Burun estetiği kabusunuz olmasın!

Daha önce bir veya birden çok burun ameliyatı geçirmenize rağmen burun şekliniz sizi rahatsız ediyor veya burun tıkanıklığınız bir türlü geçmiyor diye umutsuzluğa kapılmayın. Yüz estetik cerrahisi ve estetik burun ameliyatlarındaki gelişmeler sayesinde, artık yapısal anlamda çok kötü durumda olan burunlar bile ideale yakın hale getirilebiliyor.

Haberin Devamı

Geçmişte moda olan kalkık, aşırı kavisli ve doğal olmayan burunlar yüzünden son dönemde burun operasyonlarında revizyon patlaması yaşanıyor. Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Emre İlhan, “Geçirdiğiniz başarısız burun ameliyatları sonrasında mutsuz, umutsuz olmanıza veya korkmanıza gerek yok. İyi yetişmiş, yapısal rinoplasti konseptini benimsemiş ve sanatsal yönü kuvvetli bir cerrah seçimi ile burnunuz hem estetik yönden düzeltilebilir hem de fonksiyonel olarak çok daha iyi olması sağlanabilir” diyor.

Başarısız ameliyat psikolojiyi bozuyor

Op. Dr. Emre İlhan, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Burun ameliyatı olmak isteyen hasta, doğal, yüzüne uyan, ideal buruna sahip olmak, bunun yanı sıra varsa burun tıkanıklığı şikayetinden kurtulmak istiyor. Ancak sonuç her zaman hasta ve doktorun istediği gibi olamayabiliyor. Özellikle başarısız burun ameliyatı geçirmiş olan hastalarda en sık gözlemlenen durum, daha önceki burun ameliyatının sonucu kötü olduğu için bundan sonraki ameliyatın da sonucunun kötü olacağını düşünmeleri ve kötü bir burun ile yaşamayı kabullenmeleri. Revizyon burun ameliyatı gereken her hastanın çok farklı ve kendine özgü şekil bozuklukları olabiliyor. Bu hastalarla kişiye özel bir yaklaşımla ilgilenilmesi, ameliyat planının hastanın şikayetlerine ve yüzünün genel dengesine göre yapılması gerekiyor.”

Haberin Devamı

Ameliyat sonrası burun tıkanıklığı şikayeti

- İlk ameliyat sırasında, hastanın orta burun direği olan septumdaki deviasyonlara dokunulmadan burnun sadece dışının yapılması.
- İlk ameliyatta hastanın büyümüş olan burun etlerine yönelik bir girişimde bulunulmaması.
- Ameliyat öncesinde hastada var olan burun alerjisi ve kronik sinüzit gibi burun problemlerinin atlanması.
- Ameliyatta burun solunumunun en önemli kısmı olan burun orta çatısı ve yan duvarlara güçlendirme yapılmamış olması.
- Bölgeden aşırı kıkırdak çıkarılması.

‘Mimari’ burunların sırrı: Yapısal rinoplasti

- Yapısal rinoplasti, burnu bir yapı gibi düşünerek, burnu taşıyan mekanizmaları burnu inceltmek ve daha zarif göstermek adına yıpratmadan ve tahrip etmeden uygulanan bir yöntem.

- Burnu taşıyan mekanizmalar güçlendirilerek, orta çatı ve burun uç kısmı destekleniyor, çatı yeniden yapılandırılıyor. Böylelikle burnu taşıyan mekanizmalar daha iyi ve sağlam oluyor.

- Yapısal burun konseptiyle amaçlanan; yıllar boyunca düşme ve çökme gibi sorunlar yaşatmayan, bir bina gibi güçlü burunlar yapmak.

Haberin Devamı

S.O.S güzellik tüyoları

Dergilerde sık sık karşımıza çıkan güzellik tüyoları, çoğu zaman uygulanamayacak kadar uçuk! Gerçekten işe yarayan bir şeyler öğrenmek istemez misiniz? En sık karşılaşılan güzellik sorunlarına pratik çözümler üreten güzellik tüyolarını sizin için derledik.

- Rimelinizin bulaşmasını önlemek için, uygulama sırasında göz kapağınızın üzerine doğru bir plastik kaşık tutun (kaşığın oyuk kısmı göz kapağının üzerine yerleşecek şekilde). Böylece rimel göz kapağınıza değil kaşığa bulaşmış olacak.

- Gözaltı torbaları için, çiğ ve kabuğu soyulmuş patatesleri ikiye bölerek gözlerinizin üzerine yerleştirin, 10 dakika bekletin. Patates, gözlerinizdeki torbaları söndürür ve her türlü şişliği azaltır.

- Selülitlerden kurtulmak için, öğütülmüş kahveyi vücut peeling’i olarak kullanın. Kafein cilt hücrelerini harekete geçiren en etkili maddelerden. Onu peeling olarak kullanmak da ölü hücrelerden kurtulmayı sağlıyor.

- Saç bakımına mı ihtiyacınız var? Buzdolabından mayonezi çıkarın ve saçlarınıza uygulayarak, 20 dakika bekletin. Fön makinesini kullanarak mayonezin etkilerini maksimum dereceye çıkarabilirsiniz.

- Oje sürdükten sonra kabarcıklar oluşuyorsa, bunun nedeni ojeyi sıcak bir ortamda saklamanız olabilir. Ojenizi buzdolabında tutun. Soğuk hava, ojenin pürüzsüz bir şekilde kurumasını sağlar.

- Aceleniz var ve ojeleriniz kurumadı mı? Parmaklarınızı soğuk suya daldırıp 3 dakika bekletin.

Haberin Devamı

EDİTÖRDEN...

Tensel çekicilik

Üst notalarında pembe greyfurt, menekşe yaprakları ve kırmızı böğürtlen, orta notalarında ise Arap yasemini ve orkide olan “Tous Sensual Touch”, baştan çıkaran kokusuyla kendi tanrıçasını yaratıyor. Denemeye değer...

Bir ‘güzellik’ de siz yapın

M.A.C’in her sezon en önemli lansmanı olan sosyal sorumluluk kampanyası M.A.C AIDS Fonu Viva Glam Ruj Koleksiyonu ünlü şarkıcı Nicki Minaj ile bir dönem daha yola devam ediyor. Koleksiyondan yer alan ürünlerin tüm geliri Türkiye’de UNICEF ve Pozitif Yaşam Derneği’ne bağışlanıyor.

Yazarın Tüm Yazıları