Birisine dokunmak ve sarılarak uyumak istiyorum

Ablacığım, biraz etkili bir giriş yapmak istedim...

Arkadaşlığa,

Eğer bir gün ağlamaklı olursan

Beni ara

Seni güldüreceğime söz veremem

Fakat seninle birlikte ağlayabilirim

Eğer bir gün uzaklara kaçmak istersen

Beni aramaktan korkma

Seni durduracağıma söz veremem

Fakat seninle birlikte kalabilirim.

Eğer bir gün kimseyle konuşmak istemezsen

Beni ara.

Sessiz olacağıma söz veririm.

Fakat eğer bir gün ararsan ve cevap bulamazsan

Hemen beni görmeye gel

Belki sana ihtiyacım vardır.

Yazılarını beğenerek okuyorum. Bir işte samimi olursan insanlar bunu anlar. Eninde sonunda o işte başarılı olunur. Çünkü insanoğlu kendi kendine konuşmak istemez. Anlaşılmak ister! ‘Ağızdan çıkan söz kulakta son bulur, kalpten çıkansa kalpte...’ Ne desem biraz sapıkça gelecek ama, alışık olmalısın. Herkeste bir cinsellik telaşıdır gidiyor. Ben 25 yaşındayım, şimdiye kadar hiç kimseyle beraber olmadım. 3- 4 aydır da kendi kendimi tatmin etmeme kararı aldım. Bir zamanlar aşırı duygusaldım. Şimdi bende de bir dokunma, birisine sarılarak uyuma ihtiyacı başgösterdi. Bana ne oluyor anlayamıyorum. Bence insanların en iyi anlaştıkları zaman, konuşmadıkları zamandır. Yine de sana telefonumu vereyim, sende saklı kalsın. Sessizlik içinde anlaşabileceğim biri çıkar diye belki.

RUMUZ: ÖNYARGI



Sevgili oğlum, gerçekten etkileyici bir yazı seninki. Duygusallığın ve yalnızlığın açıkça hissediliyor satırlarından. Gerçekten de, genellikle tüm sorunlar bir anlamda cinsellikte son buluyor. Gençlerin bunalımları, endişe ve tutkularının kökeninde içgüdüsel bir seks ihtiyacı yatıyor. Ülkemizde bu konunun hálá bir tabu olarak görülmesi, gençlerin bu açıdan sessiz kalmayı tercih etmelerine yol açıyor. Duygusallık ise, günümüzde neredeyse bir utanç vesilesi. Tüm beklentilerin çok doğal. Yaşının gereği... Hele ne büyük mutluluktur o, sevdiğin insana sarılarak uyumak! Umarım beklediğin gibi biri çıkar karşına.

‘Eski bir itlaf memurunun anıları’na gelen yanıtlar

Hayvan katliamı yapan kişinin anılarını köşenizde okudum. Yazıyı zor bitirdim, boğazıma bir şeyler tıkandı, midem bulanmaya başladı. İsterse bin kere pişman olsun, böyle bir insan asla affedilemez. Biz insanlar neden bu kadar vahşi, hain, acımasız olabiliyoruz, bilmiyorum. Dünyaya sahip çıkmışız, her yönden sömürüp bitiriyoruz. Bizimle bu dünyayı paylaşmaya hakkı olan hayvanların yaşama hakkını ellerinden alıyoruz. Şu halimize bakın, doğa can çekişiyor, hayvan türleri bitiyor, yaşam kaynağımız olan ormanlar tükeniyor. En yakın dostumuz olan köpeklere şu yapılanlara bakın. Bence boğa güreşleri de, her türlü hayvan dövüşü de yasaklanmalı. Hayvanlara eziyet edenlere, dünyanın her yerinde ağır cezalar verilmeli. Hayvanlara ve çocuklara tacizde bulunan, eziyet eden ve onlara hayat hakkı tanımayanlar insan olamaz. Birbirimize ‘hayvan’ diye hakaret etmeyelim.

Ceyda Göğüs

Gazetenizdeki köşenizde her zaman, hayvanlara yönelik şiddet olaylarına yer verdiğiniz ve sessiz dostlarımızın sesi olduğunuz için minnettarlığımı ifade etmek isterim. Bu ve buna benzer üzücü hadiselerin ülkemizde vukuu bulması çok acı. Emin olduğum bir şey varsa medyanın hissedilir desteği ile böylesi olaylar en kısa zaman zarfında en aza indirgenecektir.

Hülya Alpgiray, ASKOD, Aliağa Sokak Hayvanlarını Koruyanlar Derneği Başkanı

Otobüste tanıştık birbirimizden hoş bir elektrik aldık

Güzin Abla merhaba. Ben daha 17 yaşında lise son öğrencisiyim. Dört ay önce, 19 yaşında bir gençle otobüste tanıştık. İlk görüşte birbirimizden çok hoş bir elektrik aldık, onu çok sevdim. Onun da beni sevdiğini zannettim, ama yanılmışım. Şu an kalbim paramparça. İlişkimiz üç ay sürdü ve ayrıldık. Beni sevmeye çalışmış ama olmamış. Bu nasıl olur Güzin Abla, bir insan üç ay nasıl bu kadar iyi rol yapabilir, hálá inanamıyorum. Benim için yaşadığım ilişkiler çok özeldir. Onunla kimseyle yaşamadığım şeyleri yaşadım ve bunu ona söylediğimde çok hoşuna gitmişti. Şu an çok mutsuzum. Dayanamadım ve onu arayıp sesini dinledim. Anladı. Bazı şeyleri aşmam gerektiğini söyledi. Çevremde beni seven ve evet dememi bekleyen o kadar çok insan var ki. Birisi de eski çıktığım ve bir sene birlikte olduğum genç ama, o da zamanında bana değer vermedi. Bir başkasıyla çıktığımı duyunca çılgına döndü. Artık onu sevemiyorum. O zamanlar çok sevmiştim, çünkü ilk aşkımdı ama kıymetimi bilmedi. Lütfen bana cevap yazın.

RUMUZ: PAPATYA


SEVGİLİ
kızım, demek ki o senden, senin ondan etkilendiğin kadar etkilenmemiş. Bu tür duygular, zorla edinilmez ki. Dediği bir anlamda doğru olabilir. Rol yaptığını sanmıyorum. Seni üç ay boyunca sevmek istemiş ama olmamış. Sen ise sevildiğini sanmışsın. Kendini iyice kaptırmışsın. Elbette yaşın çok genç ve tecrübesizsin. Hem de, hep söylediğim gibi üzerine çok düştünse, senden uzaklaşmıştır. Bak ilk sevdiğin genç, sen elinden uçuverince nasıl çılgına dönmüş! Zaman seni tedavi edecektir. Ama bir daha böyle emin olmadan kimseye kapılmamayı da öğrendin işte.
Yazarın Tüm Yazıları