Daha esnek bir vücuda ‘merhaba’

Yaşlanmayla birlikte eklemlerdeki sıvı azalıyor, kemiklerin esnekliği önemli ölçüde kayboluyor ve osteoporoz riski ortaya çıkıyor.

Haberin Devamı

Bunu önlemek için bazı egzersizler yapmanız iyi olur.
İlk adım olarak, bacaklarınızı omuz hizasında açarak duvar dibinde dik bir şekilde durun. Ve boyundan başlayıp sırt boyunca bir esneme hissedene kadar çenenizi göğüs kafesine değdirmeye çalışın.
Daha sonra bacaklarınızı omuz hizasında açıp, kollarınızı iki yana sarkıtıp, sırtınız dik olacak şekilde dizlerinizi kırarak hafifçe çökün. Birkaç saniye bekleyip yeniden ayağa kalkın.
Ardından ayak bileklerinize iki elinizle birlikte değmeye çalışın.
Son olarak sırt üstü yatın ve dizlerinizi göğsünüze doğru çekin.
Unutmayın; yapacağınız esneme hareketleri yumuşak kas liflerini uzatmaya da yardımcı olacaktır.
Not: Bu hareketleri daha rahat yapabilmek için, egzersizlere başlamadan bir hafta önceden itibaren iki günde bir banyo tuzu eklediğiniz sıcak küvete girin. Bu, aynı zamanda eklemlerdeki toksinlerin atılmasını sağlayacaktır.

Haberin Devamı

Bir güzelliğin ardından

Güzelliğiyle erkeklerin başını döndürüyor, kadınları kıskançlıktan çatlatıyordu... Hollywood’un gelmiş geçmiş en güzel kadınlarından biri olan Elizabeth Taylor, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybetti. Ama biz onu hep kusursuz güzelliğiyle hatırla-yacağız.

Elizabeth Taylor’ın güzelliğini sıra dışı kılan en önemli özellikleri, şüphesiz kestane tonundaki saçları ve menekşe rengi gözleriydi. Bakışları da efsane yıldızın en etkili silahlarından biri oldu her zaman.
Peki, güzelliği konusunda tüm dünyanın hemfikir olduğu Taylor’ın güzellik sırrı neydi? Tabii ki, feminenliği... Her ne kadar Tanrının elinin değdiği ender kadınlardan biri de olsa, küçük makyaj hileleriyle etkileyici güzelliğini ikiye katlamayı bildi. 20 yıl boyunca ‘dünyanın en güzel kadını’ unvanını kimseyle paylaşmayan oyuncunun fotoğraflarına dikkat ederseniz, hepsinde gözlerini yeşil bir kalemle vurguladığını görürsünüz. Bu kombinasyon da doğal olarak gözlerini daha belirginleştiriyor ve çarpıcı bir etki veriyordu.

ELIZABETH TAYLOR’IN GÜZELLİK SIRLARI

Bakımlı ve hafif dalgalı saçları...
Bakışlarını tamamlayan kalın kaşları ve asla eksik etmediği kırmızı ruju...
Tutkunu olduğu parfümleri. En beğenilenler arasında kendi adını taşıyan House of Taylor’ın çıkardığı ‘White Diamonds’ ve ‘Forever Elizabeth’ sayılabilir. (elle.com.tr)

Haberin Devamı

Uzun ve belİrgİn kirpikler için

Daha uzun, belirgin ve etkileyici kirpiklere sahip olmak istemeyen tek bir kadın yoktur. Clinique markası da bu talebi görmezden gelmedi ve ‘High Lengths Mascara’yı üretti.

Clinique’in yeni maskarası “High Lengths Mascara”, kirpikleri olduğundan daha uzun ve belirgin gösteren bir ürün. Bu maskaranın özel eğimli fırçası, gözlerin doğal kıvrımını izleyerek her bir kirpiği (en kısa olanları bile) kökünden alarak belirginleştiriyor. Gözler fark edilir derecede çekici bir görünüme kavuşuyor.
Fırçanın özellikleri
‘High Lengths Mascara’nın benzersiz fırçası her bir kirpiği ayırarak belirginleştiriyor.
Fırçanın her bir dişinin yerleşimi, ürünün en ideal şekilde yayılmasını ve kirpikleri tek tek kıvırmasını sağlayacak şekilde planlanmış.
Yeşil taraktaki üç sıra diş, ürünün her zaman en optimum miktarda uygulanmasını sağlıyor.
Fırçanın yeşil tarafı ise hangi tarafın kullanılacağının daha net anlaşılmasını mümkün kılıyor.

Haberin Devamı

MAKYAJ ÇANTASI HEDİYE

Clinique, sadece Tekin Acar Cosmetics mağazalarına özel olarak “High Lenghts Mascara”nın yanında Clinique’in en çok satan göz makyajı temizleyicisi “Take The Day Off” ile göz altı şişlik ve morluklarıyla savaşma imkanı veren “All About Eyes Serum”un deneme boylarını ücretsiz veriyor. Üstelik bahar renklerindeki makyaj çantası hediyeli...

KATILIN, KAZANIN

”High Lenghts Mascara’nın en önemli özelliği nedir?” sorusuna “Kirpikleri uzun göstermesi” cevabıyla birlikte www.tekinacar.com.tr adresine ad, soyad, adres vs. bırakan her 50. kişiye Clinique High Lenghts Mascara hediye verilecek. Bu uygulama web sitesinde 26-27 Mart tarihleri arasında aktif olacak. Hediyeler 10 adetle sınırlı.

Haberin Devamı

Bu kamp kaçmaz

Yaz ayları yaklaşırken kışın alınan fazla kilolardan kurtulmak, bölgesel olarak incelip sıkılaşmak, cildimizi daha taze, bakımlı ve güzel göstermek isteriz. Yine bu zamanlarda bir spor salonuna gitmeye niyetlenir, ama “ya devam etmez de paramı yakarsam” diye yıllık üyeliklerden uzak dururuz.
İşte bu durumda olanlar için İstanbul’un seçkin iki merkezi, M-Onep ve Mayadrom Sport Center bir işbirliği yaptı. Yaza hazırlanmak isteyenler, tüm bu hizmetleri aynı kompleks içinde en kaliteli şekilde alabilecekler.
Estetik ve Sağlık Kampı’nda, yaza girerken en çok rağbet gören incelme cihazları, diyetisyen danışmanlığı, fitness salonu kullanımı, cilt bakımı gibi hizmetler veriliyor. Kamp, 1 Nisan-31 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek. Proje, 8 haftada 8 kilo verdirmeyi hedefliyor.

EDİTÖRDEN...

Haberin Devamı

Kırışıklıklarla savaşın


New Peptin’in ‘Advanced Eye Cream’i, hipoalerjik ve kokusuz bir ürün. Göz çevresindeki ince çizgiler, derin kırışıklıklar, şişkinlikler ve göz altı morlukları gibi sorunlarla savaşmak üzere geliştirilen krem, formülünde bulunan peptitler ve bitkisel özler sayesinde fark yaratıyor. Fiyatı ise 71 TL...

Lekelenmeye karşı

Dr.Sebagh’ın ‘Advanced Anti-Aging Skin Care’ serisi, sağlıkla ışıldayan, doğal ciltler yaratıyor. Markanın seride yer alan ‘Sun-City Protection SPF30 Emulsion’u ise içeriğindeki yüzde 100 mineral filtreler ile UVA, UVB, Infra-red ışınlarına ve lekelenmeye karşı yüksek bir koruma sağlıyor. Ürünün
satış fiyatı 154.50 TL...

Yazarın Tüm Yazıları