CHP Çankaya’da kıran kırana

CHP’de Çankaya kazanı kaynıyor. 2 Eylül itibariyle, aday adayı sayısı 28’i buldu.

Haberin Devamı

Bu hızla devam ederse, YSK seçim takvimi açıklanana kadar, 30, 40 hatta 50’yi bulur mu bilinmez. Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat da aday adayı. Bir ilin vekili, neden bir ilçe belediye başkanlığına aday olur? (Çünkü yıllardır Çankaya’da oturuyor.)
Eski başkanlardan Haydar Yılmaz 10 yıl sonra yeniden aday... Doğan Taşdelen’in oğlu Alper Taşdelen de, ‘babadan oğla başkanlık mirası’ için aday adayı oldu herhalde. PM üyesi ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun danışmanı Ekrem Kerem Oktay da son dakikada aday adayı. CHP kulislerinde, TOBB’a “kontenjan mı verildi?” sorusu soruluyor. Oktay’ın ‘Kemal beyden söz aldım, diğer adaylar boşa çalışmasın’ dediği yönündeki iddialar, CHP kulislerinde çalkalanıyor. Kılıçdaroğlu’ndan ise ses çıkmıyor.
Hepsi bir yana, yeniden aday adayı olan mevcut Başkan Bülent Tanık, karşısına bu kadar aday çıkartabildiğine göre beş yılın sonunda tekrar adayım demesi oldukça düşündürücü.
Başkan Tanık, kendi kendini sorgulamalı...
Kadın ve gençlere ‘öncelik’ diyen CHP’de Çankaya tam bir ‘erkek meydanı’ görüntüsünde! Şu ana kadar 4 kadın aday adayı, 24 erkek babayiğit. Öne çıkan bir kadın adayın ismi çok konuşuluyor; İlke Çakar.
İlke Çakar, genç, çalışkan, Ankara İl örgütünden, il başkan yardımcılığından gelen bir isim. Cumhuriyet’in ve CHP’nin 90. Yılı’nda Çankaya’ya da bir ilk, bir kadın başkan yakışmaz mı? Üstelik daha aday adayı olmadan ve olduktan sonrada var gücüyle Çankaya için çalışan...
Çankaya’ya bir başka aday da; jeoloji mühendisi Bekir Ödemiş... Gölbaşı Belediye Başkan Yardımcılığı, Yenimahalle Belediyesi’nde toplu konut projesi koordinatörlüğünü yürüten Ödemiş, iki dönem de Ürgüp Belediye Başkanlığı’nda bulunmuştu. Ankara’da siyaset yapıyor. İstanbul ve çevresindeki adaylara eski Milletvekili Ethem Cankurtaran’la siyaset dersi veriyor Ödemiş...
Ankara Büyükşehir içinse; Ayaş Belediye Başkanı Ali Başkaraağaç adaylığını ilan etti. Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka da ‘doğduğum kente talibim’ diyerek ortaya çıktı. Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Yalçın Karatepe, eski Ankaragücü Başkanı Cengiz Topel Yıldırım, Büyükşehir’e adaylık için genel merkezden işaret bekliyor.

Haberin Devamı

Başkentgaz’dan açıklama

Haberin Devamı

Başkentgaz, köşemizde çıkan eleştirilere karşı şu açıklamayı gönderdi:
Torunlar Enerji, Başkentgaz’ı devralmadan yaklaşık dört ay önce, tüm faaliyetlerimizi düzenleyip denetleyen kamu kurumu olan EPDK’nın, 13 Şubat 2013 tarihinde mevzuatta yaptığı değişiklik doğrultusunda limitli gaz satışı yapılmaktadır.
- Doğalgazda limit uygulaması, EPDK tarafından, sadece Kütahya, Bahçeşehir ve Ankara’da uygulanmakta olan “ön ödemeli sayaç kullanan tüketicilerin,
mekanik sayaç kullanan tüketicilerle karşılaştırıldığında, sağladıkları avantajların adaletli bir düzeye indirilmesi” ihtiyacıyla başlatılmıştır.
- Şirketimiz tarafından belirlenen gaz satış limitleri, müşterilerin ihtiyaçları göz önüne alınarak belirlenmiştir. Her abone grubunun, evinin büyüklüğüne göre ve kullandığı sayaç tipine bağlı olarak aylık doğal gaz alım miktarı farklıdır.
- Buna göre, ön ödemeli (kartlı) sayaçlarda dönemsel olarak belirlenen aylık tüketim miktarının iki katı kadar satış yapılmaktadır. Ayrıca Haziran, Temmuz, Ağustos limiti olan aylık 66 m3 karşılığı 70 TL’lik limit, Eylül ayında 100 m3’e, Kasım ayında 200 m3’e, Aralık 450 m3 ve Ocak’ta da 567 m3’e yükseltilecektir.
- Mekanik (faturalı) sayaç kullanan müşterilerimiz için ise herhangi bir limit sınırlaması yoktur; gazsız kalma endişesi...
PTT KONUSU

Haberin Devamı

Başkentgaz şubelerinde ve banka şubelerinde her türlü işlem ücretsiz olarak yapılmaktadır. Ayrıca tüm AVM’lerde gaz satış noktaları için çalışmalar devam etmektedir. Başkentgaz ile PTT arasındaki sözleşmede, Başkentgaz, PTT’ye verdiği hizmetler karşılığında hiçbir ücret ödemeyeceğini belirtmiştir.
Ancak PTT bu hizmetleri karşılığında abonelerden 1 TL almaya karar vermiştir.”

EGO uyanık olmuş

Eryaman Evleri durağından geçen 521 nolu halk otobüsünde sıkıntı var.Tarifeye göre 5-10 dakika arayla durağa gelmesi gereken araç, 1.5 saatte iki kez geçiyor, tıklım tıklım dolu olduğu için durakta durmuyor. Bekleyenler mağdur, işine gücüne geç kalıyor. Önceki duraklarda dolanlar, kestirme yollardan Kızılay’a gidiyor. Güzergah takip etmediğinden diğer yolcular boşuna bekliyor. Bunlar EGO denetiminde, otobüsle minibüs arası orta boy araçlar. Denetimli değil sanki keyfiler çünkü kendi bildiklerine göre hareket ediyorlar. İtiraz eden tepki gösteren vatandaşa, “izine gidenler var o yüzden araç az” diyorlar. Yani keyfilik meşru... Ankara’da toplu taşımın bir türlü sorun olmaktan çıkmayışının en önemli sebebi, 20 yıldır metronun bitmemesi, ona ayrılan kaynakların başka yerlerde iç edilmesi ve denetimsizliktir.
Baş aktör ise, Büyükşehir Belediyesi’dir.
M.A.

Haberin Devamı

KISA... KISA...

- ODTÜ Mezunları Derneği’nin düzenlediği ‘Anadolu Bulvarı–Konya Yolu Bağlantısı’ konulu forumla, mezunlar, öğrenciler ve akademisyenler birlikte mahalle sakinleri bugün (8 Eylül Pazar) 17.00’de Vişnelik Tesisi Çim Amfi’de bir araya geliyor.

Yazarın Tüm Yazıları