CO2 lazer ile gençleşin

Sağlık sektöründeki gelişmeler sadece hastalık teşhis ve tedavisinde değil estetik cerrahide de kendini gösteriyor. Son yıllardaki en önemli yeniliklerden biri de fraksiyonel karbondioksit (CO2) lazer uygulamaları.

Haberin Devamı

CO2 lazer, uzun yıllardır plastik cerrahi, dermatoloji, kulak-burun-boğaz, kadın doğum gibi uzmanlık dallarında kullanılan bir uygulama... Ve son dönemde estetik cerrahinin de gözde tekniklerinden biri...
Uygulamayla ilgili görüşlerini aldığımız Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Doç Dr. Ahmet Sönmez, fraksiyonel yöntemde cildin tamamının lazer ışınına maruz bırakılmadan, sadece bir kısmının taramadan geçirildiğini belirtiyor ve ekliyor:
“Bu sayede işlem yapılan cilt birkaç gün içinde iyileşirken günlük hayatı etkileyecek düzeyde bir kızarıklık oluşması engelleniyor.
Hastalar için en önemli avantajı ise işlem sırasında hissedilen rahatsızlığın büyük oranda azaltılmış olması.
Eski jenerasyon lazerlere göre yan etkileri büyük oranda azaltılan fraksiyonel CO2 lazerlerin istenen tedavi neticelerini almadaki başarısı da bilimsel olarak kanıtlanmış durumda...”

Haberin Devamı

Yüz, boyun, dekolte ve ellerde etkili

- Deride güneşin yarattığı tahribatın giderilmesinde de fraksiyonel CO2 lazer etkili olarak kullanılıyor.
- En sık güneşe maruz kalan yüz, boyun, göğüs dekoltesi ve el sırtı, uygulamanın yoğun kullanıldığı bölgeler.
- Kadınlarda özellikle doğum sonrası ortaya çıkan lekelerin tedavisinde de etkili rol oynuyor.
- Fraksiyonel CO2 lazer, sivilce ve yara izlerinin tedavisinde de büyük yarar sağlıyor.

Doğru dermatoloğu nasıl seçersiniz?

Cilt uzmanları ikiye ayrılır... Genel dermatologlar ve kozmetik üzerine eğitim almış olanlar... Ve doğru dermatolog seçimi çok önemlidir. Peki onu nasıl bulacağız diye düşünüyorsanız, aşağıdaki dört maddeye göz atın.

- FARKLARINI BİLİN: Genel bir dermatoloji uzmanı isilik, akne ve rosasea’yi tedavi eder. Cilt yüzeyindeki şüpheli benleri takip etmek için testler uygular. Genel dermatologlar, anti-aging reçetelerine başlamak için doğru birer adrestir. Ayrıca ince kırışıklıklar ve kahverengi lekeler konusunda da onlardan yardım almak en doğrusudur. Derin kırışıklıklar, yara izleri, peeling, enjeksiyon ya da yazer uygulaması gerektiren cilt yüzeyindeki kalıcı renk değişimleri ise kozmetik dermotologların uzmanlık alanına girer.
- BİYOGRAFİSİNİ KONTROL EDİN: Nere-deyse her doktorun kendisini tanıttığı bir web sitesi var. Bu mecra da doktorun uzmanlık alanını izlemek açısından bilgilendiricidir.
- GÖRÜŞMEYE GİDİN: Pazartesi ve salı, doktorların en yoğun olduğu günlerdir. Dolu olan bekleme odasında diğer hastalardan bilgi edinebilirsiniz.
- DİNLEYİN: İlk buluşmanızda rahatsız olduğunuz konulardan söz edin, fakat internette rastladığınız tedavi yöntemlerinden bahsetmeyin. Size vereceği cevapları dikkatlice dinleyin. Görüşleri, çözümler konusunda ne kadar yapıcı ya da agresif yaklaşımlar sergilediğini ortaya koyacaktır.

EDİTÖRDEN...

