Cinselliği belgeselden öğrenmek

“CİNSEL açlığın yaygın ve kadına ulaşmanın zor olduğu durumlarda, sürekli olarak uyarılan erkek, -haram gibi normlara sahip değilse- fırsatını bulduğunda kendisini uyaran -tahrik eden- kadına yönelir, rıza ile karşılık bulamazsa duruma göre saldırır.”

Aslında şöyle bir devam cümlesi gelmeliydi ama hayal kırıklığına uğrattı beni bu satırların sahibi:
“Tek amacı neslinin devamını sağlamak olan erkek, bazı durumlarda çiftleşmeden sonra dişiyi ensesinden ısırıp öldürebilir, bunun sebebi bilimadamlarınca henüz tam olarak tespit edilmemiştir.”
Çünkü belli ki bu zat, erkeği hayvan, kadını da kurban yerine koyarken National Geographic’ten öğrendiği cinselliğin etkisinde kalmış.
Hatırlarsanız geçen hafta kendisine tıpkı Enver Ziya Karal, İoanna Kucuradi ya da John Nash gibi profesör unvanı verilmiş Orhan Çeker’in dekolte giyene tecavüzü caiz gören akıl dışı beyanlarına bir gazeteci Ali Bulaç’tan destek gelmiş...
“Tahrik, tecavüz suçunun mazereti veya gerekçesi değildir ama sebebidir” diye eklemiş.
İslam dininden, Kuran’ dan alıntılar yapıp, psikolojik, fiziksel çözümlemeler yapmış bu zat.
Üstüne üstlük bir de dindarların ifade özgürlüğünün var olup olmadığına bakacakmış Çeker hakkında başlatılan inceleme sonucuna göre.
Ne alaka?
Kendi abuk sabuk, hastalıklı fikirlerini bir de bilim ve dinin arkasına sığınarak yaymaları yok mu, en dayanılmazı bu işte.
Bu beyinler, bu marazi fikirlerini yaymaya devam ettikleri sürece bu ülkede kadınlara bırakın insanca yaşamayı, yaşam hakkı yok.

Giyilsin mi giyilmesin mi?

2011 Türkiye’sinde konuşulması bile kulaklarıma kadar kızartan bir olay...
İzmir’in Tire ilçesinde kızlar okula etekle gitsin mi gitmesin mi?
Pantolon giyilmesi kararı, velilerden tepki alınca, beş gün süren uygulama, eteklerin diz altında olması kaydıyla geri çekilmiş.
Çocukların eteğine kafayı takmış hastalıklı bünyeler, düşün artık kadınların yakasından.
Ya da tedavi olun, hepinizin masrafını karşılamaya hazırım ?gerekirse gece çıkıp taksi şoförlüğü yapacağım-.
Aynı enerjiyi, okula gidemeyen, sağlıklı beslenemeyen, dayak yiyen, aile içi, dışı tacize?tecavüze uğrayan, satılan, geleceğin katili, hırsızı, tecavüzcüsü olmaya aday olacak şekilde hazırladığınız yeni nesile, pırıl pırıl çocuklarımıza harcayın. O kadar çok şey değişecek ki bu canım ülkede.
Yazarın Tüm Yazıları