Çok satan son rock grubu

Manga’nın ilk albümü şaşırtıcı bir başarı yakalamıştı hatırlarsınız. Her şeyden önce “çok satan” son albüm.

Manga’dan sonra bir Türkçe rock albümü böyle bir satış başarısı yakalayamadı. Hoş, Manga’dan önce yakalayanların sayısı da bir elin parmaklarını geçmez. Türkçe rock patladı gazıyla önüne gelene albüm yapan prodüktörlerin anlaması gereken de bu. İyi proje, doğru sound her koşulda ticari başarı getiriyor. Bir şeylerin patlamasına, hele sizin gaz verip patlatmanıza hiç gerek yok. O zamanlar dünyada ilgi gören bir sound’un, nu-metal’in ustalıkla Türkiyeli bir sound’a uyarlanması, grubun samimiyeti, şarkıların kalitesi Manga’ya haklı bir başarı getirdi. Hem çok sattılar hem de kısa sürede birçok konser yaptılar. Neresinden bakarsanız bakın çok iyi bir projeydi Manga.
Uzun bir ara verip ikinci albümlerini çıkardılar bir süre önce. Çıkış şarkıları “Dünyanın Sonuna Doğmuşum”, her ne kadar klibini bir miktar zorlama bulsam da çok doğru bir şarkı. Şimdi ikinci klip “Beni Benimle Bırak” dönüyor televizyonlarda. Albümün en güçlü şarkısı. Grubun şarkıdan yana bir sıkıntısı yok. Ama devir değişti. Şarkı yazarlıkları, grup duruşları, hepsine tamam ama şimdi o ilk ivmeyi yeniden yakalamak için biraz daha farklı düşünmek gerekiyor. “Kimse satamıyor, bizimle alakası yok” diye düşünmek ya da razı olmak yerine o büyük potansiyeli hep hatırlamak ve heyecanı korumak lazım.

ÜÇ ALBÜM

Ramiz / Bitmez Bu Rap

Albüm yaz başında çıktı ama bence hak ettiği yerde değil. Ramiz’i, 50 Cent’in “Var mısın Yok musun”a konuk olduğu günden hatırlarsınız belki. Kafası açık, rap’e aşık bir adam. Cem Özkan’ın prodüktörlüğünde modern ve çarpıcı bir sound’a sahip, umut vadeden bir albüm yaptı. Şarkılarını dinleme zahmetine girdiğinizde göreceksiniz potansiyelini.

Emel Sayın 2009 Haylazım
Emel Sayın’ın iki şarkıdan oluşan single’ı. Meselenin şarkılar olduğunu, şarkılar yaptıkça paylaşmak gerektiğini Emel Sayın kadar önemli ve özel bir isim dahi fark etmişken, ille de albüm yapacağım diye para ve zaman kaybedenlere bir ders niteliğinde. “Toprak Çağırmadan Gel” ve “Haylazım” iki iddialı şarkı.

Birsen Tezer Cihan
İsmini ilk kez bir Bülent Ortaçgil albümünde duyduğum çok iyi bir yorumcu. Bu albüm de “hücum kayıt” tabir edilen şekilde kaydedilmiş. Yani o anki hissi bozmadan, sonradan dokunmadan, içlerinden geldiği gibi tek seferde yapılmış bir kayıt. O duygu, samimiyet de kolayca geçiyor insana. Albümde Birsen Tezer, kendi şarkıları dışında Bülent Ortaçgil, İlhan Şeşen, Erkan Oğur ve Zafer Cımbıl şarkılarını da yorumluyor. Kayıtsız kalmayın.
Yazarın Tüm Yazıları