Bu şarkı Büyükşehir'e moral olacak

TRT İzmir Radyosu Stüdyoları’ndayız...

Haberin Devamı

Aslında bir süredir her ayın ilk pazar akşamı, radyo nostaljisi yaşıyorum. Benim için bambaşka bir deneyim oluyor. Hayat hızla koşup akarken, radyonun dinginliği, sindire sindire yaşattığı duygularının tadını çıkarıyorum.
Sevim Özkal’ın yapımcı, Özgür Yardımcı’nın da yapım yardımcısı olduğu “Gecenin İçinden” programının sürekli konuğuyum. Gecenin İçinden, haftanın yedi günü Ankara, İstanbul ve İzmir’den yayın yapıyor. Uzun yıllardır devam eden programın her hafta bir sürekli gazeteci konuğu var: Bir hafta Sabah Gazetesi’nden Gökmen Küçüktaşdemir, bir hafta Sirel Ekşi, bir hafta da Anadolu Ajansı’ndan Senem Yazıcı...
Ama beni en çok bu hafta yaptığımız yayın heyecanlandırdı. Şahane bir ses, geçen haftanın “ev, adliye, gazete” arasında geçen üçgenimi bozuverdi. Aslında İzmirliler, Esen Şeyda’yı yakından tanıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Bandosu’nda hem solist hem de yan flüt sanatçısı olan Şeyda, birçok etkinlikte sahneye çıkıyor. Esen Şeyda, İzmir için öyle bir şarkı yapmış ki! Günlerdir dilimden düşmüyor.
Şeyda, sözü ve müziği kendisine ait olan şarkıyı, Büyükşehir Belediyesi’ne hediye etmiş. Türkegül Hanım aracılığıyla Başkan Aziz Kocaoğlu’na mesajı iletmiş. Bu ay sonunda piyasa çıkacak single çalışmasının içinde yer alacak “İzmirli” sanırım bundan sonra tüm protokol törenlerinde, hatta İzmir’in her yerinde duyulmaya başlayacak.
Deyim yerindeyse bayıldım, “İzmirli”nin sözlerine de müziğine de... Tam bizi anlatıyor, kıpır kıpır, efe efe...

Haberin Devamı

MİX ÇALIŞMASI DEVAM EDEN "İZMİRLİ ŞARKISI İLK KEZ HURRİYET.COM.TR' DE... DİNLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Bu şarkı Büyükşehire moral olacak


Size biraz ipucu...
“Yok öyle olmaz efem, bize yakın durulmaz
Öyle uzak göz süzmeler, bizim defterde yazmaz
Üzerimde kadınsı kokusu, doğduğum şehrin
Elimde değil binlerce yıldır, demlenmiş şerbetim
Bizde dağlar denizlere dik uzanır
Kış yaz bahar birlikte yaşanır
Eğer istersen, kırarsan inadımı
Al İzmirli sana yakışır.”
Esen Şeyda, İzmir için söylenen tüm negatif sözlere kırılan bir İzmirli kadın... Bir sanatçı... “Bizler, bu şehirde bir şey yapılmaz diyenlere inat, İzmir’de bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bir taş üstüne bir taş konmuyor sözlerine üzülüyorum. Aslında öyle değil. Bu şarkı bulutları dağıtsın” diyor.
Esen Şeyda ve grup arkadaşları davulda Ahmet Özkulalı, keyboardlarda Burak Berberoğlu, basgitarda Burak Atlı ve kemanda Aytaç Dinletir’e teşekkürler.
Şimdiden, İzmir sokaklarında, “İzmirli”yi duyar gibiyim.
Sanırım zor günler geçiren İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ve Başkan Aziz Kocaoğlu’na bu hediye bir anlamda da moral olacak..

 

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları