Cildinize leke düşürmeyin

Pürüzsüz bir cilt hepimizin hayali. Ancak cilt yapısı dışında diğer faktörler de cilt yüzeyinde lekeler bırakabiliyor.

Haberin Devamı

Uzmanlara göre cilt sağlığı açısından risk oluşturmasalar da cilt tonundaki bu dengesizlikler, yaşam kalitesini düşüren bir olumsuzluğa dönüşebiliyor. Peki çözüm ne? Buyrun cevaba...

Makyaj yaparken kullandığımız fondöten ya da kapatıcılar cilt lekesi sorununa çözüm sunuyor tabii ama sadece geçici olarak, sadece makyajınızı çıkarana kadar... Makyajı sildiğinde o lekelerle yeniden yüzleşeceğini bilmek ise son derece rahatsızlık verici...
Neyse ki bu sorunla ilgili son yıllarda önemli gelişmeler var. Dermatologlar ve kozmetik markaları, cilt lekeleri üzerine ortak çalışmalar yürütüyor. Ve hepsi de özellikle psikolojik açıdan yaşam kalitesini etkileyen bu lekeleri yok etmeye, en azından hafifletmeye çalışıyor.
Üstelik leke giderici bu tür ürünlerin bazıları birden fazla kremin işlevini görüyor; cildi nemlendirip kırışıklarla da savaşıyor.
GÜNEşıN YAPTIKLARI
Bilimsel araştırmalar, cilt lekelerinin oluşumunda büyük oranda güneşin sorumlu olduğunu ortaya koydu.
Güneş dışında bazı ilaçlar da bu lekelere yol açabiliyor. Örneğin doğum kontrol haplarının da bazı ciltlerde lekelenme yaptığı biliniyor.
Tabii bu demek değil ki, tüm lekelerin tek suçlusu güneş ve doğum kontrol hapları... Yanlış ürün kullanımı da cilt lekelerinin sorumlularından. Uzmanlara göre cilt tipinize uymayan kozmetikler güneş etkisiyle bir araya gelince ortaya nahoş sonuçlar çıkabiliyor. Özellikle hassas bir cilde sahip olanların bu konuda uzman yardımı alması tavsiye ediliyor.

Haberin Devamı

100 kalori yakmanın 5 pratik yolu

Gün içinde basit hareketler yaparak veya sadece birkaç küçük alışkanlığınızı değiştirerek fazladan 100 kalori harcayabileceğinizi biliyor musunuz? ışte kestirme yollar...

1 2000 adım atın: Günlük hareketleriniz dışında açık havada atacağınız 2000 adım, 100 kalori yakmanızı sağlar. Ev veya ofisinizin çevresinde yapacağınız kısa bir yürüyüş, yaklaşık 2 km’ye denk gelecektir.
2 Hızlı egzersiz yapın: Spor salonlarında saatler geçirmek size göre değil mi? O halde sadece 15 dakikalık bir kondisyon egzersiziyle 100 kalori harcamaya bakın. Size en uygun egzersizleri konunun uzmanlarından öğrenebilirsiniz.
3 Soğuk su için: Suyu soğuk tüketmek metabolizmanın hızlanmasına, dolayısıyla kalori yakmaya yardımcı olur. Gün içinde 8 bardak soğuk su içmek, hedefinize ulaşmanız için ideal.
4 Telefonla konuşurken dolaşın: Uzun telefon görüşmeleri yapmanız gereken işleri mümkün olduğunca hareket halindeyken yapın. Gün içinde fazladan bir saat dolanmanız, 100 kaloriyi kolayca harcamanızı sağlar.
5 Dans edin: Eve gittiğinizde en beğendiğiniz müzikleri açın ve 20 dakikanızı dans etmeye ayırın. Eğlenerek 100 kalori harcamak kulağa gerçekten hoş geliyor.

EDıTÖRDEN...

Seni seviyorum

Haberin Devamı

I Loewe You, gençlik, gece hayatı, müzik ve eğlenceyi çağrıştıran bir parfüm... Bu koku, samimi ve masum aynı zamanda cesur ve isyankâr kimliğiyle öne çıkıyor; kendimizi sevmeyi, eğlenmeyi ve aşık olmayı unutmamamızı sağlıyor, “zamanı yaşamamız” gerektiğini hatırlatıyor. Daha ne olsun!

