Böyle olmaz

FENERBAHÇE, Ukrayna’da kötü oynadı. Tabii maçın 20. saniyesinde gol yedi, bu da bir dezavantaj. Ancak hücuma topu sokamadı.

Orta sahada iyi oyuncuları var F.Bahçe’nin, bunlardan biri de Appiah. Ne var ki, Gana’lı ileride oynadı. Kendini Robin Hood zannediyor. Böyle maçta takımının ona ihtiyacı olan yer orta saha. Bir kere Appiah şunu bilmeli... Sen orta saha oyuncususun. Geriden şutla pozisyon bulursan veya oyun gerektirirse hücuma iştirak edersin, ama sağ açığa, sol açığa gidip gol kovalamak senin görevin değil. İleride top beklemek hiç değil. İşin orta sahada oynayıp topu kazanmak, arkadaşlarına kazandırıp servis yapmak.

Orta sahadaki diğer yoklar; Tümer ile Alex. Brezilyalı’nın fizik gücü zaten böyle maçlarda yeterli değil. Tümer, Ümit’e hiç yardım etmedi. Orta sahada bir tek Aurelio çırpındı. Gitti güzel bir de gol attı.

Daum’un tarzı

Fenerbahçe hala Daum dönemindeki oyun tarzını üzerinden atamamış. Devamlı geriye pas. Tuncay her ayağına aldığını topu açıyor, kaybediyor. Ayağı rahat mı değil, anlamadım. Anelka’dan çok şey bekliyorsun, diğer maçlardaki görüntüsünden farkı yok, bir şey farketmiyor. Hoş Fenerbahçe orta sahasından ona da top atılmıyor ya... Bir tane atıldı, onu da önüne alamadı. O geriye yardım etmiyor, Alex de, Tümer de etmeyince, biri de ileri gidince, ortada Aurelio kalıyor tek. Bu anlayışla nasıl kazanacaksın... Skoru 1-1 yaptıktan sonra oyuna hakim ol, zaten rakip şaşırmış, ama nerede...

Gelelim gollere... Hadi yediğin birinci gol rakibin şansı, ya ikinci gole ne demeli. Bu kadar amatörce yenilen gol olur mu? Hiçbir futbolcu direğin dibinde durmaz mı veya bu oyuncu bir karış boyunda bir adam mı olur... Dinamo’lu futbolcu orada çıkıp nasıl kafayı vuruyor...

Bekleyip göreceğiz

Böyle maçta yapacağınız tek şey topun sizde kalması. Arkadan şişirmekle futbol oynanmaz ki. Rakip fizik olarak senden iyi, hepsi senden daha süratli. Bir de 10 kişi kalıyorsun. Böyle maçta insan topa girerken kim olursa olsun dikkat edecek. Fenerbahçe iki maçtır 10 kişi kalıyor.

İstanbul’daki rövanşta 3-1 kapanır mı, kapanır. Ancak bu anlayışla olmaz. Kiev’de gördüğümüz oyun anlayışı ve eksikler devam da edebilir, böyle olursa da bu F.Bahçe’nin oyununu bu çok etkiler. Skor 2-1 olsa daha iyi olacaktı, şimdi F.Bahçe’nin yemeden iki gol atması lazım. Dinamo Kiev elenmeyecek takım değil, F.Bahçe orada pozisyonlar da buldu. Tabii kalesinde de bir sürü pozisyon verdi, araya atılan bütün toplar gol pozisyonu oldu. Bekleyip göreceğiz. Çünkü bunlar iki tane 90 dakikalık maçlar. Fenerbahçe ilkinde, futbol anlayışı ve oyunu olarak kötü oynadı.
Yazarın Tüm Yazıları