Buğdaylı vitamin salatası

Aşurelik buğdayı bir gece önceden bol suyla ıslatıp ertesi gün süzdükten sonra tekrar yıkayın.

Haberin Devamı

Tencereye aktarıp üzerine 4 parmak çıkacak kadar suyla, buğday iyice yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün. Buğdayı haşlamak için düdüklü tencere de kullanabilirsiniz.
Haşlayıp süzdüğünüz buğdayı çukur ve büyük bir kaba aktarıp üzerine zeytinyağını gezdirin. Varsa narekşisini ekleyip karıştırın. Tuz ve karabiberi de serpiştirerek bir kenarda bekletin.
Diğer taraftan, kabakları kazıyıp tavla zarı formunda doğrayın. Biberin sapını ve çekirdeklerini ayıklayıp küçük küpler halinde dilimleyin. Doğradığınız kabak ve biberleri aşurelik buğdayla karıştırdıktan sonra servis tabağına alın.
Kabaklı, biberli buğday salatasının üzerine kuru nane ve kuru fesleğeni serpiştirip iyice karıştırarak harmanlayın.
Üzerine 1-2 su bardağı sarmısaklı yoğurt gezdirip tekrar karıştırın. Taze nane yapraklarıyla süsleyip soğuk olarak servise sunun.

Haberin Devamı

Malzeme listesi

1 su bardağı aşurelik buğday
(dövme ya da gendime de denir )
2 adet orta boy kabak
1 adet kırmızı dolmalık biber
(salçalık ya da tarhanalık uzun kırmızı biber)
6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1-2 su bardağı sarmısaklı yoğurt
1 yemek kaşığı kuru nane
veya kuru fesleğen
1 çay kaşığı tuz, karabiber
Varsa 2-3 yemek kaşığı narekşisi
 Süslemek için
Taze nane yaprakları

Yazarın Tüm Yazıları