Bodrum’a merhaba Gümüşlük’e alkış

Bodrum bir başka alem, bir başka evren sanki. Ama bu kente en çok klasik müziğin nağmeleri yakışmakta.

MEHMET KOCADON’u kutluyorum. Bodrum’un yeni belediye başkanı, beldenin yerli bir evladı olarak kollarını sıvamış durumda. Tıpkı önceki başkan Mazlum Ağan gibi güzel işler yapıyor. Beldeye Türkçe-İngilizce tanıtımlı yeni bir "Halikarnas Balıkçısı Anıt Heykeli" ve merkeze bir "müzesini" kazandırma projesini duyunca alkışladım kendisini.. Türkiye’de kongre turizmini başlatanlardan, ilk HIP (Higly Individual Place) otelini açan Ali Güreli’nin belediye gönüllü kültür-sanat danışmanı olması sevindirici..

BAŞARILI MESLEKTAŞLAR

Bodrum Belediyesi’nin bence çok başarılı Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü Damla Anter Tikriti ve çalışma arkadaşlarını gönülden kutluyorum. Bir ay içinde 50 civarında Bodrum haberini basına hızla ve ayrıntılarıyla geçen bir başka yerel basın görevlisi tanımıyorum, görevindeki başarısı Bodrum’um başarısıdır. Bir de Yiğit Uygur var. Gümüşlük Uluslararası Klasik Müzik Festivali’nin basın sorumlusu Uygur, klasik müzik adına kuş kanat çırpsa hızla bizleri haberdar etmekte. Gümüşlük Festivali’nin Sanat Yönetmeni Eren Levendoğılu’yu, Festival Koordinatörü Duygu Gümüş’ü ve Yiğit Uygur’u, tabii ki festivalin yaratıcısı Gülsin Onay’ı coşkuyla kutluyoruz.

BODRUM’A MERHABA

11-18 Ağustos arasını Yoga Haftası ilan eden Bodrum Yalıçiftlik’teki İpek Palace butik oteli gazetelere verdiği ilanda, "Yokuşbaşına geldiğinde Bodrum’u göreceksin.. Zannetme ki geldiğin gibi döneceksin.. Senden evvelkiler de öyle dediler, ama akıllarını burada bırakıp gittiler" demiş.

İyi demiş.. Güzel demiş.. Haklı değil mi? Ben de Bodrum’u ilk gördüğümden sonra, aklımı oralarda bırakıp, iş-güç derdi için, ekmek parası için geriye dönmemiş miydim? Her gittiğimde hep aklımı yine oralarda bırakmadım mı? Hala da onu hep ihmal edip, başka yerlerde sürüklenip durmuyor muyuz? Affet beni Bodrum..

Geçenlerde Torba Kızılağaç Köyü’nden rahmetli Saynur Gelendost’un militanlarından çevreci dostumuz Rezzan Dengiloğlu ile görüştüm. Söylediklerini aynen aktarıyorum:

"-Yeni başkan Mehmet Kocadon iyi niyetlidir. Buralıdır, beldenin evladıdır. Donanımlı bir kadro kurarsa çok faydalı olur. Bodrum’da hep dışardan gazel okuyan çok bilmişler vardır, taşın altına ellerini sokmazlar. Kocadon, garajı şehrin içinden çıkarırsa, arabaların merkeze trafik akışını keserse tarihe geçer. Bodrum sessiz ve keyifli bir yer olmaktan çıktı, küçük İstanbul oldu. Son kalemiz burasıdır, savunmamız gerek."

GÜMÜŞLÜK EFSANESİ

Alkışlamak gerek. Klasik müziğin adresi Gümüşlük oldu. Gülsin Onay’ın yönetimindeki 6. Gümüşlük Klasik Müzik Festivali büyük ilgi görüyor. Eklesia Kilisesi atmosferi altında nefis konserlerden sonra, geçtiğimiz salı akşamı İskele Meydanı’nda Gülsin Onay (piyano), Gülşen Tatu (flüt), Şirin Pancaroğlu (Arp) ve Masterclass Yaz Müzik Okulu genç müzisyenlerinin sunumları gerçekleşti.

Bu arada Zuhal Olcay’la başlayıp, Bulutsuzluk Özlemi (15 Ağustos), Ezginin Günlüğü (22 Ağustos) ve Kardeş Türküler’in (4 Eylül) katılımıyla Meşeligöl kıyısındaki amfitiyatroda gerçekleşecek olan "Myndos Umut Konserleri", antik Myndos kentini talan etmek isteyenlere karşı bir duruş sergilemek için Gümüşlük Akademisi Vakfı tarafından düzenlenmekte.

Mika Ertegün, Bodrum’un Amerika elçisi

Bodrum aşığı merhum Ahmet Ertegün’ün eşi Mika Ertegün, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u evinde ağırladığı kahvaltıda Atlantic Records sponsorluğu ile Bodrum’da gerçekleşecek uluslararası konserlerin büyük hayali olduğunu ve Bodrum’un Amerika tanıtım elçisi olmayı kabul ettiğini açıkladı.

Casa Dell’Arte Galeri’yi kutluyoruz

Bodrum Torba’daki Zerrin Ulusman yönetimindeki "Casa Dell’Arte Galeri"deki "Ustalardan Seçmeler Sergisi"ni 13 Ağustos’a kadar izleyebilirsiniz.

(İletişim: 0532.7280410)

Notalar dalga sesine karıştı

6. Gümüşlük Uluslararası Klasik Müzik Festivali, beldenin iskelesinde gerçekleşmeye başlayınca, müziğin nağmelerinin dalga sesine karışmasını duymak isteyen 2 bin kişi iskele meydanını doldurdu.. Tüm sanatçılarımızı kutlamak boynumuzun borcudur.

Balıkçı’ya yeni heykel projesi

Halikarnas Balıkçısı’nın kızı İsmet Noonan, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u makamında ziyaret ettiğinde, "Halikarnas Balıkçısı Heykeli Projesi"ni öğrenerek mutlu oldu. Başkan ve eşi Hülya Kocadon, İsmet Hanım’a Seramik Kaftan eserini armağan ettiler..

Aybüke Baran’ın eşsiz sergisi

Ege’nin yetiştirdiği en ünlü modistlerden, eşsiz dostumuz Aybüke Baran’ın, Türkan Saylan’ın anısına ithaf ettiği "Benden Anadolu’ya Selam Söyle" isimli Türk El Sanatları Sergisi, Bodrum Belediyesi Meclis Salonu Sanat Galerisi’nde sanatseverlere sunuluyor. Kaçırmayınız..

Aleksander Madzar Gümüşlük’e hayran oldu

Resimde Gümüşlük Klasik Müzik Festivali’nin yaratıcısı Gülsin Onay ile birlikte gördüğümüz büyük solist ve konservatuvar profesörü Aleksander Madzar, konserinin gerçekleştiği Eklisia Kilisesi atmosferini büyüleyici bulduğunu belirtti.
Yazarın Tüm Yazıları