Bu da ilk hasat köşe yazısı bayinizden ısrarla isteyiniz

Anladığım; ilk hasat (erken hasat da olabilir) denince akan sular duruyor, ilk hasat olan her şey sattırıyor.

Sattırmasa da karizma yapıyor, prestij sağlıyor, gurme mertebesine yükseliyor... Sanırım.
İlk hasat olan her şey, normalinden biraz daha pahalı, kapış kapış gidiyor olamaz. Ama bu ilk hasat merakı da başka türlü açıklanamaz.
En son Damak’ın çikolatası çıktı, ilk hasat. Biliyorsunuz Damak, sütlü fıstıklı bir çikolata. Yeni ürünün adı da Bendane.
Bendane, ağaçtan yere kendine kendine düşen ilk fıstığa verilen ad. Yılda (haliyle) sadece bir kez gerçekleşen bir durum. İlk hasat etiketi yapıştırmak için benzersiz malzeme.
Çikolatanın tadına baktım. Bilmiyorum, ambalajdan etkilenmiş olabilirim ama sanki fıstık diğer Damak’lardan biraz daha taze ve gevrekti. Eh, ilk hasat ne de olsa.
Çikolata zincirin son halkası ama bütün bunlar yanlış hatırlamıyorsam çay ile başlamıştı. Zeytinyağı da olabilir.
Bu ikisinde daha anlaşılabilir bir durum var.
Malum, çay bitkisinin en kıymetli yeri tepedeki üç yaprağı. Bunlar da ilk hasatta toplanıyor. Dolayısıyla ilk hasat çayları müthiş lezzetli oluyor.
İlk hasat zeytinyağlarının da aroması diğerlerine göre daha keskin, tadı meyvemsi.
Sonra bir de ilk hasat rakı var. Yeni Rakı’nın Yeni Seri’si mesela. Elle toplanan ilk hasat anasonu kullanılıyor içeriğinde. İçimi diğerlerine göre daha yumuşak bunun da. Ama aradaki fark ilk hasat anasondan mı, elle toplanmasından mı, başka bir şeyden mi kaynaklanıyor bilmiyorum.
Bir yandan da şunu düşünüyorum, yahu toprakta yetişen bir şeyi dalından topladığın ilk an, ilk hasat değil midir? Buradan hareketle ilk hasat roka, kıvırcık, reyhan, yerelması, soğan da kıymetli midir?

Online hediye listesi bir deneyin isterseniz

www.bensectim.com. Online bir hediye listesi sitesi. Henüz çok yeni, geçen mayısta hizmete girmiş.
Hediye listesi bilmediğimiz şey değil ama artık internet üzerinden hazırlanabildiğini yeni öğrendim.
Faydalanmak için ücretsiz üye oluyorsunuz, o kadar. Kendiniz için olduğu gibi, bir yakınınız için de hazırlayabilirsiniz. Ben bebek bekleyen bir arkadaşım için düşünüyorum. Güzel sürpriz olmaz mı?
Siteyi kullanması kolay. Listenize bir isim veriyorsunuz (35. yaş kutlaması, doğum günü, evlilik, yeni ev gibi), sonra içini ihtiyacınız olan ürünlerle dolduruyorsunuz. Fotoğraflarını ekleyebilir, satıldıkları bir internet sitesi varsa link koyabilirsiniz. Listedeki hediyeler alındıkça yanına not düşebiliyorsunuz.
Listenin duyurusunu e-posta yoluyla ya da sitenin linkini Facebook, Twitter gibi sosyal ağlara koyarak yapabilirsiniz.
“Ben ihtiyaçlarımın listesini yaptım, bana hediye alacaksanız buradan seçin” demeye çekinen, utanan tiplerdenseniz, her konuda olduğu gibi online hayat bu konuda da sizi rahatlatabilir. Kimseyi karşınıza alıp rica etmenize gerek yok, bir mail atın, bitti gitti.
Yazarın Tüm Yazıları