Bir Yıldız kaydı

Ayyıldız Mayoları’nın sahibi Murat Erdoğan’ın geçtiğimiz gün vefat eden annesi Yıldız Karadayı’nın cenazesi, önceki gün Marmara İlahiyat Fakültesi Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı’na defnedildi.

49 yıl önce kızı Ayşen’in ilk adının ilk iki harfini (Ay) ve kendi adını (Yıldız) birleştirerek kurduğu Ayyıldız firmasını dünya çapında tanınan bir marka haline getiren Yıldız Hanım, hastanede hayata gözlerini kapamadan önce oğlu Murat Erdoğan ve kızı Ayşen Çebi’yi yanına çağırmış. Evlatlarına "Bir yıldız kayıyor, sizleri seviyorum" dedikten sonra da son nefesini vermiş.

Gazeteci-yazar Eyüp Karadayı’nın da kız kardeşi olan Yıldız Karadayı’nın cenazesi, birçok ünlü ismi bir araya getirdi. Almanya’da turnede olan megastar Tarkan, arkadaşı Murat Erdoğan’ı bu acı gününde yalnız bırakmadı. Uçakla İstanbul’a gelen Tarkan, aileye başsağlığı diledi ve aynı gece konseri olduğu için yeniden Almanya’ya uçtu. Cenaze törenine Yıldız Karadayı’nın oğlu Murat Erdoğan, kızı Ayşen Çebi, damadı Ayyıldız Yönetim Kurulu Başkanı Levent Çebi ve torunu Hüseyin Çebi’nin yanı sıra birçok ünlü isim de katıldı.

Kupjack’ın minyatür odalarını gezin

Minyatür sanatçısı Henry Kupjack’ın 20 minyatür odadan oluşan "Hayallere Sığmayan Minyatür Odalar" sergisi, Zen Diamond ana sponsorluğunda ve THY’nin desteğiyle Rahmi Koç Müzesi’nde sergilenmeye başlandı. Her detayı titizlikle ve aslına uygun bir şekilde ele alınan minik odalar, dünya tarihinde iz bırakmış dönemlerin yaşam tarzını, mimari özelliklerini ve ruhunu yansıtıyor. Kupjack’ın yoğun emek isteyen çalışmaları sonucu ortaya çıkan bu eserler, Florida Naples Sanat Müzesi, Winterthur Müzesi, Chicago Sanat Enstitüsü, Boston Kütüphanesi ve Illinois Devlet Müzesi gibi dünyanın belli başlı müze ve galerilerinde de sanatseverlerin beğenisine sunuldu. "Amacım odaları öylesine gerçek yapmak ki, bakıldığında odanın içindeymiş gibi hissettirebilmek" diyen Henry Kupjack’ın sergisini, 15 Mart 2009’a kadar Rahmi Koç Müzesi’nde görebilirsiniz.

Alaton 2009

Leyla Alaton Günyeli, yıllardır kullandığı saç modelini sonunda değiştirme kararı aldı. Leyla Hanım, rengini açtırdığı saçlarını kısacık kestirip kabarttı. Onun bu ’2009 model’ saçlarıyla 10 yaş daha genç bir görünüm kazandığını söylemek, sanırım yanlış olmaz.

İstanbul’da buluştular

Sanat yönetmeni ve koreograf Christoph Carelle, geçtiğimiz hafta düzenlenen Best Model of the World yarışması için İstanbul’daydı. Yarışmanın jüri başkanlığını üstlenen Carelle, bu sayede ilk patronu Erkan Özerman ve eski dostlarıyla hasret giderme fırsatı da buldu. Carelle, yarışmanın ertesi günü Paris’e döndü.

Yılbaşı takıları

Tasarımcı Zeynep Erol, yılbaşı için kar tanesi, kozalak ve top gibi yılbaşı ağacının vazgeçilmez süslerinden esinlenerek hazırladığı 80 parçalık yeni takı koleksiyonunu Nişantaşı’ndaki atölyesinde verdiği davetle tanıttı. Önceki gün düzenlenen davette, en çok koruyucu melek, aşk meleği ve kalp figürlerinin işlendiği takılar beğeni topladı.
Yazarın Tüm Yazıları