Çalakalem işler

ASKİ, Çayyolu Park caddesindeki asırlık ağaçları keserek büyük tepki toplamıştı, hepimizin içi acımıştı.

Şimdi ise bütün yaz bekledikten sonra sonbahar yağmurları başlayınca devasa kanalizasyon boruları döşemeye başladılar. Şu anda Park Caddesi ve devamında asfalt kazılmış ve her yer çamur deryası içerisinde.
Vatandaş olarak bizlere 5. sınıf hizmet vermeye, bizleri bunaltmaya, perişan etmeye hakkı yok AŞTİ’ nin... Bu nasıl bir yönetim anlayışıdır? Kışın başında, yağmurda karda yollar kazılır mı, daha yeni yapılan kaldırımlar sökülür mü?
Sabah işe giderken bile zorlanıyoruz, resmen toprak yoldan gidiyoruz ve heryer çukur dolu. Caddede yürümek zorunda kalırsanız çamur içinde kalıyorsunuz.
Medeni bir ülkede olsa böyle plansız-programsız çalakalem bir yönetim ya görevden alınır yada kendileri utançlarından istifa ederdi.
Dr. Osman DROP

Kavganın hesabı görülmeli


5 ARALIK tarihinde AŞTİ’den çıkarken içinde 5 kişinin bulunduğu bir araba ile zorla önden turnikeye girmeye çalışıp küfrettiler. Çıkan kavga neticesinde o 5 kişi ve AŞTİ’nin güvenlik görevlleri ve otoparkçılar yakınlarıma saldırdılar. Konuyla alakalı tüm işlemleri yapıp şikayetçi olmamıza rağmen hala karakolca bir girişimde bulunulmamıştır.
Can güvenliğimizi tehlikeye atan kişiler hala AŞTİ’de görevlerini yapmaya devam etmektedirler. Devletin Emniyet Güçleri bu güvenlik denen kişilerden vatandaşı koruyamıyorsa kim koruyacak. Konuyu geçen haftalarda değinmiştiniz ma Çiftlik Karakolu’nun umrunda bile olmadığını düşündüğümüzden tekrar konuyu yetkililere hatırlatıyoruz.
Dr. Rahime KAÇMAZ
(dr.rahimekacmaz@gmail.com)

YÖK Başkanı’na soru

DANIŞTAY’dan dönen katsayı konusunda ‘B planımız var, C planımız var, D ve E’ye kadar planlarımız var. Bunu baştan biliyorduk. Her şeye hazırlandık’ diye açıklama yapan YÖK Başkanı Prof.Dr. Yusuf Ziya Özcan, sorunu çözmek için ‘Gerekirse hukuku da dolanacağız.’ demiş..
Peki Sayın YÖK Başkanı’na ‘Bu kadar plan yaparken, bunlardan hiç değilse bir tanesinin de hukuka uygun olmasını hiç aklınıza getirmediniz mi ki, hala hukukun arkasından dolanmayı düşünüyorsunuz.’ diye sormak gerekmez mi?
Metin YAYKINLIOLU

GÜNÜN SÖZÜ

‘Bilginin efendisi olmak için çalışmanın uşağı olmak şarttır.’
(Balzac)
Yazarın Tüm Yazıları