Benden elektrik alamamış

28 yaşında evi ve arabası olan bir mühendisim. Ailemin ısrarıyla geçen hafta bir kızla tanıştım. Ondan çok etkilendim. Ancak o benden elektrik alamadığını söyledi.

Haberin Devamı

Merhaba Abla, ben mühendislik eğitimi almış, Amerika’da mastır yapmış, ev ve araba sahibi, aynı zamanda çok iyi bir işi olan bir gencim.
Geçen hafta ailemin de ısrarıyla bir kızla tanıştım. O, lise mezunu ve üniversiteye hazırlanıyor.
Kız 20 yaşında, bense 28. Telefonda konuşmalarımız olumluydu. Gelgelelim buluştuğumuz ilk gün bana “lütfen arkadaş kalalım” dedi. Benden elektrik alamamış.
Aslında hiç de kötü görünmüyorum, aksine çoğu kız beni sempatik ve hoş buluyor.
İlk kez, onu çok istediğim için olsa gerek, reddedildim. Bu bana çok dokundu. Oysa ki hayatımda ilk kez bir kıza, görür görmez çarpılmıştım, karakter olarak da onu çok sevdim. Böylelikle hayatımın kadını ellerimden kayıp gitti.
Olayın üzerinden birkaç gün geçti. Ben de gurur yaptım, hiç aramıyorum, sormuyorum.
Sevgili ablacığım, yanlış mı yapıyorum? Böyle kolay vazgeçmem doğru mu sizce?
İnanın, gerçek sebebini hiçbir zaman anlayamayacağım bu ayrılığın. Çünkü hem benim ailem, hem de onun ailesi ilişkimizi onaylıyordu. Kendisine “Başkası mı var?” diye sordum ancak “hayır” dedi. “Beni mi beğenmedin?” dedim.
“Hayır, hoş birisin” dedi. Gel de delirme, peki ben nerede hata yaptım?
Aşırı ilgim mi onu bunalttı, bilmiyorum. Aslında akşamdan akşama konuşuyor, kendisine eğitim hayatında en büyük desteği vereceğimi söylüyordum. Evlendiğimizde üniversiteyi kazanması durumunda okul bitene kadar çocuk istemediğimi bile söyledim. Aslında annesine asla önüne bir daha benim gibi birinin çıkmayacağını dahi söylemiş.
Rumuz: Ayrılık

Haberin Devamı

Büyük ihtimalle de doğru söylemiştir, sevgili oğlum. Ancak böyle söylemiş olsa da, seni istememesinin nedenini ben de kafamda sorguladım.
Üzerine fazla düşmen değildir, eminim. Kadınlar şımartılmaktan hoşlanırlar. Sevilmek isterler. O halde, üç şık geliyor aklıma...
Birincisi, seni kendi değil de, ailelerin seçmiş olmasına karşı tepki gösteriyor. Bu evliliği aileleriniz istediği için bir tür isyan ediyor. Kendine göre haklı da olabilir.  İkincisi ise, o da bir ihtimal tabii ki, gönlünü kaptırmış olduğu bir başkası vardır hayatında. Tabii ki açık açık bunu ne sana, ne de ailesine söylemiştir. Senin her açıdan o sevdiği gençten üstün olduğunun farkına da varmıştır ama gönül bu... Bir başkasını severken seninle yakınlaşmaktan, evliliği düşünmekten kaçınmış olabilir.
Üçüncüsü, kendini henüz evliliğe hazır göremeyecek kadar genç buluyordur. Sana sabırlı olmanı tavsiye edeceğim, ona “Ben seni hayat arkadaşım olarak gördüm, ama sen beni görmemiş olabilirsin; saygı duyarım.
Yine de kararını değiştirirsen, ben beklerim” tarzında bir mesaj at. Umarım etkili olur, ama sabırlı davranmalısın, bunu unutma.

Haberin Devamı

Tampon kullanmak sakıncalı mı

Ablacığım, ben henüz 15 yaşındayım ve bakireyim. Arkadaşlarımın bazılarının adet dönemlerinde tampon kullandıklarını duydum. Tamponun çok rahat olduğunu söylüyorlar. Özellikle de pantolon giyerken, gözükme riski yok. Ancak sizden öğrenmek istediğim, bakire bir kızın tampon kullanması doğru olur mu, bir sakıncası olabilir mi?
Rumuz: Genç bir kız

Güzel kızım, tampon kullanımı daha çok Amerikalı kadınlar arasında yaygındır.
Bizde pek fazla ilgi gördüğü söylenemez. Sadece belki yaz aylarında, deniz mevsiminde kullanılmakta.
Genç bir kızın tampon kullanmasını pek tavsiye etmem. Çünkü onu yerleştirirken ve çıkarırken kendine zarar verebilir.
Bir de tamponların bir dönemde vajinal iltihaplara neden olduğu, hatta toksit şok sendromu gibi ciddi sorunlar da yarattığı biliniyordu. Nedeni ise rahatlığı yüzünden, uzun süre vajinada tutulmasıydı.
Tampon özellikle gece boyu kullanılmamalı. 3-4 saatte bir değiştirilmeli.
Yine de günümüzde kullanımı çok kolay ve çok rahat petler varken, tampona pek fazla ilgi duyulmasının anlamı yok bence.

Yazarın Tüm Yazıları