CNN Türk’te program sunacak

Ekim ayının sonunda İstanbul’daki ilk şubesini açacak olan Ankaralı restoran zinciri Big Chefs’te yenilikler devam ediyor.

Patron Gamze Cizreli, önümüzdeki pazardan itibaren CNN Türk’te “Büyük şefler Kahvaltıda” adlı programı sunacak. Her pazar sabah saat 10.00-12.00 arasında yayınlanacak programda Big Chefs ekibinin iki şefi, pazar kahvaltıları için pratik ve çabuk yapılabilecek tarifler verecek.

Fransa’da Asağ’ın eserlerine büyük ilgi

Ressam Metin Asağ, Fransa’da Türkiye Mevsimi etkinlikleri çerçevesinde “Les Turkomanies de Metin Asağ” konulu resim sergisini açtı. Fransız sanatseverlerin büyük ilgisini çektiği sergi açılışına aralarında Türkiye’nin Paris Büyükelçisi ısmail Erez, “Fransa’da Türkiye Mevsimi” çalışmalarının komiserliğini üstlenen Fransız Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı Stanislas Pierret, UNESCO Türkiye Daimi Büyükelçisi Hüsnü Gürcan Türkoğlu ve Türkiye Paris Kültür ve Tanıtma ataşesi Dr. Hasan Yavuz, Paris Anadolu Kültür Merkezi Başkanı Dr. Demir Fitrat Önger, Sorbon Üniversitesi sanat bölümü, Louvre ve Orsay müzesi yetkilileri, özel sanat galerileri temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ile birlikte siyaset ve sanat camiasından tanınmış simalar katıldı. Paris’teki Galerıe Celal’de gerçekleşen davette Asağ’ın eserlerine ilgi beklenenden fazla oldu.

Birinci oldular

YKM Sport, 2009 Türkiye Offshore şampiyonası Mersin etabında, 1.’lik kupasının sahibi oldu. YKM Yönetim Kurulu Üyesi Saruhan Tan ve Kerim Zorlu’nun yarıştığı YKM Sport ekibi, 16-17 Mayıs tarihlerinde ıstanbul Haliç ve 13-14 Haziran Kocaeli Seka Park etaplarının ardından, 4-5 Temmuz’da Antalya Kemer’de gerçekleşen yarışlarda 3.’lük, 25-26 Temmuz’da Van’da yapılan yarışlarda 2.’lik, 8-9 Ağustos’ta ıstanbul Moda’da 3.’lük kupalarını kaldırdı. YKM Sport ekibi 26-27 Eylül’de yapılan Adana yarışlarında ise, ilk gün yaşanan teknik arızaya rağmen 3.’lük, ikinci gündeyse 2.’lik kupasının sahibi oldu. 2009 Türkiye Offshore şampiyonası son etabı olan Mersin MTSO’da 1.’lik kupasını kaldıran YKM Sport ekibi, gelecek başarılarının sinyalini vermiş oldu.

İstanbul’a geliyor

Ünlü modacı Tommy Hilfiger, dünya çapındaki en büyük mağazasını New York-Fifth Avenue’de görkemli bir kokteylle geçtiğimiz hafta açtı. Tommy Hilfiger’ın ev sahipliği yaptığı mağazanın açılış kokteyline tasarımcının kızı Ally Hilfiger, eşi Dee Ocleppo, Tommy Hilfiger Grup’un CEO’su Fred Gehring’in yanı sıra dünyaca ünlü oyuncu ve şarkıcılar katıldı. Naomi Watts, “Mad Man” dizisinin sevilen oyuncusu January Jones, Amerikalı ünlü oyuncu Mena Suvari, “şeytan Marka Giyer” filminde rol alan Emily Blunt, model Victoria Silvstedt, oyuncu Mary-Louise Parker, oyuncu Elsa Pataky ve aktörler Russell Simmonsve Penn Badgley açılışa katılan ünlü isimler arasındaydı. Tommy Hilfiger, kasım ayında ise ıstanbul’a gelecek ve Türkiye’deki en büyük mağazasını Suadiye’de açacak.

Hayranlarıyla buluşuyor

Müzik tarihine, fusion ve smooth caz akımlarının kurucusu olarak adını altın harflerle yazdıran efsane caz piyanisti Bob James ve grubu, 13-14 Ekim tarihlerinde ıstanbul Jazz Center sahnesinde performans sergileyecek. 40 yılı aşan kariyerinde, iki Grammy ödülü kazanan ve 35’in üstünde albüm kaydeden, cazın efsanevi piyanisti Bob James ve grubunu cazsever biri olarak kaçırmayın derim. David McMurray (saksafon), Damon Warmack (basgitar) ve Ken Scott’ın (bateri) eşlik edeceği Bob James konserlerinin biletlerini, ıstanbul Jazz Center ve www.istanbuljazz.com adreslerinden temin edebilirsiniz.

Tercihleri aynı

Giyim kuşamıyla magazin sayfalarında sıkça yer bulan Süreyya Yalçın, geçtiğimiz gece katıldığı davette mavi renkli, püsküllü bir bot giymişti. Aynı botun turuncu rengini adını “şarkı söylemek Lazım” adlı yarışma programında duyuran Esra Ersoy da tercih etmişti.

Hürriyet’in mutlu günü

Hürriyet Gazetesi Reklam Müdürü Emrah Ergül ile Hürriyet Gazetesi Müşteri ılişileri Yöneticisi Nebahat Kardeşer evlendiler. Sarıyer Fuatpaşa Yalısı’nda gerçekleşen nikâh töreninde çiftin şahitliğini Taylan Bilgel, Erol Esan, Korman Akman ve Yekta Durak yaptı. Çift, balayını ıtalya’da geçirecek.

Alışveriş zamanı

Aralık Derneği kurucusu Elif Dürüst, geçtiğimiz hafta Hürriyet Treni ile Hasankeyf’e gitmiş ve Ajda Pekkan konserini izlemişti. Elif Hanım’a Hasankeyf dönüşü önceki gün Kanyon alışveriş merkezinde rastladım. Bir arkadaşına doğum günü hediyesi almaya çıkan Elif Hanım, Kanyon’daki Chanel mağazasını gezdi.

Kasetini anlattı

Yoga, nefes, meditasyon ve aerobik hakkında ipuçları verdiği kasetini piyasaya süren Neslihan Yavuzcan önceki gün Kanyon’daydı. Yavuzcan’ın yanında podyumlarda mankenlik yaptığı zamanlardan tanıştığı Ivana Sert de vardı. Neslihan Hanım, Sert’e kasetini anlattı ve mutlaka izlemesi gerektiğini söyledi. Ivana Hanım ise eşi Yurdal Bey’le ayrılacakları yönünde çıkan dedikoduların asılsız olduğunu söyledi.
Yazarın Tüm Yazıları