Brad Pitt her yerde

Biz hâlâ Brad Pitt’in Terrence Malick yönetimindeki “The Tree of Life”ını bekleyelim film, Amerika’da otel odalarında satın alınabilecekler arasına girmiş bile.

Haberin Devamı

Amerika’da vizyonda ise bir başka Brad Pitt filmi var: Moneyball.
Beyzbol takımının menajerliğini yapan Billy Beane’nin hayatını anlatan ve otobiyografik izler taşıyan “Moneyball”, iki haftada 38,5 milyon dolarlık hasılatla Amerika’da ikinci sıraya oturdu bile. İlk sırada ise bir yunusla çocuğun dostluğunu anlatan sürpriz aile filmi “Dolphin Tale” var.
“Dolphin Tale”, 10 günde 37,5 milyon dolarla tahmin edilenin çok üzerinde bır hasılat yaparak, haftalardır ilk sırada olan 3 boyutlu “Aslan Kral”ı tahtından indirdi.
Kısacası ilk üçte bir yunus, bir aslan ve aslanlar gibi Brad Pitt bulunuyor.
Not: Fotoğrafta hayran hayran baktığım Brad Pitt gerçeği değil mumyası. Washington’daki Madame Tussauds Müzesi’nden... Pitt müzede Angelina Jolie ile yan yana duruyor.

Haberin Devamı

Ojeye kaç para verirsiniz?

Birkaç günlüğüne Amerika’daydım.
Yeni dünyada ekonomik sıkıntılara karşı ilginç bir akım ortaya çıkmış.
Orta üst sınıftakiler büyük harcamaları kısarken, kendilerine bütçelerine göre şımarıklık ya da israf sayılabilecek hediyeler alıyorlar.
Bu küçük lüks şeyler bütçelerini yerle bir etmiyor. Ama kendilerini iyi hissetmelerini sağlıyor.
Bir çeşit zor zamanla başa çıkma yöntemi.
Yaklaşmakta olan Cadılar Bayramı’nda bu eğlence düşkünlerinin yüzde 15’i evcil hayvanlarını giydirecek. Hayvan kıyafetlerine harcanan paranın 6.9 milyar doları bulması bekleniyor ki bu geçen yıldan yüzde 18 daha fazla.
Bir başka rahatlama harcaması gurme yiyecekler. Yüzde 7.7’lik bir artışla yıllık 70 milyar dolarlık bir harcamadan söz ediliyor. Ve son olarak şaşırtıcı bir harcama kalemi daha.
Ocaktan ağustosa kadar tırnaklara harcanan para 14.2 milyon doları bulmuş... Bu da bir önceki döneme göre yüzde 61 daha fazla.
Dünyada marka bir ojeye 40-50 dolar verecek insanlar var artık.
Üstelik sırf rahatlamak, dar zamanlarda kendilerini iyi hissetmek için!

Sevgilim, yaşım hep kaç gözünde?

Süper FM müzik direktörü Duygu Çakır geçen gün Twitter’a söyle yazdı: “Acaba eşime göre hep yaşım kaç?”
Sonra da aldığı cevaptan yola çıkarak, espriyi patlattı: “Hep yaşım 29’muş, 30 değilmişim hiç gözünde, ah sevgilim bir mazhar olamadın şu duruma!”
Duygu’nun çıkış noktası tabii ki MFÖ’nün Mazhar Alanson imzalı “Hep Yaşın 19” şarkısı.
Mazhar Alanson, eşi Biricik için yazmış... Ona hayranlığını, sevgisini anlatıyor bu şarkıyla...
“Sarı Laleler”den sonra bir başka sevgi güzellemesi.
Ben, başlığa bakıp, önce biraz bozuk atmıştım şarkıya, 19’luklara bir özlem mi ima ediyor diye.
Ama sonra “Senden başka yok bildiğim yol / Ne güzel şeysin sen / Hep yaşın 19, gel yanıma sar beni / bugün var yarın yokuz” dediğinde samimiyeti gördüm.

Yazarın Tüm Yazıları