Biz Amerikan Kız Kolejliyiz

Amerikan Kız Koleji 1968 mezunu Bahar Vardarlı’nın kitabı, bir yazarın genç kızlık heyecanlarını yansıttığı gibi seçkin bir okulun belgeseli niteliğini de taşımakta..

Haberin Devamı

KEDİ Sanat Galerisi’nde anlamlı bir imza gününe katıldım. Kordonboyu’nda limana yakın bir yerde açılan bu galeride arkadaşımız Bahar Vardarlı’nın, “Amerikan Kız Koleji (ACI)” anılarını yansıttığı  “Biz Kolejliyiz!” isimli yeni kitabı tanıtıldı ve imza günü gerçekleşti.
Aynı mekanda Selami Yıldırım’ın resim sergisi de vardı. Güniz Gürsoy Can ve M.Cengiz Can’ın yönettiği Kedi Sanat Galerisi’nde çok nitelikli sergilerin açılacağına, resim atölyesi, pasta atölyesi, yemek atölyesi, kitap kulübü, reiki seminerleri gibi çalışmaların başarıyla gerçekleşeceğine inanıyorum.
Geçtiğimiz cuma günü açılan Nuran Tanrıverdi’nin resim sergisi de gerçekten İzmir’in nitelikli bir sanatçısının yapıtlarını sunmakta. (Kedi Sanat Galerisi: Tel: 464 99 35)
İMZA GÜNÜ
Bahar Vardarlı’nın imza gününü bir görmeliydiniz..1968 mezunu tüm arkadaşları kendisini yalnız bırakmadı. ACI Müdürü Mr.Hanna, ACI Müdür Başyardımcısı Anette Gomel, Amerikan Kız Koleji’nden Yetişenler Derneği Başkanı Sevin Oran, kolejli yazar Rakella Asal ve Şükran Yücel başta olmak üzere bir çok seçkin konuk Bahar Vardarlı’yı yürekten kutladı.
1949 İzmir doğumlu Bahar Vardarlı, Amerikan Kız Koleji ve Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunudur. TRT’de yıllarca oyun yazarlığı yapmış ve üç ödül kazanmıştır. “Su ile Pınar’ın Mektupları” ve “Çeşme Çeşme” isimli iki kitabı daha olan yazar, evli ve iki çocuk annesidir.
Velut, yani çalışkan ve bereketli bir yazar olan Bahar Vardarlı, hoş ve nazik bir üslupla kaleme aldığı ve Tükelmat tarafından basılan, “Biz Kolejliyiz” isimli yapıtıyla hem okul heyecanlarını ve anılarını çok geniş bir okuyucu kitlesiyle paylaşıyor, eski mezun binlerce arkadaşlarını duygusallaştırıyor, hem de 130. yılını kutlayacak olan okulunun bir belgeselini sunmuş oluyor. Kutlamamak elde mi?..
MRS: HALKA AÇILIYOR
Bahar Vardarlı kitabı için şunları söyledi:
“- İzmir Amerikan Kız Koleji’nin 130. yıldönümünü kutladığımız bu yıl, yaşantım boyunca bana çok şey kazandıran okuluma bir armağan vermek ve teşekkürlerimi belirtmek üzere bu kitabı yazdım. Kitabımda bizi bize anlatmaya, anıları canlandırmaya çalıştım. Bu kitap daha çok benim okul yıllarıma ait notlarımdır. Benim devrim, ‘Mrs.Blake Çağı’ olarak da adlandırılabilir.
Ayrıca 3 değerli ablamın da katkılarıyla kitabım daha zenginleşti. Sevgili Ayşe Mayda, Efser Kayral ve İsmet Noonan iyi ki varsınız.. Bizlerle gençliğinizi ve geçmişinizi paylaştınız. Benim ardımdan daha nice kitapların yazılacağına inanıyorum. (Yazarla İletişim: baharvardarli@gmail.com)

Çeşme’den sonra okulunu yazdı

Haberin Devamı

Geçtiğimiz yıl yayınladığı “Çeşme Çeşme” isimli yapıtından sonra yetiştiği okulunu kaleme alarak, “Biz Kolejliyiz!” eserini okuyucularına sunan Bahar Vardarlı’yı gönülden kutladık.

Bir eski kolejliyi kaybettik

Haberin Devamı

Amerikan Kız Koleji (ACI) 1939 mezunlarından, İzmir Kız Lisesi İngilizce öğretmeni, U.S.A. Detroit Ulusal Kütüphanesi yöneticilerinden Seniha Altınkalem Talay, geçtiğimiz hafta İzmir’de vefat edip Soğukkuyu Aile Kabristanı’nda toprağa verildi. Merhum İzmirli Hafız Hattat Hacı Nazmi Altınkalem ile merhum ciciannem Hatice Altınkalem’in büyük kızı olan Seniha Hanım, tüm eski ACI mezunlarının sevgi ve saygı duyduğu, melek ruhlu, sevimli ve seçkin bir çağdaş “Türk Kadını” idi. 11 Nisan 1954 tarihinde Bergama Antik Kenti gezisinde çektirdiği bu fotoğrafı, annemin özel albümünden alıp yayınlıyorum. Güle güle Seniha Teyze.. Allah Rahmet Eylesin. (Son dakika: 1936 ACI mezunu, İzmirli avukat H. Fitnat Saltuğ’u da kaybettik)

Sınıf arkadaşları buluştu

Haberin Devamı

Bahar Vardarlı’yı Kedi Sanat Galerisi’ndeki imza gününde yalnız bırakmayan sınıf arkadaşları eski okul günlerini özlemle andı. Arka sıra: Selma Aysular, Güner Tungar Ansal, Füsun Yavuz, Perizat Baradan, Bahar Vardarlı, Vedia Yöndem. Ön sıra: Tuna Özgiller, Sema Korkan.

ACI 1968 mezunları/images/100/0x0/55eab39df018fbb8f8913b1b

Çok uzun yıllar geçti.. Okullarından mezun olduktan sonra çocuklara, torunlara karıştılar.. Ama Amerikan Kız Koleji 1968 mezunu hanımlar, yılın belli günlerinde buluşup çok sevdikleri okullarının çatısı altında hasret gideriyorlar.. Ne mutlu onlara..

Sevin Oran’dan şükran plaketi

Amerikan Kız Koleji’nden Yetişenler Derneği Başkanı Sevin Oran, sevgili arkadaşı Bahar Vardarlı’ya, ACI Müdür Başyardımcısı Anette Gomel ve ACI Müdürü Mr.Hanna’nın katılımıyla şükran plaketi sundu (Fotoğrafları çeken okul fotoğrafçısı Emre Aydın’a teşekkür ederim).

Yazarın Tüm Yazıları