"Sahrap Soysal" hakkında bilgiler ve tüm köşe yazıları Hürriyet Yazarlar sayfasında. "Sahrap Soysal" yazısı yayınlandığında hemen haberiniz olması için Hürriyet'i takip edin.
Sahrap Soysal

Bulgur mucizesi

Çok sevdiğimiz kısır, batırık, mercimekli köfte türü bakliyat esaslı yemeklerimize, C vitamini açısından zengin sebzeler eklememizin ve yanında da ayran içmemizin çok doğru bir BESLENME şekli olduğunu biliyor muydunuz?

Çünkü protein, demir, enerji deposu kuru baklagiller ve bulgur karışımlı yemeklerimizin, C vitamini sağlayan taze sebze ve kalsiyum kaynaklı yoğurtla birlikte tüketilmesinin ‘Kansızlığın’ önlenmesinde büyük katkısı vardır. Sevgi dolu sofralar dilerim.

İnce Noktalar

Sebze ayıkladıktan sonra elinizde oluşan lekeleri, biraz nişasta, su ve limon karışımıyla ovarsanız epeyce açıldığını göreceksiniz.

PRATİK TARiFLER

Yufkalı kabak sufle

Yapılışı:

Büyük bir kabın içine süt, yoğurt, yumurta ve sıvıyağı koyup, çırpın. Üzerine havuç, kabak, karabiber ve tuz ekleyip karıştırın. Bir yufkayı ufak parçalara ayırıp yukarıdaki karışımla harmanlayın. Şimdi de hafifçe yağlanmış orta boy fırın kabına bu harcı yerleştirin. 1 saat buzdolabında bekletin. 175 dereceli fırında 30 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.

6 kişilik
Hazırlama süresi 15 dakika
Pişirme süresi 30 dakika


Malzeme listesi

1 adet hazır yufka

3 adet orta boy kabak (rendelenmiş)

2 adet orta boy havuç (rendelenmiş)

Tuz, karabiber


Harcı için

1 su bardağı süt

1 çay bardağı yoğurt

2 adet yumurta

3 yemek kaşığı sıvıyağ

Sardunya adası salatası

Yapılışı:

Makarnayı 10 dakika haşlayıp, suyunu süzdürün ve geniş bir kaba boşaltın. Üzerine didiklenmiş tavuğu, yeşil soğanı ve mısırı aktarın. Sos için, zeytinyağı, limon ve kararınca tuzu, karabiberi karıştırıp, salatanın üzerine gezdirin. Karıştırarak servis yapın.

6 kişilik
Hazırlama süresi 10 dakika
Pişirme süresi 15 dakika


Malzeme listesi

1 adet tavuk göğüs (haşlanmış)

1 paket burgu makarna (domatesli olabilir)

2 su bardağı mısır (konserve)

2 adet yeşil soğan (ince kıyılmış)

5 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet limonun suyu

Tuz, karabiber


Mus karagözlüm

Yapılışı:

Küçük bir çelik tencerenin içinde ufak parçalara bölünmüş çikolatayı kısık ateşte karıştırarak eritin ve ılınmaya bırakın. Yumurta sarılarını 5-6 dakika mikserle çırpıp, ılınmış çikolataya ekleyin. Aynı şekilde yumurta beyazlarını 10-12 dakika, katılaşıncaya kadar mikserle çırpıp, yukarıdaki karışıma ilave edip, iyice karıştırın. Eşit olarak kaselere paylaştırıp, 1 gece buzdolabında bekletin. Dondurmayla servis yapabilirsiniz.

8 kişilik
Hazırlama süresi 25 dakika
Malzeme listesi

400 gr sütsüz çikolata (bitter)

8 adet yumurta (sarısı ve beyazı ayrılacak)
X

YAZARIN DİĞER YAZILARI