Ciltlere özen gösterme zamanı

Termometreler düşüşe geçti, ciltleri kışa hazırlamanın vakti geldi!

Haberin Devamı

Isı değişiminden nasibini fazlasıyla alan cilt, klima ve kaloriferlerden de olumsuz etkileniyor. Ayrıca kışın, yaz aylarına göre daha seyrek cilt temizliği yapılıyor.

Cildin havayla temas eden açık bölgeleri (yüz, eller) kışın kuruyor, kızarıyor, hassaslaşarak çatlıyor. Alerjik kişilerde yünlü, sentetik, deri giysilere karşı hassasiyet kış aylarında daha sık görülüyor. Dermatolog Dr. Buket Pençe, bu sorunlara engel olmak için neler yapılması gerektiğini anlattı:
? Temizlik: Yüzünüz ve vücudunuzun kurumasını engellemek için kremli veya yağlı sabun ve jeller kullanın.
? Nemlendirme: Banyo ve duş sonrasında cilt tipinize uygun nemlendiriciler sürün.
? Peeling: Kışa girerken mutlaka cilt tipinize uygun maskelerle, derinizin ölü tabakasının yenilenmesini sağlayın.
? Güneş koruması: Bu aylarda da güneşten korunmaya devam edin. Yağmurlu havalarda bile güneş açtığında en az SPF 15-30 arası sprey, krem veya losyon formlarındaki koruyuculardan kullanın.
? El bakımı: Gliserin, vazelin, lanolin içeren el kremlerini soğuk havalarda daha sık kullanın.
? Saç bakımı: Saçlarınızı soğuk hava ve çevre kirliliğinden korumak için yumuşak şampuanlar ve saç kremleri kullanın.
? Tırnak bakımı: Tırnaklar soğuk havalarda daha kırılgan ve ince olur. El kremleri, tırnakları korumak için yetersiz kalabilir. Bu nedenle tırnak koruyucu kremleri düzenli kullanmaya dikkat edin.X

Yorgun görünmeye son!

Haberin Devamı

Gece çok uzundu, çalıştınız ya da eğlendiniz, buna karşın çok az uyudunuz. Peki ama uykusuzluğun ve yorgunluğun ertesi sabaha yansıması nasıl olacak? Meraklanmayın, her şeye rağmen yeni güne taze ve ışıltılı bir ciltle uyanabilirsiniz.

? Her ne kadar çok yorgun olsanız da, açık pencerenin önünde ya da balkonda nefes ve gerinme egzersizleri yaparak hücrelerinizi oksijenle doldurun. Pencerenin karşısında dimdik durun, ellerinizi önünüzde çapraz bir şekilde birleştirin, nefes alın ve kollarınızı mümkün olduğunca başınızın üzerine doğru kaldırmaya çalışın. Şimdi avuç içlerini gökyüzüne doğru çevirin ve nefes verin. Aynı egzersizi 12 kez tekrarlayın.
? Şişmiş gözlerinizin üzerine çay poşeti, salatalık dilimi koyun ya da yoğurt sürün. Bu uygulama, kan dolaşımının harekete geçmesini sağlayacaktır.
? Göz çevresinde parmak uçlarıyla yapacağınız hafif bir masaj, lenf sistemini dengeler ve şişliğin azalmasına yardımcı olur.
? Makyajda doğal görünüm önemli. Açık tonlar ve ciltte yoğun olmayan inci parlaklığı, sağlıklı bir görüntü sağlar.
? Peeling uygulaması kusursuz bir cildin mimarıdır. Kan dolaşımını hızlandırır ve cilde pembemsi bir görünüm kazandırır.
? Kan dolaşımını artırıcı bir başka uygulama daha: Büyük bir su bardağına maden suyu koyun, içine limon sıkın ve için. Limon asitlerinin damarları daraltma etkisi vardır, böylelikle kan basıncı artar ve kendinizi çok daha iyi hissedersiniz.

Uykudan önce

Haberin Devamı

? Yaklaşık yarım saat önce yarım litre kadar su için.
? Saat kaç olursa olsun, mutlaka makyajınızı çıkarın. Aksi halde ertesi sabah aynada kendinizi tanıyamazsınız.
? Gerçekten deliksiz bir uyku için, birçok ünlü isim uyku maskesi kullanıyor. Bilim adamlarının da onayladığı gibi karanlıktaki uyku kalitesi çok daha iyidir.

SÜNGER SİSTEMİ

Estetik alanındaki gelişmeler, kadınları kusursuz güzellik hayallerine bir adım daha yakınlaştırıyor. Vaser CSS (Compact Sponge System), kalıcı sonuçlarıyla liposuction’ın pabucunu dama atabilir.

Sadece yağ hücrelerini hedef alan, diğer dokulara zarar vermeyen bu yağ alma işlemi, ayak bileğinden boyna kadar hemen hemen tüm bölgelere uygulanabiliyor. Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Orhan Murat Özdemir, uygulamanın ultrasonik dalgalar ile sadece yağ dokusunu parçaladığını belirtiyor: “Hedeflenen yağ dokusu, ultrason dalgaları ile parçalanıyor, sıvı şekilde emilerek vücuttan atılıyor. Bu sayede düzensizlikler, çökmeler olmuyor. Ağrı ve morluk daha az oluşuyor.”

Nasıl uygulanıyor?

Haberin Devamı

? Vaser CSS sistemi, yağ hücreleri dışında hiçbir dokuya zarar vermeden bütün yağ küreciklerini ultrasonik ses dalgalarıyla homojen bir şekilde eritiyor.
? Homojen şekilde eriyen yağ kürecikleri emilerek vücuttan atılıyor.
? İşlemle vücut sadece fazla yağlarını kaybetmiyor, aynı zamanda özel süngerli bir korse yardımıyla şekillenme de sağlanıyor.
? Alınan yağ küreciklerinin yerine tekrar yeni yağ hücreleri oluşmuyor. Uygulama aynı zamanda cildin elastikiyet yapısına da destek oluyor.

Sporun yıldızları kişisel bakım ürünlerinde

Dünyanın yakından takip ettiği NBA basketbol ligi, artık kişisel bakım ürünleri bulunan bir marka. Hedef kitlesini gençler oluşturuyor. ‘NBA Eau de Toilette Blue’nun anahtar kelimesi ise heyecan, eğlence, mükemmellik...
1955’te Edinburg Dükü Prens Philip tarafından kurulan The Guards Polo Club da, İngiltere’nin geleneksel sporu poloyu tam 50 yıldır en iyi şekilde temsil ediyor. Efsane marka, Celeritas adını verdiği kadın kokusuyla sporcu kimliğini ön plana çıkarıyor.

Haberin Devamı

La Colline’in patentli peptit kompleksi, kılcal damarları güçlendiriyor ve göz çevresindeki morlukların rengini azaltmaya yardımcı oluyor. “Mela-Control Complex”, göz çevresini aydınlatırken, melanin birikimini azaltıyor.

Aksesuvar mı?

Simay Bülbül, genç modacılarımızdan.
Rasta saçlarıyla çok meşhur.
Çoğunlukla topladığı için bu kadar ‘karışık’ görünmemişti şimdiye  kadar.
Hatta böylesi uzun olabileceğini tahmin etmemiştim. Ama açık kullanmayı tercih ettiği ‘saçları’, bu kez aksesuvarlarıyla birbirine girmiş.
Böylesi biraz yorucu değil mi?

Yazarın Tüm Yazıları