Botoksun son mucizesi: Hokka burun

Geçmişte botoks uygulamasında amaç, taze ve doğal bir görünüm, donuk ve yorgun olmayan bir ifadeye sahip olmaktı. Ama yöntem artık bundan çok daha fazlasını vaat ediyor. Bıçak altına yatmadan, küçük bir müdahale ile hokka gibi bir buruna sahip olabilirsiniz örneğin! Detayları Dr. Demet Aşkın’dan aldık.

Botoksun uygulama alanları arasında sizce en dikkat çekici olan hangisi?
- Neştersiz güzellik diye de ifade edilen botoksa her an yeni uygulamalar ekleniyor. Klasik göz çevresi ve alın uygulamaları dışında artık kalkık bir buruna sahip olmak dahi mümkün. Önce kişiyi muayene edip, bu teknikten yararlanıp yararlanılamayacağına karar vermek gerekiyor ama...

Burun şekillendirme uygulaması nasıl yapılıyor?
- Muayene sonrasında hekim eğer kas yapısının uygun olduğuna karar verirse, yapacağı işlem burnu aşağı çeken kasları durdurarak burun ucunu yukarı kaldırmak olacaktır. Burada kişiye iki yönden faydalı olmak mümkün; birincisi daha güzel burun görüntüsü oluşturmak, ikincisi ise burunun erken sarkmasını engellemek. Yine dudak kenarlarının yukarı doğru kıvrılmasını botoks ile sağlayıp yüze çok daha sevimli, seksi ve genç bir ifade verebiliyoruz.

Bunların dışında botoksun uygulanabileceği alanlar neler?
- Botoks ile tüm yüzde mezoterapi etkisi yaratabiliyoruz. Sportmen, koşucu ve daha çok Doğu ülkelerinde kadınların sorunu olan kaslı alt bacaklara yeni bir şekil verilebiliyor. Bir de elbette yaşamı eziyet haline getiren koltuk altı, el içi, ayak tabanı ve ense terlemesi gibi sorunlar botoksla tedavi edilebiliyor artık.

EDİTÖRDEN...

Saçlarda ıtalyan mantarı etkisi
Ünlülerin kuaförü Philip B.’den yeni bir saç ürünü daha... Özellikle boyalı ve kimyasal işlem görmüş saçlar için önerilen “White Truffle Moustrizing Shampoo”nun içeriği ıtalyan beyaz trüfü (yer mantarı) yağı, 19 farklı bitki ve çiçek özü, soya proteinleri ve B5 vitaminiyle zenginleştirilmiş. Saçı anında parlatan, nemlendiren, ferahlatan ve ipeksi bir görünüm yaratan bu şampuanın aromatik kokusu da rahatlatıcı bir etki yaratıyor.

Dikkat çekmeyi seven erkeklere...
Klas erkekler; bu koku sizin için! ıspanya’da doğan “Esencia Loewe”, özellikle dikkat çekmeyi seven erkeklerin tercihi olacak. Parfümün içeriğindeki bergamut, limon ve sandal ağacının muhteşem karışımı, güçlü karakterlere hitap ediyor.

Vücudunuzu kışa hazırlayın Nar terapisi

Tarihte birçok ressam ve filozof ondan esinlendi. Eski Mısırlılar, Yunanlılar ve Romalılar mücevhere benzeyen bu meyvenin şarap rengindeki çekirdeklerini tıp alanında kullandı. Yani onlar da narın mucizevi gücüne inandı. Nar, iyileştirici etkisinin yanı sıra güneş koruma ürünlerinin SPF etkisini artırıcı özelliğe sahip meyvelerin de başında geliyor.

