siz ve sizin gibi cesur ve sihirli kalemlerin biraz da o masum hayvanlar için oynatılması için istirham ediyorum. Bu konuyu gündeme getirir misiniz lütfen...
Rumuz: Hasret

Haberin Devamı

Sevgili kızım, sana iyi haberlerim var. Gazetelerden öğrendiğim kadarıyla Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Veysel Eroğlu, TBMM’de Hayvan Hakları konusunda yapılacak yeni yasal düzenleme konusunda açıklama yaparken, bundan böyle hayvanların eziyet görmesi veya öldürülmesinin ciddi şekilde cezalandırılacağını söyledi.

Eroğlu, hayvan haklarıyla ilgili mevzuatın gözden geçirildiğini belirterek, bu konuda hazırlanan düzenlemenin çok yakında Meclis’te görüşüleceğini söyledi. Hepimiz bu yeni düzenlemeyi sabırsızlıkla bekliyoruz.

Haberin Devamı

İlişkilerim kısa sürüyor, çünkü hemen soğuyorum

Sevgili Güzin Abla benim sorunum, ilişkilerimin kısa sürmesi. Ben hemen bağlanıyorum, iki gün sonra da soğuyor, bitiriyorum. Karşımdaki de üzülüyor. Bu durumdan nasıl kurtulacağım? Tek başıma kalayım diyorum, ama öyle de mutsuzum.
Rumuz: Mutsuz kız

Sanırım yaşın çok küçük, henüz ilişkilerin hakkında karar verebilecek durumda değilsin. Önce bir bakış, bir gülüş seni etkiliyor ama daha sonra bunun yeterli olmadığını anlıyorsun. Bütün mesele işte burada. Olgunlaştıkça, bu sorun bitecek.

Yazarın Tüm Yazıları