Cumhuriyet’in 87. yılında Sincan’a yeni adliye binası

Cumhuriyetimiz bugün 85 yaşına girdi. Cumhuriyet bayramını kutluyoruz. Adalet Bakanlığı’nın çabasıyla her gün yeni ve modern adliye binaları hizmete girse de hala bazıları 85 yıllık cumhuriyetimize hiç yakışmıyor. Bunlardan biri de Sincan adliyesi.

CUMHURİYETİMİZ bugün 85 yaşına girdi. Cumhuriyet bayramını kutluyoruz. Adalet Bakanlığı’nın çabasıyla her gün yeni ve modern adliye binaları hizmete girse de hala bazıları 85 yıllık cumhuriyetimize hiç yakışmıyor. Bunlardan biri de Sincan adliyesi.

/images/100/0x0/55ea2ab5f018fbb8f86f436dYetersiz ve ayrı ayrı binalarda hizmet veriyor. Ama, Sincanlı okurlarıma iyi bir haberim var. Yapımı süren yeni ve modern adliye binaları hızla tamamlanacak ve iki yıl içinde hizmete girmiş olacak. Yeni adliye binasının öyküsü bakın şöyle:

Sincan Adliyesi, 2003’e kadar Ankara Adliyesi’ne bağlıyken, 2003’te ağır ceza mahkemesinin kurulması ile 1. Bölge Ağır Ceza Merkezi statüsüne kavuştu. Ayaş, Beypazarı, Güdül ve Nallıhan Adliyeleri Sincan Ağır Ceza Merkezi’ne bağlandı. 2004’te Etimesgut ilçesinin de yargı sınırlarına dahil edilmesi ile yargı alanı genişledi ve bugün yaklaşık 800 bin kişilik bir nüfusa hizmet vermeye başladı. Sincan Adliyesi’nin 2004-2008 yılları arasında hızla büyümesine paralel, 15 olan hakim ve cumhuriyet savcısı sayısı 55’e, 44 olan personel sayısı 197’ye, bir olan hizmet binası sayısı dörde yükseldi.

Adliye binasının biri sanayide

Sincan adliyesi son dört yılda yaklaşık üç kat büyüdü. Sincan’da şu anda biri sanayide öteki merkezde diğeri Fatih’te olmak üzere adliye üç bina halinde hizmet veriyor. Sincan’da vatandaşlar da avukatlar da yargı mensupları bu sıkıntılı durumdan rahatsız. Adalet Bakanlığı, Sincan Adliyesi’nin bu durumu üzerine harekete geçti ve yeni bina için kolları sıvadı.

Yeni adliye 59 bin metrekare

Etimesgut İlçesi Oğuzlar Mahallesi’nde, Sincan İlçe sınırına bitişik ve Adalet Bakanlığı Elvankent Lojmanlarına 800 metre uzaklıkta 28 bin 535 metrekarelik arsa adliye binasi için tahsis edildi. Yeni adliye için hızla ihaleye çıkıldı. İhale bedeli 41.7 milyon YTL. İnşaata 22 Nisan’da başlandı. Tamamlanması için de 750 günlük bir süre öngörüldü.

500 metrekrelik sosyal tesis

Sincan’ın yeni adliye binasında 66 mahkeme, iki hakimlik, 60 cumhuriyet savcısı ve 92 hakim odası yeralacak. Adliyede 500 metrekarelik sosyal tesis, 171’i kapalı, 153’ü açık 324 otoluk otoparkta bulunacak. Yeni adliye binasının yer darlığı ve dağınıklıktan kaynaklanan bütün sorunları sona erdireceği görülüyor.

Cumhuriyetimizin 87. yaşını kutlayacağımız 2010’da yeni "Sincan Adalet Sarayı" da cumhuriyete yakışır bir adliye binası olarak hizmete girecek. Hepinizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.
Yazarın Tüm Yazıları