Bir başkasının gözü olmak

BAZI insanlar, bazı öyküler beni çok etkiler.

Haberin Devamı

Onu ilk tanıdığımda ve dinlediğimde de çok etkilenmiştim. “İşte demiştim”, herkese anlatabileceğim bir başarı öyküsü... Bir Rotary toplantısında konuşmacıydı, nefes almadan yaşam öyküsünü dinledim.
Sonra da kendisini bulup uzunca sohbet ettim. Bununla da kalmadım, onursal başkanı olduğu kurumun faaliyetlerini titizlikle izlemeye başladım.
Çocuk denecek yaşta kaybettiği gözleri, onu bambaşka bir dünyaya sürüklemişti. Ama hiç yılmamıştı. Zor da olsa eğitimi tamamlamış, avukat olmuş, ardından da Türkiye’ye örnek olabilecek bir harekete öncülük etmişti. Türkiye’de on binlerce görme engellinin umudu olmuştu.
Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı, “bir başkasının gözü olmak” anlamına geliyordu.
Yıllar içinde birçok genç tanıdım, hayatı onun sayesinde değişen...
O’nu önek alıp hayata farklı bakan...
Gültekin Yazgan’dan söz ediyorum.
Yazgan’ı pazar günü kaybettik.
İyi ki, tanımışım dediğim insanlardı.
İyi ki, onunla ilgili yazılar yazmışım dediğim insanlardı.
Eminim, onun başlattığı bu hareketi eşi Tülay Hanım ve gönüllüler devam ettirecektir.
Çünkü biliyorum ki...
Birçok gencimizin, insanımızın ihtiyacı var.
Biliyorum ki...
Bir başkasının gözü olmayı isteyen birçok gönüllü var.

Haberin Devamı

Bu kitabı başucunuza koyun

“Kör Uçuş” kitabı benim başucu kitaplarımdan biriydi. Bundan böyle yanımdan ayırmayacağım kitaplardan oldu. Çünkü birkaç ay önce Gültekin Yazgan kitabın yeni baskısını hazırlayıp bana yollamıştı. Ne kadar titizlendiğini, bu kitap sayesinde birçok insanın bilinçleneceğini söylüyordu. Gerçekten de “Kör Uçuş” azmi, iddiayı, hayatı; çelişkileri, başarıları anlatıyordu. Ama daha önemlisi hayata küsülemeyeceğini söylüyordu. Gültekin Yazgan zor geçen çocukluğuna rağmen hayata küsmemişti, aksine içindeki yaşam sevincini herkese aşılayabilmişti.
Diyorum ki...
Bu kitabı alın, aldırın.
Gültekin Yazgan için, Gültekin Yazgan’lar için...
Bir başkasının gözü olmayı istediğiniz için...
Alın, okuyun.
Alın, hediye edin...
(Kitap için www.turgok.org adresine ya da 232-224 26 27 veya 224 32 33 telefon numaralarına başvurabilirsiniz.)

Haberin Devamı

İzmir’de marina işler mi işlemez mi?

Bazıları, “İzmir’de marinalar işlemez” diyor. Ben de her seferinde “Neden...” diyorum. Birçok neden sıralıyorlar. Ben de aynı şeyleri söylüyorum. Denize bu kadar yakın olup da marinası olmayan bir başka kent var mı? İzmir’e benzeyen kentlere bakın. Atina’ya, Barselona’ya... Bir değil, onlarca marina bulunuyor. O yüzden marinası olmayan İzmir’de, “Olmaz...” demeyi de doğru bulmuyorum. Olur...
Bence olur... Yeter ki, marinalarımız olsun. Görün bakın o zaman yatlar geliyor mu, gelmiyor mu?
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, “Yat limanı sayısını 6’dan 23’e, bağlama kapasitesini de bin 965’ten 7 bin 765 adete çıkararak, İzmir’i, Akdeniz’in yat limanı haline getireceğiz” demiş.
İlk etapta Karşıyaka Bostanlı, Bayraklı, İnciraltı, Urla Çeşmealtı ve Şakran’da marinalar yapılacakmış. Marinalar bittikten sonra görün bakın, buraları çok farklı olacak. Hem ekonomi canlanacak hem de sosyal hayat...

Haberin Devamı

Karşıyaka Göztepe derbi notları

- Bu stada rağmen, bu soğuğa rağmen, bu kadar seyirci maça geliyor, bu kadar coşkulu maçı seyrediyorsa... Daha iyi bir stat, daha bir hava koşulları... Daha fazla coşku anlamına gelir.
- Biz farkında değiliz belki ama bu İzmir derbisi dünya sıralamasında 24’üncü durumda. Her iki takım da bir üst ligde olsa, biraz daha iddialı olsa görün bakın ilk 10’a giriyor mu, girmiyor mu?
- Bu sezonun ilk derbisini kullanamadık, bana göre ikincisini de harcadık. Karşıyaka-Göztepe maçlarında yine bilet kısıtlaması olsun ki... Güvenlik problemi aşılır, her iki takımın taraftarına da adam gibi maç seyretmek yakışır.
- Göztepe baskılı gözükse de Karşıyaka daha net pozisyonlar buldu. Maçın sonucu Karşıyaka’nın lehine farklı da olabilirdi. Her şeye rağmen ben yine de iki takımı beğendim. Ve iki takımın da kaybettiği puanlara bir kaz daha üzüldüm.
- Karşıyaka’nın sezonun ortasındaki takviyeleri takıma uyum sağlamış. Dilerim bu performans diğer haftalara da taşınır. Gerçek olan şu ki, 100’üncü yılda, Karşıyaka’nın şampiyonluk beklediği bir yılda “Barselona modeli” hayalleri kurmak çok pahalıya patladı.
- Göztepe için de aynı şeyler geçerli... Göztepe eski günlerini hatırlasa, Göztepe gibi oynasa çok daha iyi olur.

Yazarın Tüm Yazıları