Cinnah’ın ölümü

ANKARA’nın bir zamanlar en gözde yeri olan Cinnah Caddesi tek yönlü trafiğe geçilince resmen öldü.

Kavaklıdere’den başlayıp, Çankaya’ya kadar uzanan caddede sadece iki alt geçit var. Onlar da pislik içinde... Karşıdan karşıya geçmek imkansız. Her gün bir araç yayaya çarpıyor. Araçlar 50 kilometre hız sınırı olmasına rağmen 100-110 kilometreden aşağı gitmiyor.
Hız sınırına sadece Cumhurbaşkanı ve Genelkurmay Başkanı uyuyor. Caddenin kaldırımları sağlı sollu otopark oldu. 20 numaradaki Amerikan Kültür Merkezi ve 28 numaradaki polikliniğin önündeki kaldırım, tamamen işgal ediliyor. Yayalar caddeden yürümek zorunda kalıyor. Trafik polisi sadece Cumhurbaşkanı ya da Başbakan konvoyu geçecekse ortaya çıkıyor. Kaldırımlardaki parklara göz yumuluyor, ceza yazılmıyor. Pizzacı, kebapçı motorları da kaldırımların üzerinde ters yönden gidiyor ve yayaların üzerine sürüyor.
Bütün Ankara’da, kaldırımdan giden motor terörü var. Ne karışan var, ne kontrol eden. Hep birlikte teslimiz!
S. ALPAY

Herşey daha iyi hizmet için


“LPG deposu kurmak için sokak açtırdı/Güçlü Bey kimdir” (20.06.2011) yazısına, sözü edilen Turan Güneş Bulvarı 134 no’daki akaryakıt istasyonu ile ilgili olarak, şirketin ortağı Ferruh Temel Zülfikar bir açıklama yaptı.
Zülfikar “İstasyonun Karayolları 4. Bölge Müdürlüğünün 3.10.1978’de verdiği izinle inşa edildiğini, Valilik Çevre Sağlığı Başkanlığı’nın 2.4.1984’de verdiği izinle çalıştığını belirten Zülfikar “İstasyonun kurulduğu tarihte etrafında ne bir bina ne de bir yol var idi. Zamanla çevresinde inşaatlar yapılmış, vatandaşlar ev sahibi olmaya başlamış, tüm mahalle sakinleri de akaryakıt istasyonundan haberdar olarak buralarda yerleşmeyi seçmişlerdir. Kaldı ki bu uzun süre boyunca aynı yerde işletilmeye devam olunan akaryakıt istasyonu hakkında hiçbir şikâyet ve/veya yakınma olmamıştır” diyor.
Açıklama şöyle devam ediyor:
“Yerimizde herhangi bir plan değişikliği ve yenilenmesi yoktur.
Yol kullanımına tahsis edilen alanının uygulama planı ve üst ölçekli planlarda evveliyatından beri mevcuttur. Bu yolun da akaryakıt istasyonuna değil istasyonun kurulu olduğu imar parselinin arkasında kalan konut kullanımlı parseldeki 150 dairelik siteye ulaşım için tahsis edilmiştir.
‘Apartmanın ortasına ve arasına yerleştirilecek’ denmek suretiyle bahsedilen LGP pompası kurulumu da, bugün Türkiye’deki 12 bin akaryakıt istasyonunun 11 bininde yer alan ve akaryakıt istasyonlarında bulunmasında, araçlarda kullanılmasında ve satılmasında da hiçbir sakınca bulunmayan, gerekli kontrolleri zamanında yapılan, denetlenen, tüm izinleri mevcut, tamamen hukuka ve mevzuat şartlarına uygundur.
Şikayetlere karşın ilgili kurum ve kuruluşlarca yapılan yapılan inceleme ve denetimler neticesinde yerinde görülmeyerek, reddedilmiştir.
Akaryakıt istasyonumuzda, gerekli ruhsat ve izinler alınmak suretiyle yeni teknolojik gelişmelerin takibi ve daha iyi hizmet sunulabilmesi amacıyla, inşaat çalışmalarına başlanmıştır. Yenilenmiş haliyle tüm mahalle sakinlerine de daha iyi, daha kaliteli hizmet verilecektir.”

KISA... KISA...

- 5. TÜRKİYE Klasik Gitar Buluşması 2-5 Temmuz tarihlerinde Bilkent Üniversitesi ve Klasik Gitar Derneği’nin işbirliğinde yapılacak. Buluşmada; seminerler, ustalık dersleri, gitar fuarı, öğle konserleri ve Bilkent Gitar Günleri akşam konserlerini Bilkent Konser Salonu’nda izlenebilir.
Yazarın Tüm Yazıları