Benim tatil tempom

Yaz geldi. Okullar da kapanınca tatil sezonu açılmış oldu. Kimimiz yıllarca alıştığımız tatil beldelerindeki yazlık evlerimize gideceğiz, kimimiz daha önce gitmediğimiz yerleri tercih edeceğiz.

Haberin Devamı

Herkesin tatil anlayışı farklı olduğu için herkes başka başka şeyler yapıyor. Macerayı sevenler var mesela.
Ya da gece hayatını sevip tatilde sabahlara kadar uyumayanlar. Bir de tatili kitap okuyup dinlenmek için fırsat bilenler.
Siz yukarıda saydığımız grupların hangisine dahilsiniz bilmiyorum ama ben tatil için gittiğim Bodrum’daki evimde de aynı tempoyu sürdürüyorum. Her gece dışarıda yemeyi sevmeyen biri olduğum için evde mutlaka yemek yapıyorum. Okumam incelemem gereken şeyler olduğu için günümün birkaç saatini mutlaka işime ayırıyorum.
Üç çocuğum olduğu için günümün bir kısmını ödevlerine, sporlarına ayırmam gerekiyor.
Benim tatilimin vazgeçilmez bir diğer parçası da evime gelen misafirler. Hemen her gün mutlaka birilerini davet ederiz evimize.
Ben de sevgili eşim doktor da tatili sevdiğimiz insanlarla daha sık görüşmek için fırsat olarak görürüz. Hatta bizim ikizler o kadar alıştılar ki bu misafir temposuna, bir akşam evi boş görmesinler, hemen soruyorlar; “bu gece kimse gelmiyor mu” diye.
İşte bizim yazlık evimizin durumu da böyle. Gittiğimde güzel yemekler yapıp ağırlayacağım çok insan var ve bu beni çok sevindiriyor.

Haberin Devamı

Muzlu profiterol

Muzları erken soyarsanız kararır. İsterseniz önce kakaolu sosu hazırlayın. Kakaolu sosu hazırladıktan sonra muzları soyup yarım santim kalınlığında dilimleyin.
Muzları altışar dilimlik kuleler halinde üst üste dizip birer kürdan saplayın.
Diğer taraftan, sosu hazırlamak için; un, nişasta, kakao ve tozşekeri orta boy bir tencereye koyun. Tel çırpıcı yardımıyla bir taraftan çırparken bir taraftan da sütü yavaş yavaş ilave edin.
Orta ısılı ateşte, karıştırmaya devam ederek kaynayıncaya kadar pişirin.
Kaynayan sosu ocaktan alıp başka bir tencereye aktarıp karıştırarak hafif ılık hale getirin. Ilık hale gelen sosu top şeklindeki muz kulelerinin üzerine gezdirin.
Buzdolabına koyup iyice soğumalarını bekleyin.
Üzerini Hindistan cevizi ya da toz fıstıkla süsleyerek servise sunun.

Malzeme listesi

- 5-6 adet orta boy muz
- Ayrıca; 12-15 adet kürdan
(tepesi süslü kürdanlardan kullanın)
Sos için;
- 1,5 tepeleme yemek kaşığı un
- ½ yemek kaşığı mısır nişastası
- 3 yemek kaşığı kakao
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- ½ litre süt

Yazarın Tüm Yazıları