Bir anı

ZAMANINDA Ankara’da kurularak üretime geçen uçak fabrikasının 1955 senesinde Hollanda’dan 30 adet uçak yapım siparişi bile aldığı, fakat bu eski uçak fabrikasının yerine sonradan traktör üretimi için dönüştürülen fabrikanın bugün üretmekte olduğu traktörlerin markasının ne olduğu bilinir mi?

Haberin Devamı

New Holland... Yani, yeni Hollanda!
Eski adi olan ‘Türk Traktör’ bile değil artık.
Ben nereden mi biliyorum?
Rahmetli babam bu ismi geçen uçak fabrikasinda çalışmaya baslamış, sonradan dönüştürülerek adı önce Minneapolis Moline ve sonra sirasiyla Türk Traktörn ve Türk Fiat isimlerini taşıyan traktorlerin üretildiği fabrikadan emekli olmuştu. Çocukluğumda babamın fabrikadan getirdigi kitap ve dergilerde gördüğüm çesitli uçak, helikopter prototip resimleri bugün bile hatırımda.
Toplum böylesine bilgisiz, özensiz bazı  politikacilari ve burokratlari karar verici ve yürütme konumuna getirdiği sürece, Türkiye’de hiçc bir başarı cezasız kalmaz!
‘Devrim Arabaları’ filmindeki görüntüler durumu vurgulamakta.
Umarım nasıl başlanıp, nerelerden nerelere nasıl gelinmiş olduğu konusunda bir ilgi uyandırır ve dikkati çeker.
? Bülent CAMURSOY

Mütekabiliyet

Haberin Devamı

TÜRKİYE, Erbil’de  Musul’da Konsolosluk açıyor
O zaman, onlarda KKTC’de konsolosluk açsınlar iktidar neden dayatmıyor?
Karşılıklı menfaatler gözetilecekse  karşılık nerede?
Işık DİKİCİGİL

Olmadık yere ‘ışık’ koymak kime hizmettir

HÜRRİYET’tin 26 Ekim sayısının 13. sayfa üst sağda başlık: “Trafik cezayı yazacak, Maliye ‘cep’ten uyaracak” başlıklı haberin sondan ikinci cümlesinde “Sadece Ankara’da 3 noktada 1 gün içinde 42 bin kişinin kırmızı ışıkta geçtiği belirlendi!” deniliyor.
Sayın yetkililer, bazı gereksiz lambaların buna sebep olduğunu düşünmezler mi hiç? 42 bin kişi kırmızıda durmuyorsa bu lambanın fuzuli olduğu hakkında hiç mi araştırma yapılmaz?
Dile kolay 42 bin kişi... Olmadık yerlere lamba koyarak problem yaratmak müteahitlere para akıtmaktan başka nedir ki? Bakın çevrenize güzergahınız üzerinde benzer şekilde pek çok trafik lambası göreceksiniz.
Hız radarları da aynı şekilde tuzak amacıyla kullanılmaktadır.
Radarlar genelde sabit olur yeri bellidir ve de koruma amacı ile çalışır. Bakınız KKTC (kavşak öncesi vb.)
Amaç üzüm yemek mi; bağcı dövmek mi?
? Ercan EROKYAR

Maç saatlerinde hırsızlık artıyor

HIRSIZLAR bu gidişle Çayyolu ve Yaşamkent girmedik, soymadık ev bırakmayacaklar. Yetkililerle yapılan görüşmelerde bu bölgelerde güvenliğin Jandarma Genel  Komutanlığı’ndan Ankara Emniyeti’ne geçmesi çalışmalarının tam olarak bitirilememesinin güvenlik zafiyetinin doğmasına sebeb olarak gösterilmektedir. Özellikle önemli maçların (Örneğin FB-GS maçı)n oynandığı saatlere hırsızlar birçok evlere girerek semt halkına zarar verdi. Olay mahalline gelen polis birçok yerde  parmak izine dahi rastlayamadı. Değerli eşyalarını kaybeden vatandaşlar bir an önce eşyalarına kavuşmayı bekliyorlar.
? M.Y.

Yazarın Tüm Yazıları