Çocukluğumuzun tokaları geri döndü

John Galliano, Dior şovunda modellerini sıra dışı topuzlarla podyuma çıkarırken bize de küçük çaplı bir nostalji yaşatmış oldu.

Haberin Devamı

Çocukluğumuzun siyah renkli saç tokaları şimdilerde farklı renkleriyle yeniden hayatımızda...

Bu sezon moda şovlarında sıkça karşılaştığımız bu vazgeçilmez saç aksesuvarını çocukluğundan hatırlamayan var mı? Küçük tokalar, Hollywood’un ünlü kadınlarını da etkilemiş görünüyor. Mischa Barton, Rachel Bilson ve Nicole Richie, onu yeniden keşfeden isimlerden... Hatta gecelerde bile tokalı saçlarıyla görünmekten çekinmiyorlar.

NASIL KULLANILIYOR

Tokayı her zaman dalgalı kısmı üste gelecek şekilde kullanın. Böylelikle hem saçta kalması kolaylaşır hem de kafa yapısına göre saçları daha iyi kavrar.
Kalın bir tutam saçı bu küçük tokayla başınızda sabitlemeniz zor olabilir. Bu yüzden iki adet tokayı birbirinin üzerine binecek ve bir X harfi oluşturacak şekilde saçlarınıza iliştirebilirsiniz.
Biz daha çok siyah versiyonlarını biliyoruz ama şu sıralar renklileri de özellikle genç kızlar tarafından beğeniyle kullanılıyor.

Haberin Devamı

Mischa Barton, perçemlerinin gözüne girmesini engellemek için kullandığı siyah tokalarıyla tarz bir görünümün de ipuçlarını veriyor.

Mischa Barton, perçemlerinin gözüne girmesini engellemek için kullandığı siyah tokalarıyla tarz bir görünümün de ipuçlarını veriyor.

Ebru şallı’nın, saç aksesu-varlarını çok sevdiğini artık hepimiz biliyoruz. Ama o daha dikkat çekici tokalar kullanmayı tercih ediyor.

İLK KEZ NE ZAMAN KULLANILDI

Yaklaşık 5 cm. uzunluktaki saç tokaları, çoğunlukla saç modelini sabitlemek için kullanılıyor. Aksesuvarsız ve siyah renkli retro modelleri ise artık kadınlar arasında bir kült olmuş durumda.
ılk kez Bob modellerin kadınlar arasında trend olduğu 1920’lerde, saçların iki yanını başa tutturmak için kullanılmaya başlanmıştı. Ayrıca topuzların yapım aşamasında da kuaförler tarafından hâlâ bolca kullanılıyor.

1920’li yılların sıra dışı dansçılarından biri olan Josephine Baker, o dönemde siyah tokalarıyla kadınlara örnek olmuştu.

Zamanı tersine çevirin

Avon’un yeni geliştirdiği cilt bakım ürünü “Anew Reversalist”, içerdiği activinol teknolojisi ile ciltteki kırışıklıkların onarım sürecini hızlandırıyor ve ciltte yenilenmiş bir görünüm yaratıyor. Ürün, ayrıca ciltte tazelik ve gençlik hissi yaratıyor. Fiyatı, 38.50 TL...

Yazarın Tüm Yazıları