Hücre yenilenmesi

Transvital’in ‘The Perfecting Anti-Age’ serisi, cilt güzelliğine hizmet eden yoğun bir bakım vadediyor. Formülü hücre yenilenme işlemini hızlandırmaya yardımcı oluyor, zamansız yaşlanmanın izlerini gözle görülür şekilde azaltıyor, cildin yeniden yapılandırılmasına, sıkılaştırılmasına yardımcı oluyor.

Güneşte ‘anti-aging’ bakımı

Dünyanın en önemli kozmetik gruplarından Shiseido, güneş kategorisinde de son derece iddialı ürünlere sahip. Shiseido’nun güneşin verdiği mutluluğu ve keyfi zirveye taşırken zararlı etkilerini en aza indiren ‘anti-aging cilt bakım etkili’ güneş serisi, 6 korumadan 50 korumaya kadar geniş ürün yelpazesi ile her yaşa, her cilde ve her ihtiyaca cevap veriyor.
Son derece güçlü ve etkili içeriklere sahip ürünler, suya, tere ve yağa dayanıklılıkları sayesinde gün boyu da koruma sağlıyor.
Shiseido’nun 30 faktör güneş koruması yanında suya ve yağlanmaya dayanıklı kompakt, likit ve stick güneş fondötenleri hem mükemmel kapatıcılık vaad ediyor hem de cilte anti-aging bakımı yapıyor. Her cildin ve her yaşın kullanabileceği bu fondötenler, ince yapıları ile en doğal ve mükemmel makyaja ulaşmanızda da rol oynuyor.

Bu yaz saçlar kışkırtıyor

Haberin Devamı

Güneş yüzünü gösterdiğinden beri
içimiz kıpır kıpır... Bu enerji saçlarımıza da yansımalı ve renkler yüzümüzü aydınlatmalı.

Bu yaz saçlar orta uzunlukta, rahat ama aynı zamanda sıra dışı... Kimi zaman çarpıcı, bazen masum, çocuksu ya da çılgın... ıstendiğinde de son derece ciddi...
Bahçecik Kuaför, bu temalardan yola çıkarak 2010 saç modellerini yarattı. Saç trendlerinin detaylarına gelince... Saçların zemininde kumsalların sıcaklığını veren kumral tonlar hakim...
Güneşin ışığını yansıtan yoğun sarı baleyajlar da öne çıkıyor. Farklı tonların ortak noktası ise cazibe. Bukleler ve hafif dalgalar, deniz esintisini saçlara taşıyor. Hafiflik hissi bu yaz saçlarda çok önemli. Bu yüzden saç şekillerinde seçenekler sonsuz.

Zorlama platin

Haberin Devamı

Türk kadını sarışın olmaya öteden beri meyilli. En koyusundan saç rengine sahip olanlar bile sarışınlığa bir şekilde terfi ediyor.
Şimdilerde birçoğunun sarışınlığın bir üst mertebesi sayılan platine kafayı taktığını görüyorum.
Gülgün Feyman da kendini bu rüzgara kaptıranlardan. Eminim, Feyman açık renk saçların yüzü olduğundan daha yaşlı gösterdiğini biliyordur.
Bana kalırsa, bu renk biraz ‘zorlama’ durmuş. Model itibariyle de öyle görünüyor. Son kararım, olmamış...

KATILIN, KAZANIN

“Güneş kategorisinde Shiseido’nun dünyada ilk ve öncü olduğu ürün grubu nedir?” sorusunun cevabı ile birlikte www.tekinacar.com.tr adresine ad, soyad, adres vs. bırakan her 50. kişiye ‘Shiseido Suncare Very High Sun Protection Lotion SPF50’ 100 ml. hediye verilecek. Bu uygulama web sitesinde 15-16 Mayıs tarihleri arasında aktif olacak. Hediyeler 10 adet ile sınırlı.

Yazarın Tüm Yazıları