Bu bir itiraftır

Bir ‘yemekçi’ olarak size verdiğim tüm yemek tarifleri, bir yol gösterici ve bir KILAVUZ’dur. Gerisi sizin içgüdülerinize, tecrübelerinize, yaratıcılığınıza, tat alma duyularınıza bağlıdır.

Pek tabii ki, lezzetten fedakarlık yapmadan ama mutlaka pişen yemeğin arasıra tadına bakarak, bazı malzemeleri çıkarıp ya da ekleyerek tariflerimi uygulayabilirsiniz. Yani deneme yanılmayla, çok daha lezzetli, hoş yemekler de ortaya çıkarabilirsiniz. El elden üstündür. Sevgiyle, sağlıcakla kalın.

PRATİK TARİFLER

Kıymalı yumurtalı pançetta

6 kişilik

Hazırlama süresi 10 dakika

Pişirme süresi 12 dakika


Malzeme listesi

2 adet somun ekmek

6 adet yumurta

İç harcı için

250 gr. yağsız kıyma

3 adet orta boy kuru soğan (incecik kıyılmış)

2 yemek kaşığı sıvıyağ

1 çay kaşığı karabiber, tuz

Ekmeklerin üst kısmını kapak gibi kesip, içini boşaltın. Kıymayı yağ ve soğanlarla birlikte 15 dakika kavurun. Kavrulan kıymayı 2 ekmeğin içine doldurarak paylaştırın. Yumurtaları kıymaların üzerine kırın ve 175 dereceli fırında 10 dakika pişirip, sıcak olarak servise sunun.

Egeli fırın kabak

6 kişilik

Hazırlama süresi 15 dakika

Pişirme süresi 20 dakika


Malzeme listesi

6 adet orta boy kabak

1/2 su bardağı beyaz peynir (rendelenmiş)

1/2 demet dereotu (ince kıyılmış)

Beşamel sos için

2 tatlı kaşığı margarin

2 tatlı kaşığı un

1 su bardağı süt

1 çay kaşığı karabiber, tuz

Sos için; margarini eritin, unu katıp, sararıncaya kadar karıştırarak kavurun. Üzerine sütü, tuz ve karabiberi ekleyip pişirin ve ocaktan alın. Kabakların dışını kazıyıp, üzerinden ince ve uzun bir kapak çekip, çıkarın. Kaynayan tuzlu suda 10 dakika kadar haşlayın. Yumuşayan kabakları sudan çıkardıktan sonra kaşık yardımıyla içlerini boşaltın. Beyaz peynir ve dereotuyla kabak içlerini karıştırıp, kabağın içini doldurun. Yağlanmış fırın kabına kabakları yerleştirip, üzerine beşamel sosu döküp, varsa bir miktar rende kaşar ve kırmızı pul biberle lezzenlendirip, 175 dereceli fırında 15 dakika pişirin ve servise sunun.

Vişneli sünger tatlısı

8 kişilik

Hazırlama süresi 20 dakika

Pişirme süresi 30 dakika


Hamuru için

3 adet yumurta

3 kahve fincanı toz şeker

1 kahve fincanı sıvıyağ

2 kahve fincanı irmik

5 kahve fincanı un

1 kahve fincanı yoğurt

1 paket kabartma tozu

Şerbeti için

1 su bardağı vişne reçeli suyu

2 su bardağı soğuk su

Yumurtaları toz şekerle birlikte 7-8 dakika çırpın. Sıvıyağı, yoğurdu ve kabartma tozunu ekleyin. İrmik ve unu katarak, 5 dakika daha çırpın. Yağlanmış kek kalıbına döküp, önceden 175 derecede ısıttığınız fırında 30 dakika pişirin. Vişne reçelinin suyunu, suyla inceltin ve fırından çıkan tatlının üzerine gezdirin. Reçel taneleriyle süsleyerek servis yapın.

İnce Noktalar

Bayat ekmekleri mutfak robotunda çekip, naylon poşetlerle derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Hem köfte harcı olur

hem de galeta unu yerine geçer.
Yazarın Tüm Yazıları