Çete var sanık yok

Enis BERBEROĞLU
Haberin Devamı

İstanbul Emniyeti'ndeki uyuşturucu skandalına ‘‘İkinci Susurluk Vakası’’ diye ad takıldı... Ne diyelim, inşallah sonu benzemez. Çünkü biliyorsunuz, Susurluk'ta çete var, sanık yok.

* * *

İstanbul polisinde deprem yaratan olaylar zincirindeki ilk kanlı halka Kemal Sarıtaş'ın haziran ortasında öldürülmesi oldu.

İzmir ve İstanbul Kurtköy'de iki alüminyum tesisi sahibi Kemal Sarıtaş, Küçükçekmece'de bir emlak bürosunda vuruldu.

1991 yılında Almanya'daki ailesinin yanından Türkiye'ye dönen Kemal Sarıtaş'ın ağabeyi Cemal Sarıtaş İspanya'da yaşardı.

Cep telefonuyla kardeşini ararken karşısında Küçükçekmece Emniyeti'ni buldu, ölüm haberi üzerine pasaportsuz Türkiye'ye uçtu. Polis tarafından gözaltına alındı, ertesi gün savcılık tarafından serbest bırakıldı.

Tunceli'deki cenaze töreninden sonra yine İstanbul'a dönen Cemal Sarıtaş, amcası Atabilir Sitoçi'nin evinde kaldı.

Bu sırada sıkça telefonla tehdit edilen amca-yeğenin kaldıkları evin 100 metre yakınında 3 kişi silahlarıyla yakalandı. Ölümden kıl payı kurtulan Cemal Sarıtaş, 1 Temmuz 1998 günü amcasının evinin önünde açılan yaylım ateşi ile can verdi.

* * *

Kemal ve Cemal Sarıtaş kardeşler on beş gün arayla öldürüldü. Amcaları Atabilir Sitoçi ölümlerin ardından Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, Ayvaz Korkmaz ve Hüseyin Uzun'un isimlerini verdi.

Atabilir Sitoçi'ye göre, Türkiye'de yaşayan Kemal uyuşturucuyu İspanya'daki ağabeyi Cemal'e yolluyordu. Uyuşturucu ticaretinde Korkmaz ve Uzun ile üç polis şefinin de parmağı vardı.

766 kiloluk uyuşturucu partisinin parasının kaybolması üzerine çetenin, yeğenlerini ortadan kaldırdığını anlatan Atabilir Sitoçi'nin ifadesi üzerine Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı yetkisizlik kararı verdi.

Dosyanın uyuşturucu çetesiyle ilgili bölümü eylül ayı ortasında İstanbul DGM'ye gönderildi. İstanbul DGM bu ayın ortasında kanıt yetersizliği nedeniyle takipsizlik kararı verdi.

Hüseyin Uzun'un ölümü üzerine Hürriyet'i arayan ortağı Ayvaz Korkmaz, Sarıtaş kardeşlerin amcası tarafından ortaya atılan iddiaları tümüyle reddetti. Sarıtaş'lardan fabrika alımı nedeniyle bir milyon dolarlık alacakları olduğunu, ancak ölümleriyle hiçbir ilgisi bulunmadığını kaydetti.

* * *

Özetlersek, ortada iki kardeşi ve bir de Hüseyin Uzun'u da sayarsak toplam 3 ölüm vakası var. 766 kilo uyuşturucunun kayıp parasını unutmayın. Polislerin karıştığı iddia edilen uyuşturucu çetesi iddiası da cabası.

Ama ortada sanık var mı?

Yok...

O yüzden ‘‘Baklava Çetesi’’ ile ‘‘Gofret Çetesi’’ üyesi babayiğit çocukların gözlerinden öperim. Bu memleketin namusu bu gibi çetelerden sorulur. Çünkü onlar da olmasa içeri atacak çeteci kalmayacak.



Yazarın Tüm Yazıları