Cinsel organımla ilgili endişelerim var

Merhaba Güzin Abla, 1970 doğumlu, yüksek tahisilli bir erkek olarak size yazacağım sorunlarıma karşılık beklemem, aslında ne tür bir ortamda yaşadığımızın bir belgesi niteliği taşıyor.

Sağlık konusunda sosyal güvenceye sahip olmama rağmen çekingenliğim nedeniyle doktora gidemiyorum. Bu nedenle bana şu konularda açıklama yaparsanız çok sevinirim. Birinci sorunum, 14-15 yaşlarımdan beri kaşlarımın arasındaki kılları irade dışı olarak yoluyorum. Bu beni psikolojik olarak çok rahatsız ediyor. Acaba bu kılları bir daha çıkmamak üzere aldırabilir miyim? İkinci sorunum ise daha özel bir konu, yakında evleneceğim. İnternette çeşitli sitelerde gezinirken, cinsel organın boyu ile ilgili yazılar okudum. Bu sitelerde büyütücü ilaçlardan söz ediliyor. Bunlara pek inanmasam da, aklıma takıldı. Bunların fiyatları hayli yüksek. 13-14 cm. arası cinsel organa sahip bir kişinin böyle tıbbi müdahaleye ihtiyacı var mıdır? Hastanelerde böyle müdahaleler gerçekleştiriliyor mu? Bu konularda aydınlatıcı bilgiler verirseniz memnun olurum.

İstanbul'dan M.



SEVGİLİ
oğlum, uygar ve modern hayatın gereği olarak insanın hayat mücadelesini hafife almamak gerekir. Günümüzün sıkıntılı insanı, bilim adamlarının tanımlamasıyla ruhsal gerginlik, kaygı gibi sorunlarla bunalıma giriyor. Senin kaşlarını yolman, bir anlamda çocukluktaki parmak emme, tırnak kemirme türündeki davranışların bir başka örneği. Stres altındaki genç bir insanın intibak bozukluğu, problemler karşısındaki heyecani reaksiyonları da denebilir bu duruma. Tabii sorunlar arttıkça, bu tip reaksiyonlar da artıyor. Kaşlarını aldırman geçici bir çözüm yaratabilse de, asıl çözüm belirli bir psikolojik tedavi olabilir. Ama elektrikle yapılan epilasyon sayesinde kısa zamanda kaşlarını aldırtabilirsin. Bunu çeşitli güzellik enstitüleri gerçekleştiriyor. Bazı cildiye kliniklerinde de yapılıyor sanırım. Ama asıl sorun, bana kalırsa senin evlenme hazırlığı içinde olup, bana yazdığın ikinci endişenden kaynaklanıyor galiba. Sevgili oğlum, bu tür sitelerde elbette ki ticari amaçla kişilerde belirli bir kaygı uyandırıp, bu tür ürünlerin satışını yapmaya çalışıyorlar herhalde. Araştırdığım bilimsel gerçeklik taşıyan kitaplardan aldığım bilgiyi buraya aktarıyorum: ‘‘Penisin büyüklüğü şahsa ve yaşa göre değişik olmakla beraber, ortalama yetişkinlerde normal halde 10 cm. uzunlukta, sertleşme (ereksiyon) halinde ise normalde 15 cm. uzunluğundadır.’’ Bu durumda sanırım endişelenmeni gerektirecek hiçbir şey yok ve gönül rahatlığıyla evlenebilir, eşini de mutlu edebilirsin. Yeter ki, bu tür konulara kafanı takıp tamamen normal bir insanken, kendine psikolojik baskı uygulama. Bundan kaynaklanan yersiz sıkıntılar yaşama.
Yazarın Tüm Yazıları