Demirel mi kazandı?

FEDERASYON Başkanı seçimi malum; Meriç Tunca’nın analizine göre; “Ahmet Kurt ve Ünal Özüak’a selam 2016’ya kadar devam” şeklinde sonuçlandı.

Haberin Devamı

Arası soğusun öyle bizim kapağı kaldıralım da bakalım altına istedim. Davalının aptalı derdini mübaşire anlatırmış, kimi kime şikayet etmişiz meğerse. Siyasetle ticaret kavgaya girdiler ve sözüm ona özerk federasyonda seçim sonucunu, “sandığın üstüne çöken siyaset belirledi!” Devletin talimatla kontrol ettiği 27 oyu bir taraftan alın diğerine koyun bakın ne oluyor. Turgay Demirel federasyon başkanlığını 6. kez kazanırken (!) aslında büyük kulüpler Fenerbahçe Ülker, Galatasaray, Beşiktaş, Anadolu Efes; “Galip sayılır bu yolda mağlup” dedirtecek cinsten bir irade sergilediler. Bağımsız yapıda Kulüpler Birliği’nin kurulmasının olmazsa olmazları olduğunun kesin hatlarla altını çizdiler. Bakalım çıkışlarının arkasında durabilecekler mi? Demirel’in elindeki erki/gücü/parasal kaynakları  paylaşmaya hiç niyeti yok. ULEB filan anlamam, benim yoğurt yiyişim farklıdır, beğenmezseniz “istediğiniz gibi pozisyonunuzu alınız” diyor.

Haberin Devamı

Ahbap çavuş ilişkileri

Rahatlığı şurdan geliyor; kurmuş düzenini dört yıl daha işine bakacak (!)
Yeni Demirel federasyonu kimi üyelerinin özgeçmişlerine bakar mısınız?
- Kayınbirader, Hüsnü Karagözoğlu.
- En büyük sponsor bankanın yeni ayrılmış genel müdür yardımcısı, Tolga Egemen.
- Federasyonun tüm seyahat ve faaliyet organizasyonlarını yapan şirketin başkanı ve aynı zamanda tüm gayrımenkullarını kaybetmiş olan Demirel’in şimdi oturduğu evin de sahibi, Firuz Bağlıkaya.
- İstanbul Belediyesi hazır beton şirketinin genel müdürü.
- Mersin Belediyesi Başkan Yardımcısı.
- Spor Genel Müdürlüğü’nden 3 üye.
- Ayrıca Divan Başkanı’nın kızı federasyon çalışanı.

İradenizi görelim

Fenerbahçe Ülker, Galatasaray, Beşiktaş ve Efes salondan ayrılmalıydı. Ama hiçbir zaman geç değildir. Herkesin kaybedeceği Pirus savaşına döndürmeden çözüm yolları vardır. Mahşerin dört atlısı, oyunun baş aktörlerinin NBA modeli Kulüpler Birliği’ne inaçları tamsa; federasyon çatısı altından kesin ayrılmalılar. Ancak böyle kurtulurlar.

Yazarın Tüm Yazıları