Tarih boyunca gelişmiş toplumlar doğal kişisel bakımlarla anıldı. Babilliler ve Mısırlılar yağlı parfümler kullanıyordu. Yine Mısırlılar banyolarına çeşitli kokular koyuyor, bedenlerini kille temizliyordu. Banyo sonrasında güzel kokulu yağlarla vücutlarına masaj yapıyorlardı.
Zamanla bu gelenek Eski Yunan uygarlığına da geçti. Ve “doğal bakımlar ve terapiler” olarak günümüze ulaşmayı başardı. Biz de bu doğal bakımlardan biri olan “nar terapisi” hakkında bilgi almak istedik. Ağaoğlu My Club Klapp Spa’da uygulanan nar terapisinin detaylarını genel koordinatör Songül Sümer’e sorduk:

NAR TERAPİ UYGULAMASI NASIL YAPILIYOR?

“Öncelikle, terapiye uygun duş jeli ile duş alınıyor ve sonra yine terapiye uygun peeling ürünü ile cilt yüzeyi ölü hücrelerden arındırılıyor. Bu esnada gözenekler açılıyor ve cilt hava almaya başlıyor. Ardından vücut, masaj yağı ile rahatlatılıyor.
Hücre yenileyici özelliği olan ve yoğun vitamin desteği sağlayan bu terapiye uygun vücut maskesi uygulaması da yapıldıktan sonra terapi küvetinde jet havalarla masaj yapılıyor. 10 dakika sonra terapiye uygun banyo köpüğü dökülüp 10-20 dakika kadar daha terapiye devam ediliyor. Uygulama sonunda, cilt elastikiyetini destekleyen vücut losyonu hafif bir masajla vücuda yedirilerek bakıma son veriliyor.”

Britney’den özel bir koku

Britney Spears, en çok satanlar listesindeki mevcut koku serisine yeni eklediği “Radiance Britney Spears”la parlamaya devam ediyor. Elizabeth Arden ile ortak bir çalışma yapan sanatçınının yeni kokusu, geçtiğimiz ağustosta lanse edildi.

Her kadın geleceğin ne getireceğini merak eder: Acaba mutlu olacak mı? Aşkı bulacak mı? Derken kendi kaderini belirleme gücünü fark eder ve aydınlanır.
Geçtiğimiz birkaç yılda yaşadıklarıyla kendi kaderini çizme yolunda önemli bir dönüm noktasına gelen Britney Spears, bizi de kendini bulmak üzere çıktığı bu yolculukta yanına alıyor. O, en aydınlanmış ve kendinden emin haline geri dönüyor.
Parlak beyaz floral bir koku olan “Radiance Britney Spears”, sanatçının kendine olan güvenini ve çekici kişiliğini yansıtıyor.
Geleceğiyle ilgili kararlar alırken kaderci davranmayan, fala inanmayan kadınları temsil eden bu yeni koku için ünlü şarkıcı şu yorumu yapıyor: “Yeni parfümümün feminen kokusuna aşığım. Her kadının kendini güzel hissetmesini sağlayan bir güce sahip...”
Elizabeth Arden Global Koku Pazarlama Bölümü Genel Müdür Yardımcısı Ronald Rolleston ise şöyle diyor: “Koku kategorisinde Britney’nin başarısından gurur duyuyoruz. Onun adını taşıyan bu iş sadece Amerika’da değil tüm dünyada başarıya ulaştı.”

İŞTAH AÇAN BİR KOKU
Koku yaratılırken, her içerik Britney Spears’ın özünü yansıtmak üzere seçilmiş. Ağzı sulandıran meyveler ve çiğ tanecikli çiçekler, kokunun kişiliğini ortaya çıkarıyor. ıçeriden değerli kehribar, odunsu ve seksi misk ışıldıyor. Kalpte sümbülteber, yasemin, portakal çiçeği ve zambak unutulmaz bir feminen aura oluşturuyor.

KATILIN, KAZANIN
“Britney Spears’ın Radiance parfümünün orta notasındaki içerikler nelerdir?” sorusunun cevabı ile birlikte www.tekinacar.com.tr adresine ad, soyad, adres vs. bırakan her 50’nci kişiye 50 ml. BS Radiance EDP hediye verilecek. Bu uygulama web sitesinde 27-28 Kasım tarihleri arasında aktif olacak. Hediyeler 10 adet ile sınırlı.
Yazarın Tüm Yazıları