Biberli susamlı pizza

Fırından hazır ekmek hamuru alabileceğiniz gibi ekmek hamurunu su, un, maya ve tuzla siz de hazırlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Elinizi zeytinyağına batırarak ekmek hamurunu tezgahın üzerinde çekiştirerek kalıbınızın boyutlarına getirin.
Ya da yukarıda tarifini verdiğim ikinci hamuru hazırlayarak bu pizzayı yapabilirsiniz.
Yoğurduğunuz hamuru merdane yardımıyla açarak 25-30 santim çapında kalın bir yufka hazırlayın. Yufkayı, fırına dayanıklı 25-30 santim çapındaki yuvarlak bir kaba (büyük borcam) kenarlarını 3-4 santim yükselterek yayın.
Susamlı biberli harcı hazırlamak için zeytinyağını bir tavaya aktarın. İncecik yarım halkalar halinde doğradığınız soğanları kızgın yağda kavurmaya başlayın.
Sık sık karıştırarak 5 dakika kavurduktan sonra, biber salçasını ve pul biberi ekleyip tekrar karıştırın. Susamı da ilave edip 5 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.
Biber salçası ev yapımıysa zaten tuzlu olacağından tuz eklemeyin. Konserve salça kullanacaksanız tuz eklemeniz gerekir. Eğer bulursanız, Güneydoğu Anadolu’nun ev yapımı biber salçası bu pizzanın lezzetine lezzet katacaktır.
Soğuyan biberli harcı hazırladığınız hamurun üzerine yayın. Fırını 190 dereceye ve alt-üst konuma ayarlayın ve 5 dakika önceden ısıtın. Pizzayı sıcak fırında 30 dakika kadar pişirip çıkarın. Sıcak olarak dilimleyip giriş yemeği olarak da servise sunabilirsiniz.
Not: İsterseniz hamuru pinpon topu büyüklüğünde parçalara ayırıp 10 santim çapında açabilirsiniz. Üzerlerine biberli susamlı karışımı paylaştırıp küçük pizzalar yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Malzeme listesi

Hamur 1;
- 250-300 gr hazır ekmek hamuru
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
Hamur 2;
- 125 gr bitkisel margarin veya tereyağı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 adet yumurta
- 18 tepeleme yemek kaşığı un
Üzeri için;
- 3 adet büyük boy kuru soğan
- 2 yemek kaşığı tatlı biber salçası
- 4 çay kaşığı tatlı kırmızı pul biber
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı susam

Yazarın Tüm Yazıları