CHP’de kıpırdanma

EGE’den bir parti yöneticisi "Türkiye’de CHP’nin 38 ayrı ildeki oylarından daha fazla oy çıkaran Milas (Muğla) ilçesinin CHP İlçe Başkanı Av. Akın Üstündağ’ın Genel Merkez tarafından görevden alındığını biliyor musunuz" diyor.

- Neden?

- Baykalcı olarak bilinmesine karşın son zamanlarda partinin yaşadığı olumsuz gelişmeler karşısında muhalefetin yanında yer alması...

- Siz hangi kanattasınız?

- Geniş tabanlı muhalefet hareketi içindeyim.

- Önderiniz kim; Mustafa Sarıgül mü, Altan Öymen mi, Gülsün Bilgehan mı, Haluk Koç mu, Oğuz Oyan mı?

- Henüz hiçbirinin yanında değiliz. Kurultay’a tek adayla gidilmesini istiyoruz. Adaylar kendilerini ve programlarını tanıttıktan sonra kim öne çıkıyorsa onu destekleyeceğiz.

- Sonra...

- Baykal’ı devirdikten sonra tüzük değişikliği yapacağız; parti içi demokrasiyi gerçekleştireceğiz.

- Bunlar kolay iş değil...

- Göreceksiniz. Hava gayet iyi gidiyor; muhalefetin birlikteliği büyüyor. Genel Merkez ne kadar görevden almaları hızlandırsa da, bunların beyhude bir çaba olduğu anlaşılacaktır.

YORUMSUZ

LÜTFEN yurtseverlik görevinizin gereği aşağıdaki durumdan herkesi haberdar edin ki, Türkiye üzerine oynanan oyunları herkes öğrensin.

Brüksel Zirvesi Sonuç Bildirisi’nin; "Türkiye" başlıklı bölümünden; "Presidency Conclusions".

Madde: 23 "... müzakerelerin yalnız Türkiye’yle değil, diğer devletlerle de yapılabileceğini... Müzakereler sırasında Türkiye birkaç devlete bölünürse veya Güneydoğu bölgesinde bir Kürt devleti kurulursa, yeni bir karara gerek olmaksızın onlarla da müzakere yapılacağına..."

Haluk TARCAN

Ayşegül Hanım nasıl geliyor

TRUVA’daki hazineyi Alman H. Shilliman kaçırmış. Bergama’daki Zeus Tapınağı’nı demiryolu mühendisi Human taşınabilir parçalara bölerek Berlin’e taşımış. Viyana’da yurdumuzdan kaçırılan eserlerle Büyük Efes müzesini kurmuşlar.

Yıllarca bu hırsızlıklara mani olamamışız, kültürsüz cahil idareciler hepimizin malı olan paha biçilmez eserlerin yurtdışına kaçırılmasına bir şekilde izin vermişlerdir.

Şimdi Efes paraları Münih’te satılırken, savcılık bizim müracaatımız üzerine satışı durdurmuştur.

Peki ya pek çok tarihi hazinenin yurtdışına çıkartılmasına ve satılmasına vesile olmuş ve bu suçları sabit görülerek hakkında dava açılmış; (sonra zamanaşımından davası düşen), sosyetenin ünlü ismi Ayşegül Nadir (Tecimer) Hanım’ın elini kolunu sallayarak adeta alay edercesine Türkiye’ye girmesine ne demeli?

Görüyorum ki yıllar geçiyor bizi idare edenler değişiyor, ama aymazlıkları ve cehaletleri pek değişmiyor ne yazık ki... Bu soygunlara ve bunları yapanlara göz yummaya daha ne kadar devam edilecek merak ediyorum.

Kazım ERBİL

E.
Deniz Albay

Deniz Müzesi eski Müdürü


Şehitlerimiz için

BİR önerim var: Bugün bayram ve ülkemizi kedere boğan şehit askerlerimiz için Sivil Havacılık sektörünün temsilcileri; başta havayolu şirketlerini, hizmet aldıkları partner şirketleri ile birlikte şeker bayramı cirolarından Şehit Aileleri Vakfı’na; TOBB Sivil Havacılık Meclis Başkanı’nın organizasyonunda maddi maddi destek vermeye davet ediyorum.

Hasan Fehmi BAYRAKTAR TOBB Türkiye Sivil Havacılık Meclis Danışmanı

GÜNÜN SÖZÜ

"Bizi güçlü yapan, yediklerimiz değil, hazmettiklerimizdir.

Bizi zengin yapan, kazandıklarımız değil, muhafaza ettiklerimizdir.

Bizi bilgili yapan, okuduklarımız değil, kafamıza yerleştirdiklerimizdir."

(Bacon)

%47’nin zamları yüklü

LÜTFEN bu yazımı köşenizde yayınlarsanız, milletimiz bir gerçeği daha öğrenmiş olur diye düşünüyorum. Evet oy için, seçimden evvel dağıtılan bir torba kömür, birer kilo pirinç, fasulye, bulgur vs.’nin bedeli, şimdilik su ve elektriğe yapılan zamlarla, milletten çıkartılmaya başlandı bile. Akaryakıt, sigara, içki ve daha birçok maddeye yapılacak zamlar da çok yakında yolda. Bu ağır fatura, milletimize afiyet olsun! Bir de oh ne álá, maaşlara %2, suya %35 zam (elektrik de yüklü geliyor), bu mu adalet, bu zamlar olsa olsa kalkınma (!) içindir. Hamdi YALÇIN

Kırılma noktası Hamas’ın gelişi

TÜRKİYE-ABD ilişkilerini yakından takip edenler bilirler. ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı, Macar asıllı bir Musevi olan Tom Lantos Meclis’te bulunduğu 26 senedir tam bir Türk dostuydu. AKP hükümetinin Hamas ile görüşmesine kadar... Bu görüşmeye ne kadar içerlediğini pek çok ortamda dile getirdi. Ermeni tasarısında "evet" oyu kullanması, ABD’deki Musevi asıllı diğer siyasilerin de Türkiye aleyhine dönüş yapmaları maalesef AKP dış politikasının plansız programsız, "Ne kazanırım, ne kaybederim" diye düşünmeden attığı popülist adımların neticesidir.

Cem Toker-LDP Genel Başkanı

Biliyor musunuz

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in, 24 Ekim’de Süleyman Demirel Üniversitesi’nin açılış töreninde bir konuşma yapacağını, daha sonra İslamköy’de adına kurulan müzeyi ziyaret edeceğini... CHP İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil’in, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’a, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İSPARK şirketinin kontrolünde kaç araçlık otopark bulunduğunu, cirosunun ne olduğunu, bu yerleri kendi elemanlarına mı, taşeronlara mı çalıştırdığını; taşeronlarca çalıştırılan varsa, bunların hangi yöntemle kimlere verildiğini sorduğunu...
Yazarın Tüm Yazıları