Haberin Devamı

Koyu lekelere son

Cilt tipi ve yaşa bağlı olmaksızın pek çok kişide farklı seviyelerde rastlanan cilt lekelerine bir çözüm de GoodSkin Labs’den geldi.
Marka, hiperpigmentasyonu farklı açılardan hedef alan Equinoltm Koyu Leke Konsantresi’ni piyasaya sürdü. Ürün, antioksidan, cildi soyucu ve cilt bariyerini güçlendirici farklı içerikleriyle çok yönlü bir bakım sunuyor. Klinik test sonuçlarına göre; ilk kullanımda daha aydınlık bir cilt ve 12 haftalık kullanım sonunda koyu lekelerin boyutunda ve tonunda yüzde 55 azalma görülüyor.

Vücutlarda İngiliz mirası

Moda dünyasının en köklü markalarından Burberry, tekstil ürünleriyle olduğu kadar parfümleriyle de artık efsaneleşmiş durumda.
Koku koleksiyonuna katıldığı andan itibaren kadınların odak noktası haline gelen “Burberry Body”, feminen ve baştan çıkaran kokusuyla hem Burberry markasının özünü hem de markanın İngiliz mirasını anımsatıyor.
Efsanevi Burberry trençkot gibi Burberry parfüm de kadının kişiliğini, seksapelini ve çekiciliğini sembolize ediyor. Vücudu saran ipek bir trençkot gibi son derece seksi bir koku... Notalarda öne çıkan Isparta gülü de kokuya derinlik katıyor.
Parfümün tepe notalarında şeftali ve frezya akorları yer alıyor. Dip notada bulunan kaşmir, misk, amber ve vanilya ise baştan çıkaran benzersiz kadının karakterini yansıtıyor.

Haberin Devamı

Ambalajı da kendisi kadar seksi

- Çok köşeli şişe tasarımı vücudu andırıyor.
- Sade grafik tarzında çizgiler, kokuya modernizm ve sofistike bir görünüm kazandırıyor.
- Nude renkler kokuya feminenlik, seksilik ve zenginlik katıyor.

Cildinizi ‘dinlendirin’

Cildimizin de yoğun stresten, fazla makyajdan ve olumsuz dış etkenlerden yorulduğunu biliyor musunuz? Bu yüzden onun da zaman zaman yorgunluğunu üzerinden atmaya ihtiyacı vardır.
Bunun için öncelikle gece en az sekiz saat uyumaya özen gösterin. En iyi dinlenme uyku sırasında olur ve dinlenme, cildin gün içinde maruz kaldığı stres hormonları ile serbest radikallerin baskısından kurtulmasını kolaylaştırır.
Tabii dışarıdan gelebilecek ve ciltte kırışıklıklara neden olabilecek olumsuzluklara karşı UV filtreli kozmetik ürünlerini düzenli kullanmayı da unutmamak gerek...

Haberin Devamı

Yıldızların güzellik sırları

Cameron Diaz, Kate Moss gibi birçok yıldızın önemli güzellik sırları var... İşte bunlardan bazıları...

Hollywood yıldızları ve podyum-ların vazgeçilmez isimleri, son dönemlerde omuz ve sırt bölgelerine kuru yağ ile bakım yapmaya başladı.
Bu özel bakım, zengin içeriği ve yapışmama özelliği ile artık sıkça tercih ediliyor.
Bunun dışında masaj hareketleriyle uygulanan peeling bakımı da cilt yüzeyindeki ölü deri hücrelerini arındırarak bebeksi pembe bir cildin ortaya çıkmasına yardımcı oluyor.
Sivilceler konusunda ünlü kadınların tercihi kil maskesi...
Işıltılı pudra ya da kremler ise içeriklerindeki pigmentler sayesinde cilt yüzeyindeki renk farklılıklarını ortadan kaldırıyor, dekolteye pürüzsüz bir görünüm kazandırıyor.

Yazarın Tüm Yazıları