Ben köpeğimi asla vermem!

Benim Pitbull’um fazlasıyla sosyal bir köpek. Bugüne kadar hep sevgiyle büyüttüm. Şimdi bize diyorlar ki, “Köpeklerinizi, yani canlarınızı verin, vermezseniz sizi içeri atacağız”...

Haberin Devamı

Son günlerde TBMM’ye sunulan katliam yasasına itiraz ediyoruz. Ama gelin görün ki işler güzel ülkemde pek kolay işlemiyor. Medyanın reyting uğruna canavara dönüştürdüğü Pitbull, Japanese Tosa, Dogo Argentino gibi köpeklerin toplanması ve sonrasında uyutulması gündemde.
Benim dokuz aylık güzel mi güzel dişi bir Pitbull’um var. Bir de bu sene okula başlayan 66 aylık bir oğlum var. İkisi kardeş gibiler.
Benim Pitbull’um fazlasıyla sosyal bir köpek. Bugüne kadar hep sevgiyle büyüttüm.
Şimdi bize diyorlar ki, “Köpeklerinizi, yani canlarınızı verin, vermezseniz sizi içeri atacağız”... Nerede görülmüş köpek besliyor diye hapse atılan bir vatandaş?
Yurtdışında polis köpeği olarak kullanılan Pitbull’lar var. Oysa bizimkileri geçici barınaklara teslim edilecek, sonrasında iğneyle uyutacak.
Daha 30 günlüktü kızım bana geldiğinde. Şimdi nasıl celladın eline teslim edebilirim?
Devlet fakir insanına bakamazken, sayıları binleri bulan köpeklere hangi barınakta, hani mamayla bakacak?
Şu an bu yazıyı yazarken bile ellerim titriyor. Ve kızım Marla tam karşımda masum masum bana bakıyor. Ona baktıkça gözlerim doluyor. Ben köpeğimi vermeyeceğim, DİRENECEĞİM. Dr. Remzi A.

Haberin Devamı

Sevgili okurum, sadece bu mu? Yeni yasa düzenlemesiyle evlerimizdeki hayvan sayısına da kısıtlama getiriliyor. Bir evdeki her fert için sadece bir hayvana izin veriliyormuş. Benim iki kedim, bir köpeğim var ve evde iki kişiyiz. Şimdi kim bana “Birini seç, bize ver” diyebilir? Kim bu seçimi yapabilir? Ben hükümetimizin böyle bir yasayı onaylayacağına inanmak istemiyorum...

CHP olarak konunun üzerinde ciddiyetle duracağız

Sayın Feyza Algan, Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’yla ilgili olarak bana da çok sayıda e-posta geliyor. Mümkün olduğunca cevap vermeye çalışıyorum.
Cevabımda, ifade edilen hassasiyetleri paylaştığımızı, Cumhuriyet Halk Partisi olarak konuyla ilgili çalışmaları başlattığımızı ve yeni yasama döneminde konunun ciddiyetle üzerinde duracağımıza söz veriyorum.
CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili M. Akif Hamzaçebi

Yazarın Tüm Yazıları